Нови Сад и Хајдук у финалу Купа ФСВ на стдиону Младост ГАТ (17.30)

Трофеј, намењен победнику такмичења за куп, на територији Фудбалског савеза Војводине, промениће власника.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

После две победничке сезоне, Јединство из Руменке елиминисано је у полуфиналу. Боља је била екипа Хајдука из Дивоша. И док житељи питомог сремског села с нестрпљењем очекују данашњи финални меч и сусрет са новим чланом Српске лиге, екипом Новог Сада, на Детелинари се, између осталог, уздају и у искуство свог тренера Владимира Шпоње, који је, предводећи Руменчане у минулим сезонама, трофеј освајао два пута.

– Делим жељу свих структура нашег клуба да финале буде заиста фудбалски празник и да у витешкој борби победи бољи тим – казао је тренер Новог Сада Владимир Шпоња. – Импонује ми чињеница да је ово моје треће узастопно финале. Двапут сам побеђивао, имам право да верујем и у трећи тријумф, мада заиста респектујем тим Хајдука. Свако на војвођанском југу јако добро зна чиме Хајдук располаже и колико тај тим може. Оптимиста јесам, а оптимизам заснивам на нашим одличним играма у финишу првенства, али и на чињеници да је наш тим тријумфовао баш на гостовању у Дивошу, где је првенство практично одлучено у нашу корист.

На Шпоњине речи узвратио је тренер Хајдука Никола Михајловић.

– Најпре бих честитао Новом Саду пласман у Српску лигу, са жељом да успешно репрезентује војвођански југ у вишем степену такмичења. Задовољство је и част бити део утакмице која представља круну сезоне. Нови Сад је врло квалитетна екипа, са квалитетним тренером на челу. Тајни међу нама нема, одлично се познајемо. Победили су нас у претходне две међусобне првенствене утакмице, сада је наш ред... Трећа срећа, што би народ рекао, мотивисали смо играче, оптимистички прилазимо финалу. Сви ми, заједно са навијачима, живимо за ту утакмицу и сви се надамо да ћемо пехаром узвратити газди за све што је учинио за клуб – нада се Милојевић.

Финале Купа ФСВ, између Новог Сада и Хајдука је данас на стадиону Младост Гат у Новом Саду. Почетак је у 17.30 часова, уз телевизијски пренос на првом програму РТВ. Улаз на трибине је бесплатан.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести