Немања Суботић радује се сусрету са бившим саиграчима из Добановаца

У осимини финала фудбалског Купа Србије, екипа Војводине за ривала је добила прволигашки тим Будућности из Добановаца и, без икакве дилеме, фаворит је за пролазак у наредну рудну.
Nemanja Subotic
Фото: Немања Суботић на утакмици са Земуном, фото: Ј. Грлић

Предност Новосађана, уз очекивани квалитет и снагу играча који имају, биће и у чињеници да се ова утакмица игра на стадиону “Карађорђе”, па би све осим победе суперлигаша било равно истинској сензацији.

Један од важнијих играча у композицији екипе Војводине у овој сезони је Немања Суботић, младић који је летос управо из Добановаца стигао у Нови Сад.

„Када сам чуо да ћемо играти са екипом Будућности истовремено сам био и радостан и тужан. Радостан сам што ћу опет имати прилику да се дружим с бившим саиграчима из Добановаца, с којима сам и дан-данас у одличним релацијама, а тужан јер ћу морати да будем њихов противник на  терену. Сигурно је да ћу дати све од себе да Војводина победи и уђе у четвртфинале, а у мени ће и даље живети лепа сећања на период који сам провео у овом клубу из Срема.”

Говорећи о квалитету будућег ривала, Суботић је истакао:

„Будућност има квалитетне играче и Ивицу Шимичића, некада суперлигашког фудбалера, а данас одличног, младог тренера. Знам његову фудбалску филозофију и сигуран сам да ривал у Нови Сад неће доћи с намером да се брани. Покушаће да нам парира добром и отвореном игром, али ми наш циљ знамо и убеђен сам да ћемо проћи у четвртфинале. Играмо у вишем рангу, имамо јачу и квалитетнију екипу, а играћемо на одличном терену стадиона “Карађорђе”, што и те како погодује нашем стилу. Сусрет наилази у периоду када нам је свака победа важна, како због подизања нивоа самопоуздања, тако и за изградњу још боље атмосфере у екипи.”


Заборавити Земун што пре

Новосађани у Земуну, у утакмици прошлог кола првенства, нису пружили очекивану игру. У бледој партији освојили су само бод, иако су словили за фаворита.

„Нисмо одиграли добру утакмицу у Земуну. Пре свега, нисмо ушли у њу како је требало, а на квалитет наше игре утицао је и веома лош терен. Зато нам није полазило за ногом да играмо онако како смо планирали и, када је већ такав случај био у питању, добро је што смо освојили макар бод. Очекујем да ћемо много бољу партију пружити у петак“, верује Суботић.


Пре куп утакмице пред новосадским суперлигашем је дуел 14. кола Суперлиге, у петак у госте стиже Раднички из Ниша. Биће то дерби кола и дуел тимова који су конкуренти у борби за стицање европске визе наредне сезоне.

„Има времена да размишљамо о сусрету са екипом из Добановаца, сада нам је у фокусу утакмица с Нишлијама. Биће то за нас један од најважнијих дуела у овом делу сезоне и зато позовем навијаче да дођу у петак у што већем броју на “Карађорђе”. Пред нама је тежак испит и тога смо сви свесни, а жеља нам је да подигнемо ниво форме и да будемо пуно бољи него што смо то били у Земуну. Ако успемо у томе, верујем да ће сва три бода остати у Новом Саду“, најавио је Немања Суботић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести