Несаломива вера и Трујић за три бода фудбалера Воше

Очекивали су и одиграли страховито тешку утакмицу фудбалери Војводине у дуелу с Напретком из Крушевца. У веома битном сусрету на почетку плеј-офа, Новосађани су стигли до сва три бода (2:1), али су за њих морали на терену да пролију и последњу кап зноја.
Nikola Trujic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Ипак, нису губили вољу, ни мотив, чак ни када је сат на руци судије Зорана Широког обилазио последњи круг трајања овог сусрета, а семафор показивао резултат 1:1. Управо несаломива вера, а онда и умешност стрелца победоносног гола Николе Трујића донели су црвено-белима тријумф и нову дозу самопоуздања пред најважнији део сезоне.

“Знали смо да нас очекује веома тешка утакмица“, казао је шеф стручног штаба Александар Веселиновић, који је с црвено-белима забележио своју прву првенствену победу. “Била је то квалитетна представа, одиграна у високом ритму. Нас је помало оптерећивао императив победе, али смо успели да му одолимо. Славили смо голом постигнутим у тренуцима када је време истицало... Васпитаван сам у духу да се увек борим до краја, докле год шанса за победу постоји. Драго ми је што су и моји играчи показали исти дух и менталну снагу и што смо стигли до важне победе. Немамо пуно времена за испољавање неког великог задовољства, јер су пред нама тешке утакмице и већ смо почели да се за њих припремамо“.

Стрелац победничког гола Никола Трујић рекао је:

 “Много ми је драго што смо победили по мени главног конкурента за европску визу. Задовољство ми појачава чињеница да сам био кривац за то што је Напредак изједначио, јер се нисам на време поставио у одбрани, а Тубић је то искористио и затресао нашу мрежу. Били смо много агресивнији, стварали смо прилике у којим смо били Малбашић, Бабић и ја, али смо имали и среће када је Аливодић имао чист зицер, а наш голман Емил Роцков одлично одбранио његов шут. Ово је јако важна победа, јер нам следи паклена серија у којој ћемо три пута играти с два тима из самог врха“.

Играчи из Крушевца су од арбитара тражили да поништи одлучујући гол због наводног офсајда, а о (не)спорном моменту Трујић је рекао:

“Чињеница је да сам био најближи голу гостију, али је факат и то да сам лопту примио од капитена гостију Маркоског, а не од неког од саиграча. То се може видети и на ТВ снимку, а онда је кристално јасно да о недозвољеној позицији нема ни речи. Помоћни судија је тешко могао добро да сагледа ситуацију, али је зато главни арбитар био у доброј позицији и мислим да је управо он пресудио, показао на центар и тиме признао, по мени, потпуно регуларан погодак. Срећан сам што сам ушао у голгетереску серију, јер сам на последње четири утакмице постигао пет голова и верујем да ћу наставити у истом стилу у финишу сезоне“.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести