Нови проблем Војводине – Мићин суспендован

У склопу припрема за утакмицу 2. кола Суперлиге Србије, комбиновани тим Војводине је у среду одиграо тренинг утакмицу са екипом зрењанинског Радничког и забележио очекивану победу (2:0).
petar micin, G. Jović
Фото: Ј. Грлић

Тренер црвено-белих Ненад Ванић желео је у овом дуелу да на делу види играче који се боре за место у екипи и минутажу, док су првотимци пре тога одрадили напоран тренинг. С њима, међутим, није радио и Петар Мићин, младић рођен 1998. године, који је дебитовао за сениорски тим у утакмици с Чукаричким. Он је суспендован, пошто је, како смо сазнали, тужио клуб и затражио раскид уговора, па је тренирао одвојено од саиграча.

- Нисмо имали другачије решење, осим да га суспендујемо - објаснио је Драгослав Вуковић, председник Надзорног одбора ФК Војводина. - Мићин је тужио клуб и затражио раскид стипендијског уговора, не знам по ком основу. Не дугује му се ништа, чак је добио и једну стипендију више него што му припада. Понудили смо му да потпише професионални уговор, међутим, он то не жели. Неко га погрешно саветује и он мисли да вреди више од Војводине, тако да сада самостално тренира и видећемо шта ће се по овом питању догађати током наредних дана.

Незванично, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” могло је да се чује да је за младог играча заинтересован Чукарички.

- Не бих то коментарисао, као ни речи председника Надзорног одбора - одговорио је Мићин. - Битно је то да се зна да пуних годину дана нисам ни динара добио од Војводине и да сам сам платио операцију и снимање магнетном резонанцом које сам у међувремену имао. Тужбу сам поднео после утакмице у Ружомбероку, када нисам ни био у такмичарској екипи, а паре сам добио тек када је она стигла у клуб. Све ово не значи да желим да одем из редова црвено-белих и то је све што за сада могу да вам кажем.


Претплатне карте у продаји

Из ФК Војводина обавестили у јавност да се претплатне карте за утакмице које Новосађани у овој сезони играју на свом стадиону, налазе у продаји. У односу на прошлу сезону, њихова цена је снижена и износи 2.000 динара (Запад), 1.200 динара (Исток) и 1.000 динара (Север).

Заинтерсовани сезонске улазнице могу да купе сваког радног дана у просторијама клуба на западној трибини стадиона “Карађорђе” и то у периоду између 10.30 и 15.30 часова.


Што се дуела са Зрењанинцима тиче, шеф струке Новосађана Ненад Ванић је рекао:

- Потребне су нам тренинг-утакмице током недеље, како би играчи с мањом минутажом имали континуитет и, у датом тренутку, могли да ускоче у такмичарску екипу. Уз њих, прилику ћемо редовно давати и члановима из наше омладинске школе, како би стицали неопходно искуство. Иако нам резултат није у првом плану, добро је када екипа покаже победнички менталитет. Видећемо, али може се очекивати да ће појединци који су играли против Радничког бити у комбинацији за састав већ за првенствени окршај с Радником у Сурдулици.

Занимљиво је да су у постави новосадског суперлигаша, у другом полувремену, било и нових лица. Реч је о фудбалерима пристиглим на пробу - нападачу Стефану Спасојевићу из беочинског Цемента и везном играчу Небојши Гаврићу из Младости (Лучани).

- Гаврића познајем од раније, јер је дуго наступао у Лучанима и играо у Суперлиги. Сада је дошао да проба да се наметне и избори за дрес Војводине. С друге стране, Спасојевић је веома млад фудбалер, али је тешко о његовом квалитету донети суд на основу само 45 минута које је имао прилику да одигра. Можда ће он фудбалски експлодирати за шест месеци, али сам више за то да је појединце пратимо на дужи период и да тиме смањимо могућност да погрешимо у процени њиховог квалитета - истакао је Ненад Ванић.

Екипа Војводине у петак креће пут југа Србије и одредиште јој је Владичин Хан, где ће преноћити. Утакмица с Радником игра се у суботу од 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести