Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба ФК Војводина: Најважнија утакмица за све нас

Трећи пут заредом, Ненад Лалатовић предводиће екипу на чијој клупи седи у полуфиналу Купа Србије.
nenad lalatovic, J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић

С Чукаричким, односно нишким Радничким, у претходне две сезоне био је елиминисан од Партизана, па размишља о томе да је баш сада сазрео тренутак да његов тим и он уђу у финале и боре се за вредан трофеј.

- Пред нама је најважнија утакмица од када сам се вратио на клупу Војводине - нагласио је популарни Лала. - При томе мислим на играче, навијаче, клуб у целини, као и мене лично. Нека моја претпоставка је да би многи желели Војводину да виде на четвртом месту у првенству, па да се за Европу бори кроз куп, али такав сценарио не може да се догоди док сам ја у Новом Саду. Играмо јако добро, нико нам, макар за један аут, није помогао и све ово што смо урадили, успех је искључиво играча које водим. Сви они су већ показали да су достојни тога да носе дрес велике Војводине.


Једна породица

Посебно је Лалатовић истакао потез председника клуба Војислава Гајића, генералног директора Душана Бајатовића и члана УО Љубомира Апроа, који су у понедељак поподне одржали “леп састанак с екипом”.

- Показали су да су уз нас и да нико није битан, осим самих играча - додао је Лалатовић. - Када одрже овакав састанак, екипа добија ветар у леђа, јер играчи виде да смо сви ми једна породица. Много је то лепо и хвала им на подршци коју су нам пружили.


Темпераментни стручњак је истакао да у Ивањици није одмарао играче, јер то није смео да уради. Додао је да се тако наместило да сада његов тим има шансу да се бори за назив вицешампиона Србије, али да он то не јури по сваку цену.

- Били бисмо најсрећнији да данас уђемо у финале купа, јер Војводина као клуб, град Нови Сад, наши играчи, стручни штаб, навијачи и управа, по свему то заслужују. Чека нас изузетно тешко гостовање, играмо против јако доброг и квалитетног ривала, што Чукарички по свему јесте, јер има много младих репрезентаиваца. Сви они могу да реше утакмицу, брза су екипа и играју на свом терену, на којем су за годину дана изгубили само од Црвене звезде, а с нама остварили реми. Желим ривалу све најбоље, али после данашње утакмице с нама. Шансе су 50:50, а једина предност коју противник има је домаћи терен. Намера нам је да одиграмо храбро и мушки, а нека победу однесе тим који то игром више буде заслужио. Наравно, волео бих да то будемо ми.

На питање шта би могло да одлучи, Лалатовић је без двоумљења рекао:

- Дисциплина! Рекао сам то мојим играчима, јер смо је имали у дуелу с Јавором. Максимално ћемо се фокусирати на сусрет, с намером да га тактички што боље одиграмо и да ништа не препустимо случају. На све евентуалне формације противника бићемо спремни, а играчи ће тачно знати који су им задаци. Ово је велики испит за њих и за њихове каријере, јер баш овај сусрет може да им промени животе. Рецепт за успех је једноставан: морају да буду дисцичиновани и да више желе улазак у финале од играча Чукаричког.      

А. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести