Нове лопте за све фудбалске клубове на територији Новог Сада

Градски фудбалски савез Новог Сада је  увек био један од најбољих у Србији, тако је и данас, Савез је постао прави сервис и умногоме доприноси да клубови постижу сјајне резултате.
д
Фото: Dnevnik.rs

Први пут у историји Нови Сад у савезном рангу такмичења има три клуба (Војводина, Пролетер, Кабел), наравно, велики удео у успеху градских клубова има и нови председник Новак Кострешевић, који се несебично залаже да тимови имају све боље услове за рад.

У сарадни са локалном самоуправом и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, клубови са територији Новог Сада  без обзира на ранг такмичења ових дана добиће и по пет квалитетних лопти, како би се јесењи део такмичења протекао несметано.

Квалитет фудбала на теренима Градског фудбалског савеза Новог Сада који окупља 55 клубова, завидан је. Направљен је велики помак, такмичења у Новосадској и Градској лиги изузутно су интересантна и на трибинама је велики број гледалаца

- Ово је тек почетак - каже Новак Кострешевић. - У сарадњи са локалном самоуправом  обезбедићемо клубовима и даљу помоћ у виду опреме. Наравно, водимо рачуна и у инфраструктури, међутим, многи терени су били изутено запуштени, па ће улагања бити  велика. Мора се рећи да је квалитет фудбала на теренима Градског фудбалског савеза Новог Сада, који окупља 55 клубова, завидан. Направљен је велики помак, такмичења су у Новосадској и Градској лиги изузетно интересантна  и на трибинама је велики број гледалаца. Распламсала се права борба, ривалитет је изузетан.  - Урадили смо велики посао - објашњава в. д. секретар ГСНС  Саша Живковић. - За 72 дана прелазног рока, регистровали смо прееко 7.000 фудбалера, а тренутно имамо око десетак хиљада  играча. Наравно, нису увек сви активни, али су у нашој породици. Посебно морамо да истакнемо да се сваке недеље око 3.500 деце такмичи у разним лигама и да се опдигра између 100 и 120 утакмица.

Када је прузео кормило Савеза Новак Кострешевић је засукао рукаве, кренуо је у обилазак .клубова, а плодови сарадње се назиру. У међувремену  чак четири нова клуба егзистиртају на територији Нов ог сдада и то Воша АС, Сланобарац,  Фортуна и Железничар 2018. а неки који су давно прстали са радом највили су да ће у догледном времену поново активирати.       

Г. Ковач

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести