Ново поглавље за фудбал у Сремским Карловцима: ЦРВЕНО-БЕЛИ СЕ ВРАЋАЈУ У ИГРУ

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: На радост свих љубитеља фудбала у Сремским Карловцима, мезимче карловачког спорта, Фудбалски клуб „Стражилово“, након више од 10 година поново има сениорску екипу која ће се утакмицом са ФК „Милетић“ из Мошорина у суботу, 12. августа на свом терену, отиснути у такмичарске воде у Другој новосадској лиги.
1
Фото: приватна архива

Иако је то донедавно изгледало као немогућа мисија, упорношћу, невиђеним ентузијазмом и радом ветерана и поштовалаца другог по старости карловачког клуба, превазиђени су многобројни проблеми и створени услови да попут готово свих општинских места у Србији и Карловци опет имају сениорски фудбалски тим.

Могло би се рећи да је то круна интензивног залагања садашње управе клуба, играча ветеранског састава, те родитеља деце која се подучавају тој спортској вештини у Школи фудбала која је дуги низ година била једина светла тачка „Стражилова“, да 105 година стар клуб извуче из пепела и постави на здраве ноге.

Прекретница у дугогодишњем таворењу које је настало након прекида сарадње са ФК Нови Сад, догодила се 2020. када је се с променом чланова управног одбора родила идеја да се формира ветеранска екипа.

– Формирање ветеранске екипе означило је почетак добрих вибрација у карловачком фудбалу – кажу у управи ФК „Стражилово“, чији председник је сада Драган Кљајић. – Предузимљиви ветерани су преузели на себе много тога, пре свега обавезу да доведу терен у прихватљиво стање. Уз помоћ неколико донатора врло брзо је обновљен заливни систем, обезбеђен и постављен семафор, а после тога и уређене просторије клуба. Набављена је половна косачица захваљујући некадашњем председнику управног одбора Владимиру Радаковићу и новцу који је сакупљен на турниру организваном тим поводом.

Позитивна енергија ветерана, који су у сваком смислу највише уложили да терен и просторије, какве немају ни клубови, који се већ такмиче у првој и другој лиги, почела је да се незадрживом снагом шири и на друге људе унутар и изван фудбалског света. Поред семафора игралиште је добило и рефлекторе, први пут у историји клуба, што је за карловачке услове епохалан подухват. Заједно са постављањем пластичних седалица на трибинама, та инвестиција коштала је близу два милиона динара. Остало је још да се офарба ограда, замене заштитне мреже, поставе банери...

Фото: приватна архива

– Став управе је био да сениорски тим треба формирати када завршимо све инфраструктурне радове и направи добар финансијски план. Свесни да имамо услове за сениорску екипу позвали смо децу, некадашње играче и ветеране који још могу и желе да играју да се пријаве. У старту смо лиценцирали 21 играча, а сада је њихов број преко тридесет и већ су у тренажном процесу. Са њима као тренер ради један од најуспешнијих некадашњих карловачких фудбалера Остоја Драгољевић. Тренинзи су три пута седмично. У међувремену су одигране три-четири пријатељске утакмице. Желимо прво да будемо стабилни у новосадској лиги, а онда идемо даље – поручују из управе „Стражилова“.


На списику 33 сениора

„Стражилово“ на списку за сениорски тим има 33 играча. То су: Даниел Божић, Стојан Бранков, Урош Ћирковић, Душан Јовичић, Мирко Мецинг, Павле Мирчевски, Борис Молнар, Вања Недић, Немања Пантић, Стеван Петровић, Александар Пуношевац, Никола Радаковић, Милан Радонић, Митар Шакота, Бранислав и Зоран Смиљанић, Михајло Станковић, Јован Вуковић, Ненад Вулетић, Милан Вунић, Јован Баничевић, Драган Кљајић, Стеван Нићифоровић, Никола Веселиновић, Ненад Родић, Коста Миљевски, Иван Пејичић, Бакир Никшић, Михајло Рабреновић, Марко Микулић, Вук Маливук, Мирко Димић и Ален Плавшић.


Напомињу да су од локалне самоуправе недавно добили косилицу вредну 3.000 евра, а општина им је помогла и око намиривања дуга за воду који је наслеђен из претходног периода. Клуб је у међувремену стекао и спонзора, Неџе групу, која одваја месечно новац за функционисање.

– У Карловцима се у суботу игра прво коло. Дочекујемо екипу ФК „Милетић“ из Мошорина и после тринаестак година биће то прва званична утакмица ФК „Стражилово“. Сад сва деца која заврше пионирски стаж могу на свом терену у Карловцима да наставе да играју и да се такмиче. То је био један од мотива за формирање сениорске екипе и њено укључивање у надметања. Надамо се да ће нам се састав подмладити и да ће се вратити они који сада игају по Новом Саду и околини – кажу у руководству клуба. 

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести