НИШКИ РАДНИЧКИ ОСТВАРИО ВЕЛИКУ ПОБЕДУ против Спартака у Суботици

Нишки Раднички на северу Србије остварио је велику победу против Спартака од 2:1, којим је после дужег времена побегао из зоне испадања.
1
Фото: ФК Спартак

У 17. минута, у јеку напада Суботичана севнула је контра Радничког, Алексић је додао до Јусуфа Бамиделеа, овај је као на игрици претчао немоћног Ћаласана и рутински савладао Манојловића – 0:1. Пре и после тога Спартак је у првом делу игре имао тек по једну прилику. Најпре, после центрашута Тодороског у уводном делу сусрета Убипарип је тукао главом, али је Стевановић имао сјајан рефлекс, избио је крајњим напором лопту у корнер. У финишу полувремена, пробао је Мијаиловић са дистанце, није то било толико опасно као покушај Убипарипа, али је Стевановић поново добро реаговао, избивши лопту у корнер.

Очигледно незадовољни Лалатовић извршио је у полувремену четвороструку измену, на терен је послао Томовића, Колинса, Станојева и Мудринског, у свлачионици оставио Богићевића, Тодороског, Тошеског и Убипарипа. Могло је то да да резултата у 50. минуту, управо је један од нових играча на терену Колинс имао прилику, лако је умакао Петковићу и Јамкаму, потом искоса са леве стране шутирао, али је Стевановић одбио лопту, а потом је добро реаговала одбрана Радничког. Потом шокантан детаљ из 67. минута. Није то чак био ни напад Спартака, Јамкам је вратио лопту ка голману Стевановићу, био је то сасвим добар пас, међутим чувар мреже Радничког је промашио лопту која је одсела у његовој мрежи – 1:1. Још једна велика грешка која је Нишлије коштала догодила се у 72. минуту, сјајно је Вања Илић прошао по десној страни, ушао је у шеснаестерац и као на тацни послужио Бамиделеа, који је са пет метара пребацио празан гол.

Мало је недостајало да тај промашај шест минута касније казни млади репрезентативац Србије Јован Лукић, али је са 15 метара био непрецизан, лопта је завршила метар поред стативе гола Нишлија. Ипак, у 85. минуту Нишлије су поново повеле. Само што је крочио на терен, добио је одличан пас од Месаровића брзоноги Цветковић, који је послао лопту испод руке Манојловића, а она је одсела у његовој мрежи – 1:2. Могао је спартак до бода у 90+1. минуту, Мудрински је вратио до Мијића, уследио је његов снажан шут са 15 метара, али је Стевановић фантастично одбранио, искупивши се за грешку код аутогола.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести