Новосађани комплетни крећу у плеј-оф

НОВИ САД: Доигравање у суперлигашком фудбалском такмичењу почиње данас. Сигурно најзанимљивији пар 1. кола плеј-офа чине Црвена звезда и Партизан, али је сасвим извесно да ће веома занимљив двобој, практично дуел за треће место које сигурно води у европско такмичење, одиграти Војводина и Напредак. На "Карађорђу” се очекује добар фудбал, самим тим и већи број гледалаца, а домаћин победом жели да потврди да је с правом освојио треће место у лигашком делу првенства и да нема намеру да га икоме препушта.
jovancic dusan JGrlic
Фото: Dnevnik.rs

“Напредак има добар тим, саткан од споја младости и искуства. Крушевљани су нам главни конкурент у борби за освајање треће позиције и јасно нам је да ћемо морати да уложимо максимални труд како бисмо освојили сва три бода. Упозорава нас на максималан опрез чињеница да је ривал остварио свих пет победа у последњих пет првенствених рунди. Додатни мотив нам представља чињеница да бисмо тријумфом одмакли Напретку читавих седам бодова, па управо и због тога овом дуелу придајемо велики значај. Тим из Крушевца има доста квалитетних играча. Неће нам бити лако да зауставимо нашег некадашњег играча Енвра Аливодића,као и Шљивића, Вукановића, Гобељића... Ипак, желимо да у правом ритму уђемо у плеј-оф, имамо квалитет за то и јасан план како да до циља стигнемо”, рекао је Владимир Гаћиновић, помоћник шефа стручног штаба Војводине Александра Веселиновића.

Посебно важна за Војводину је чињеница да ће први пут овог пролећа заиграти у комплетном саставу. Казну због жутих картона издржао је Никола Трујић, у тим се враћа и Дејан Мелег, а први пут за најбољу поставу конкурисаће и опорављени Душан Јованчић.


Традиција уз Вошу

До сада су Војводина и Напредак одиграли укупно 40 утакмица, а традиција је на страни Новосађана, који су забележили 27 победа, три утакмице завршене су без победника, а Крушевљани су славили 10 пута. Гол разлика је 73:32 за Вошу.

Што се сусрета одиграних у Новом Саду тиче, тај скор је још сугестивнији, јер у 20 утакмица Војводина је остварила 17 победа, два дуела завршена су ремијем, а само једном победио је Напредак. Гол разлика износи 44:7.


“Сви играчи налазе се у погону и то је нешто што нас храбри. Пред нама је, после вечерашњег дуела, серија тешких утакмица у првенству и Купу, јер играћемо два сусрета с Партизаном, па онда гостујемо Црвеној звезди. Наравно, тренутно размишљамо само у утакмици с Напретком, која је за нас најбитнија. Верујем да ћемо пронаћи модел игре с којим можемо да савладамо Крушевљане и надам се да ће и гледаоци доћи да нас подрже у великом броју. Са своје стране, потрудићемо се да их обрадујемо и добром партијом и победом“, каже Гаћиновић.

У претходној утакмици с Радником, стручни штаб својевољно се одрекао услуга Дејана Мелега.

“Мелег нам је недостајао у тој утакмици, али смо се, у договору с њим, определили да не путује с нама у Сурдулицу. Он је остао да тренира у Новом Саду, јер размишљамо дугорочно и желимо да буде потпуно спреман пред важне и тешке утакмице које нас тек очекују. Поред плеј-офа, да подсетим, играмо с црно-белима два сусрета у полуфиналу Купа, а Мелег је и члан младе репрезетације Србије која ће овог лета наступити на Европском првенству у Пољској. Због тога је веома важно да буде у пуној форми, а већ против Напредка рачунамо да ће пружити препознатљиву игру и помоћи екипи на путу ка остварењу циља“, најавио је Владимир Гаћиновић.

Утакмица Војводина - Напредак почиње у 19 часова, а улазнице по цени од 300 динара (Запад) и 200 динара (Исток) моћи ће да се купе сат и по пред почетак сусрета на благајнама стадиона “Карађорђе”. Сви љубитељи фудбала који буду купили карте на поклон ће добити и мајицу-дрес ФК Војводина, као чин захвалности новосадског суперлигаша због сјајне подршке током сезоне. Улаз на северну трибину биће слободан, а бесплатне улазнице моћи ће да се подигну у просторијама навијачке групе “Фирма”.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести