Новосађани једва чекају дерби

Пред фудбалерима Војводине овог викенда је најтежи ривал, пошто ће одмерити снаге са шампионом и лидером на табели, екипом Црвене звезде. Утакмица се игра на стадиону „Карађорђе“, од 17.30 часова, а гледаоци ће дерби моћи да прате на каналу Аренаспорта 1.
r
Фото: J. Grlić

Новосађани се увелико припремају за овај сусрет. Ни у овој репрезентативној паузи нису били комплетни пошто је штопер Синиша Саничанин с националном селекцијом БиХ, коју очекује још један наступ у Лиги нација. Оно што је интересантно за овог високог фудбалера јесте чињеница да је у Горњем Милановцу, у дуелу с Металцом, прославио јубилеј -100. наступ у дресу Воше. У клубу планирају да пред почетак утакмице с Црвеном звездом уприличе малу свечаност, на којој ће честитати Саничанину на јубилеју и уручити му пригодни поклон.

Од короне се опоравио први стрелац тима Петар Бојић, што сигурно може да радује тренера Ненада Лалатовића ињегове сараднике, као и навијаче новосадске „старе даме“.

- Момци раде одлично, расположење је на високом нивоу и једва сви чекамо да утакмица с Црвеном звездом почне – рекао је члан стручног штаба  Видак Братић. – Већ само име ривала код наших играча побуђује велики мотив и жељу да се у дуелу с најјачим супарником покажу у најлепшем светлу. Ван тренинга је голман Никола Симић, који се опоравља од повреде, па је извесно да ћемо на мегдан шампиону истрчати у тренутно најбољем саставу. Наши фудбалери су играма и понашањем заслужили овако висок пласман на табели и желе да на зимску паузу оду као другопласирана екипа у првенству. Показали смо да за то имамо квалитет и верујемо, сви до једног, да смо пред себе поставили реални циљ. То што смо стигли до резултата какве постижемо у овогодишњем првенству заслуга је свих нас, нико нам ништа није поклонио, већ смо сваки бод заслужили учинком на терену.

Војводина ће у осмини финала Купа Србије играти против градског ривала Пролетера. Ова утакмица игра се 25. новембра, а улога домаћина, вољом жреба, припала је екипи са Слане баре.

- То ће бити веома занимљива утакмица, јер смо и Пролетер и ми у врху табеле. То сведочи о томе да оба тима играју одличан фудбал и очекујем добар и неизвестан дуел. Ми у Купу бранимо трофеј и нема никакве сумње у то да нам је жеља да и у овој сезони покушамо да поновимо тај успех. Максимално поштујемо тим са Слане баре, њега воде одлични и амбициозни људи и, у крајњој линији, наш циљ је увек да идемо на тријумф, а нека победи она екипа која буде боља  – рекао је Видак Братић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести