Ненад Лалатовић потписује нови уговор

Већ неколико пута је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба фудбалера Војводине, истицао да му ускоро истиче једногодишњи уговор с црвено-белима и да је право време да управа „Старе даме“ и он седну за сто и виде шта им даље ваља да чине.
Ј. Грлић/ Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба ФК Војводина
Фото: Ј. Грлић/ Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба ФК Војводина

При томе је наглашавао да се у Новом Саду осећа као код своје куће и да би волео да дође до продужетка међусобне сарадње. С друге стране, челни људи Управног одбора Воше наглашавали су да им је жеља да успешни стручњак остане на челу тима и у наредној сезони и да ће то питање у најкраћем року бити решено, односно да ће договорити и потписати нову сарадњу с младим тренером. Сада је посао приведен крају и, како су из старијег новосадског суперлигаша обавестили медије, у четвртак од 11 сати уследиће свечани чин потписивања уговора, а поводом тога биће организована и конференција за новинаре.

Лалатовић је, да подсетимо, прошлог лета стигао из Ниша у Нови Сад и пред екипу, с њим на челу, за спортски циљ постављен је пласман у европско такмичење. Током сезоне црвено-бели су пружали веома добре партије и бележили исто такве резултате, па се, пред последња четири кола првенства, с пет бодова предности у односу на најближег пратиоца, тим ТСЦ-а, налазе на трећем месту табеле Суперлиге и практично им је још јако мало недостаје па да и дефинитивно обезбеде место међу учесницима који ће у наредној сезони наступити у квалификацијама за Лигу Европе.

Предвођени председником клуба Војиславом Гајићем, генералним директором Душаном Бајатовићем и Љубомиром Апром, чланом УО, управа је створила одличне услове за рад, па је Лалатовићу, његовим најближим сарадницима и, наравно, играчима, остало да уложе максимум напора како би замишљени циљ преточили у реалност.

Већ у петак од (17) сати Војводина на „Карађорђу“ игра дерби сусрет 27. кола с Чукаричким и, успе ли да освоји сва три бода, практично ће завршити посао везан за европске амбиције. Међутим, оне се ту не завршавају, јер из Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ стижу најаве да ће Новосађани покушати да достигну и престигну екипу Партизана на другом месту у шампионату, али и да „појуре“  победнички трофеј у Купу Србије.

У среду, 3. јуна, у четвртфиналу овог такмичења, такође у Новом Саду, ривал ће им бити екипа Младости из Лучана.

А. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести