Ненад Лалатовић: Војводину изузетно поштујем

Ненад Лалатовић оставио је изузетно леп траг у Војводини, на чијој клупи је провео, како редовно подвлачи, “најлепших 13 месеци у тренерској каријери”.
Nened Lalatović, novi-stari trener Vojvodine Foto: FK Vojvodina/arhiva
Фото: Ненед Лалатовић, нови-стари тренер Војводине Фото: ФК Војводина/архива

Професионалне обавезе, међутим, одвеле су га из Новог Сада, па је данас шеф стручног штаба екипе Радничког из Ниша, најпријатнијег освежења у српском фудбау и првог пратиоца Црвене звезде на табели Суперлиге. Пред гостовање на “Карађорђу” у петак, Лалатовић је, у изјави за наш лист, рекао следеће:

- Војводина је велики клуб, без обзира на то на којој се позицији на табели налази. Тренутно је Раднички на другом месту, а Воша је ту где јесте и мени је, као њеном бившем тренеру, јако криво што је доспела у такву ситуацију. Новосађанима је место у плеј-офу и заиста се надам да ће се изборити за њега, а да ће се већ следеће сезоне врати међу четири најбоља тима у Србији. Црвено-бели имају јако добар тим, довели су Матића, имају Езеа, Ђурића, Митошевића, голмана Роцкова и да не набрајам даље, па је јасно да нас очекује прави дерби. Све у свему, имам огромно поштовање према Војводини, њеним играчима и навијачима.

Претпоставка је да ће Раднички ићи на максимални учинак?

- Поновићу, реч је о дербију и ту никада не можете да знате унапред хоћете ли освојити сва три бода, изборити реми или, не дај Боже, изгубити. У сваку утакмицу улазимо са жељом да пружимо максимум, али не могу да кажем да сам толико самоуверен и да у Нови Сад долазимо по сигурне бодове. Чека нас јако тежак испит, али немамо разлога да у њему срљамо. Други смо на табели и жеља нам је да се надигравамо с домаћином, па нека победи ко буде бољи. По мени, шансе за успех су 50:50.

Да ли вас брине лоше стање терена на “Карађорђу”?

- Услови су лоши, уосталом, то је случај на већини терена у Србији у ово доба године. Какав буде нама, такав ће бити и играчима Војводине и у томе не проналазим разлоге за било какав алиби.

Какав пријем очекујете од навијача новосадског суперлигаша?

- За време мог боравка на клупи Војводине, од првог момента, па све до растанка имао сам сјајну комуникацију с навијачима црвено-белих. Ни једном нисам изгубио за 13 месеци првенствену утакмицу на “Карађорђу”, играли смо леп фудбал и стигли до плеј-офа за Лигу Европе, па тај период памтим само по лепим стварима. Не знам како ће ме симпатизери Воше дочекати у петак, али нема разлога за лош пријем - верује Ненад Лалатовић.

А. Предојевић   

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести