Николић: Фокус на терен, одлука о финалисти купа у реваншу

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана, како то тренер Марко Николић каже, играју још једно финале. У првој утакмици полуфинала Купа гостују Војводини, после узбурканих страсти након недавног првенственог меча. У црно-белом табору кажу да их то не занима, него их интересује само победничка серија до краја шампионата.
marko nikolic, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

„Очекује нас врло тешка утакмица, која не верујем да ће одредити финалисту Купа. Новосађани су врло добар колектив, што се видело у сва три наша међусобна дуела ове сезоне, План нам је да остваримо резултат који би нам давао велике шансе у реваншу. Убеђен сам да ће се у ревнашу дличивати о путнику у финале. Ми увек идемо на победу, али у овом такмичењу и гол у гостима има специфичну тежину. Наше опредељење неће бити нерешен резултат, већ само тријумф, па ако га остваримо биће супер“, рекао је тренер Николић и затим похвалио новосадски тим: „Млада, квалитетна, амбициозна екипа, која жели да се окити пехаром Купа. Биће нам још теже него недавно у првенству и зато морамо бити максимално мотивисани. Играчи су сачувани од свих ових ствари које су дешавале претходних дана мимо терена и мирне главе улазе у утакмицу, понављам, са веома добром екипом Војводине“.  

Стратег црно – белих  је веома поносан на серију од 29 утакмица без пораза.

„Да немамо квалитет не бисмо остварили сјајну серију. Ту су била и три утакмице са Новосађанима и осталим квалитетним екипама. Има још седам, односно потенцијалних осам утакмица до краја сезоне, а моји играчи врло добро знају шта је наш пут, како смо дошли до ове серије и шта их очекује. Њихова глад за победама сада мора бити и већа. Николић у Новом Саду  очекује велику подршку навијача.

„Сада су нам најпотребнији, сада се решавају ствари и њихов хук са трибина ће нам много значити. У недавном првенственом мечу амбијент од 15.000 људи је био фантастичан па и сада очекујем безрезервну подршку наших присталица. Војводину ће у куп утакмици, за разлику од претходне првенствене, предводтити нови тренер“, Радослав Батак.

„Њега познајем као играча и знам да је професионалну лиценцу добио у Црној Гори. Ово је велика шанса за њега, јер је преузео екипу великог клуба и желим му сву срећу, али после двомеча са нама“, поручио је Николић.      

Он није хтео да коментарише полемике на релацији Партизан-Војводина-Црвена звезда и још једном је подвукао да га занима само терен.

И. Лазаревић

 

Грујић у Новом Саду

БЕОГРАД: Чукарички - Црвна звезда (суди, Мажић, Врбас,16.30) НОВИ САД: Војводина - Партизан (Грујић, Ниш, 19) Реванш утакмице се играју 10. маја,а финале је на програму 27. маја у Новом Саду

 

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести