Новосађани голом Савковића срушили шампиона Црне Горе

ЗЛАТИБОР: Младост ГАТ у ходу комплетира редове екипе, а вечерас је забележила и прву победу на припремама на Златибору.
m
Фото: FK Mladost GAT

Новосађани су били бољи од првака Црне Горе, екипе Сутјеске из Никшића и, по свему виђеном, тријумф су заслужили.

Никшићане већ 5. јула очекује прва утакмица квалификација за Лигу шампиона против Лудогореца у Разграду, али нису успели да се наметну новом суперлигашу из Србије, који их је, у већем делу сусрета, надиграо.

Повела је Младост ГАТ у 10. минуту, када је, после корнера с десне стране, лопта одбијена на неких 20 метара, а тамо се нашао Миле Савковић и снажним и веома прецизним ударцем постигао једини гол на утакмици.

Покушали су Никшићани да узврате и у 15. минуту добро је шутирао Тучевић, али је голман новосадског тима Алекса Милојевић, уз помоћ пречке, отклонио опасност.

Игром чете тренера Бранка Жигића командовали су на средини терена Секулић и Маричић, па Сутјеска више није успела чак ни да запрети њеном голу. Напротив, солидне прилике имали су „гатовци“ Секулић, Маричић и Поповић, али се резултат није мењао.

И у наставку је иницијатива била на страни тима из Новог Сада. У организацији игре тада су предњачили капитен Швоња и Димитров, али је импоновала и чврстина одбрамбеног бедема пред голом Слијепчевића, чији је командант био искусни Бранимир Јочић. Могла је Младост ГАТ и да увећа вођство да су прилике искористили Радуловић и, у самом финишу Бабић, али и овако тренер Жигић има разлога да буде задовољан оним што је његов тим пружио и правцем у ком се креће унапређење његове игре.

До краја припрема екипи с размеђе Новог насеља и Сателита остаје још утакмица у Лучанима, коју ће одиграти у петак, 1. јула, а потом им следи повратак у Нови Сад.

А. Предојевић

Младост ГАТ – Сутјеска 1:0 (1:0)

ЗЛАТИБОР: Игралиште крај језера, гледалаца: 150, судија: Витић (Ужице). Стрелац: Савковић у 10. минуту. Жути картони: Караћ, Маричић и Димитров (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Мандић, Ламбулић, Миловановић, Илић, Секулић, Миладиновић, Поповић, Маричић, Савковић, Миросављев. Играли су још: Слијепчевић, Мијић, Петровић, Швоња, Јочић, Радуловић, Димитров, Максимовић, Марковић и Бабић.

СУТЈЕСКА: Гиљен, Гривић, Дринчић, Рудовић, Стијеповић, Матановић, Крстовић, Тучевић, Ненов, Кнежевић, Закарија. Играли су још: Ђиновић, Вуковић, Ераковић, Влаховић, Ђурковић, Стриковић, Бабић, Фахад и Пајовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести