Никола Симић: Амбиције Војводине се никада не мењају

Једну од позиција у тиму фудбалера Војводине која, како се очекује, неће претрпети никакве промене током наступајућег лета, односно биће у истом саставу и у наредној сезони, чине тројица голмана - Никола Симић (24), Горан Вуклиш (33) и Немања Тороман (21).
ф
Фото: ФК Војводина/Ј. Грлић

Црвено-бели из Новог Сада као и у прошлој сезони, дакле, моћи ће да рачунају на искусне, односно млађе чуваре мреже, што би њиховом тренеру Славољубу Ђорђевићу требало да обезбеди мир и дозу сигурности када је то место у питању.

По најавама из клуба, Воша има велике амбиције и у новој сезони, а Никола Симић је подвукао то да је обавеза пред њим и његовим саиграчима да обезбеде нови пласман у Европу, али и да учине све што је до њих да  овог лета остваре што боље резултате у квалификацијама за Лигу конференције.

– Очекивања у Војводини никада се не мењају, односно жеља увек мора да нам буде везана за обезбеђивање новог пласмана на европску сцену - истакао је Никола. - Ипак, не журимо и ићи ћемо корак по корак. Припреме за сезону тек су почеле, а екипу је преузео нови шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић, који има другачији систем рада у односу на досадашњи. Добро је то што већ имамо утисак да смо сви одавно заједно, тако да ми се чини да све иде у жељеном смеру.


Конкуренција је сјајна

Голмани Војводине већ дуже време су на окупу, а од пре две недеље с њима ради Срђан Жакула, човек који је с великим успехом раније носио “јединицу” у Вошином тиму.

- Нас тројица голмана већ дуже време смо на окупу, конкуренција која међу нама влада је здрава и бодримо један другог - објаснио је Симић. - Шеф и наш нови тренер Срђан Жакула једини су меродавни да процене чија је форма најбоља и уопште не сумњам у то да ће изабрати најквалитетније решење. Долазак легендарног голмана Воше за све нас је велики плус, јер можемо пуно тога од њега да научимо, што ће нам, у сваком случају, пуно значити.


Поред тренера, у екипу су за сада стигла и двојица новајлија Александар Буснић и Душан Стевановић.

– Наша екипа је доживела одређене промене, али и млађе играчи који су сада с нама, познајемо од раније и нема ту никаквих непознаница. Новајлије, међу којима су и Буснић, односно Стевановић, брзо су се уклопиле у тим и атмосферу, биће од великог значаја за игре екипе и верујем да ћемо с њима бити још бољи, односно да ћемо да будемо конкрентни у свим такмичењима која нам следе – нагласио је Симић.


Списак путника (ни)је познат

Фудбалери Војводине у недељу одлазе у Марибор, где ће наставити с припремама за нову сезону. Тамо ће тренирати у наредне две недеље и одиграти четири контролне утакмице. Одређен је и списак путника, али он још увек није коначан. Постоји, наиме, могућност да данас црвено-белу опрему задужи још један нови играч, што би изазвало одређена померања, па спортски директор Новосађана Љубиша Дунђерски није желео да открива то ко је обезбедио место у клупском аутобусу за пут у Словенију.


Првенство почиње већ 19. јула, а пред Новосађанима је, само три дана касније, прва од две утакмице у 2. колу квалификација за Лигу конференције с литванским Паневежисом. До тада има практично још месец дана, а чувар мреже црвено-белих не скривао оптимизам када је исход тих дуела у питању.

- Још је рано за то и нисмо још анализирали ривала из Литваније. Имамо довољно времена да се у наредним данима и недељама упознамо с  врлинама и манама Паневежиса, али мислим да смо добро прошли на жребу у Ниону и да имамо шансе да пребродимо препреку. Нећемо, наравно, да полетимо, јер поштујемо сваког ривала и најважније је то да се добро припремимо и да сви будемо здрави – поручио је Никола Симић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести