Некомплетан Партизан бруси форму у Словенији

Фудбалери Партизана у Словенији ће спровести други део припрема. Кондициони део је одрађен на Златибору а сада следи уигравање тима. По доласку у Моравске Топлице црно-бели су после краћег предаха изашли на терен, а радно је настављено и јуче. Тренер Мирослав Ђукић је задовољан условима у Словенији.
Foto: Fonet
Фото: FoNet

- Улазимо у другу фазу припрема, где ће акценат бити на уигравању екипе и уласку у форму. Имамо јасну визију, ова екипа мора бити атрактивна, али и чврста у одбрани. Јаке утакмице су пред нама тако да можемо да остваримо тај циљ – рекао је Ђукић.

Тим Партизана још увек није комплетан, екипи би требало да се придруже Марко Јевтовић, Урош Ђурђевић и Леонардо де Соуза.

- Јако је важно да што пре будемо комплетни. Неки момци су имали утакмице, неки добили продужен одмор, тако да је све оправдано. Прикључили су нам се Јанковић и Косовић, чекамо и остале па да се на миру спремамо за европски изазов.

Леонардо је јуче требало да се придружи екипи, али је његов долазак поново одложен јер је помешао термине лета.

- За њега не бринем, њему не треба пуно да би ушао у форму. Кроз утакмице које имамо можемо да га постепено уведемо у ритам. Што се Ђурђевића тиче, он је уморан после наступа у младој репрезентацији и дали смо му да се мало одмори. Он долази у четвртак.

У Словенији са првим тимом раде и тројица тинејyера: Страхиња Бошњак, Ђорђе Јовановић и Светозар Марковић.

- Ради се о веома младим и талентованим момцима. Централне бекове смо повели јер смо ту дефицитарни. Не верујем да ће моћи одмах да нам помогну у такмичењима, али ове припреме ће им много значити. Водимо рачуна о клинцима.

Немања Милетић из Вестерлоа најављен је као појачање на месту штопера.

- Није још ништа готово, гледали смо га, свидео нам се, видећемо шта ће бити. Имамо још нека имена у оптицају. Не журимо, јер имамо основицу тима, појачање можемо да сачекамо.

Партизан је у Србији изгубио обе контролне утакмице - против Зете и Младости из Лучана (0:1).

- То ме не радује, али тада смо били у најтежој фази припрема па је и то оправдање. Такође, испробали смо и доста нових играча. Али, оно што је било најуочљивије је да нам је недостајало свежине, брзине...Није лепо губити, али приоритет нам је био да истрчимо утакмице и поправимо кондицију – објаснио је Мирослав Ђукић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести