Нови Сад слављенички дочекао Вошине фудбалере, освајаче Купа Србије

Прелепо је било на стадиону “Карађорђе”, где су навијачи Војводине и сви љубитељи фудбала сјединили срца са својим миљеницима и поделили радост због освајања Купа Србије.
д
Фото: В. Фифа

Црвено-бели су се вратили из Ниша с победничким трофејом освојеним у утакмици с Партизаном после извођења пенала, коју ће фудбалска јавност у нашој земљи још дуго да памти: због њеног драматичног тока, резултатских ломова и великог славља Новосађана.

На западној трибини новосадског стадиона окупило више од 2.000 људи и нико од њих није скривао емоције. Још када су из Вошиног буса изашли њихови спортски јунаци, дланови и грла више се нису штедели. У такту навијачких песама, посебно оне “У Европи има један град...”, сваки од фудбалера био је посебно поздрављен, а на­ро­чито јако присутни су наградили тренера Ненада Лалатовића, као и играче Емила Роцкова, који се није одвајао од вредног трофеја, Николу Дринчића, Петра Бојића, Стефана Ђор­ђевића, Миодрага Гемовића...

- Ја сам овај пехар већ много пута подигао, додуше не у реалности - лица озареног осмехом, рекао је голман, репрезентативац Емил Роцков, којем је капитен Никола Дринчић препустио ту част да прими пехар на церемонији про­глашења победника. - Све то ми је некако лако пало, јако сам срећан, а Дринчићу сам вечно захвалан због сјајног геста који је направио.

Фото: В. Фифа

ВОЈИСЛАВ ГАЈИЋ, ПРЕДСЕДНИК ФК ВОЈВОДИНА: Следи напад на титулу

Први човек ФК Војводина Војислав Гајић био је више него задовољан и срећан због чињенице да су црвено-бели испунили и превазишли обећања дата пред почетак сезоне.

- Циљ нам је био да се изборимо за европску визу и, освајањем трећег места у првенству, у томе смо успели - рекао је Гајић. - Сада смо, после славља у Купу Србије у Нишу, успех учинили још већим и значајнијим и од срца честитам екипи и тренеру Ненаду Лалатовићу на тријумфу над Партизаном. Чека нас ускоро седница Скупштине, на којој ћемо да сагледамо и апсолвирамо сезону која је остала за нама и да поставимо пред тим нове, наравно још више циљеве. Градоначелник Милош Вучевић је, на једном коктелу, рекао да се од Војводине очекују трофеји, а сада је, ево, први стигао у Нови Сад. Желимо да будемо још успешнији и нови задатак пред екипом биће напад на шампионску титулу у наредној сезони! До сада сам, као председник, испуњавао све оно што сам обећао, убеђен сам да ће исти случај бити и с речима које сам управо изрекао.


Капитен црвено-бе­лих, један од љубимаца навијача Воше, освојио је у Нишу други трофеј у дугој каријери фудбалског професионалца. Ни­кола Дринчић једном је био члан шампионског тима Партизана, а сада је, ево, постао и освајач купа с Војводином.

- Веома је леп осећај када освојиш трофеј и када га поделиш с навијачима, при чему заиста није важно колико имаш година - додао је Дринчић. - Мој потез да част подизања пехара препустим Роцкову, није толико важан. Једноставно, верујем да је неко ко је поникао у Вошиној омладинској школи и ко је из Новог Сада, требао да прими трофеј. Поновићу и овом приликом: док год будем осећао да могу да играм на овом нивоу - ја ћу играти. Увек имам жељу да пробамо да урадимо нешто више, али није све ни до мене, колико је до људи из клуба и осталих момака из тима и видећемо како ћемо ићи даље.

Фото: В. Фифа

Један од Вошиних јунака био је мирни и тихи Петар Бојић. Учествовао је у акцији која претходила првом голу Но­восађана, а сам је извео сјајну акцију и Новосађанима донео предност од 2:0. На његовом лицу било је видљиво задовољство док се  дружио с публиком.

- Може да се каже да сам најбоље оставио за крај - нагласио је Бојић. - Све смо у Нишу издржали, па и Партизанов повратак у последњим се­кундима сусрета, показујући да имамо велико срце. Искрено, није ми било добро када је ривал изједначио резултат и лакнуло ми је тек после победоносног гола у пенал-серији. Захвалан сам нашим навијачима на сјајном дочеку и, после краћег одмора, крећемо с припремама за нову сезону где ћемо, сви заједно, наступити и у европској конкуренцији.


Лалатовић: Ја сам један од вас

Сви присутни поздравили су Ненада Ла­латовића, генерала из изјаве Стефана Ђорђевића, песмом “Узео си трофеј, Лалате”. Млади и темпераментни стручњак запевао је с присутнима, а онда им се обратио речима:

- Прихватили сте ме као да сам у Новом Саду рођен и да сам у њему одрастао и ја заиста данас један од вас. Обећао сам вам да ћу увек да дајем 200 одсто од себе и чиним то на сваком тренингу и утакмици. Наравно, јунаци су моји играчи, који су показали да су прави тим, да умеју да изнесу сву тежину посла којим се баве и зато су сада овде, с победничким трофејом Купа Србије.


Фото: В. Фифа

Стрелац испоставило се по­бедничког гола на Чаиру био је Стефан Ђорђевић, који се после дуге паузе вратио у родни Нови Сад и одмах стигао до трофеја с Војводином.

- Полако долазимо себи и не кријем да сам пресрећан због свега што се у Нишу изде­шавало - није крио узбуђење Ђорђевић. - Уживам у овом дану и искористићу прилику да се захвалим овој дивној публици, првенствено због по­дршке коју нам је пружила пратећи ТВ пренос на “Ка­рађорђу”, а онда и због овог дочека. Захвалност дугујем и управи клуба, новинарима који нас прате, градоначелнику Новог Сада који нам је пружио подршку у Нишу, директору, наравно и мојим саиграчима, као и нашем генералу.

Сјајни догађај завршен је спектакуларним ватрометом, бакљадом, дељењем мајица и заједничком песмом. У славу ФК Војводина и Новог Сада!

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести