Новосађани напокон расположени: „Стара дама“ у полуфиналу Купа

НОВИ САД: За обе екипе четвртфинална утакмица Купа Србије носила је, барем у најави, велики мотив. Ипак, разлика у реалном квалитету између ривала била је превелика и Војводина се, без проблема, пласирала у полуфинале овог такмичења. Црвено-бели су посао завршили већ у првих 45 минута, када су били веома расположени и распуцани.
v
Фото: fkvojvodina.rs

У 10. минуту Новосађани су стигли до предности. Лепо је лопту у казнени простор набацио Дејан Зукић, а највиши у скоку био је Иван Вукчевић и савладао голмана Рада. Одговорили су „грађевинари“ када се шанса указала Јаковљевићу, који је, међутим, закаснио да угрози голмана Роцкова.

Већ у следећем нападу неопрезно је у казненом простору на агилног Вукчевића стартовао Ђорић, оборио га и досуђен је пенал за Војводину. Сигуран реализатор најстроже казне у 17. минуту био је Вељко Симић. Наставили су играчи из Српске Атине с нападима и седам минута касније постигли и трећи гол. Одлично су комбиновали Зукић и Лазаревић на десној страни, а акцију је прецизним ударцем крунисао Мирко Топић.

У зауставном времену Ђорић је начинио нови пенал, пошто је с леђа повукао Вељка Симића. Прецизан с 11 метара био је капитен новосадске екипе Зукић и на полувреме се отишло с велика четири гола предности у корист екипе Војводине.

Тренери обе екипе на полувремену, а и током других 45 минута, начинили су већи број измена, а ритам игре је очекивано био спуштен, Новосађани су одрађивали посао, док њихов домаћин, и поред велике жеље, није имао квалитет да озбиљније запрети и макар мало убедљив пораз учини достојанственијим.


Тренер Драган Радојичић задовољан, али: Још то није оно што желим

Тренер Рада Бранко Мирјачић био је резочаран после убедљивог пораза од Војводине.

- Све је било решено у првих 45 минута – рекао је Мирјачић. – Индивидуални квалитет ривала је изнад нашег и то ме је натерало да већ средином првог дела игре променим систем игре, који је очигледно био погрешан, што је била моја грешка.

Шеф струке Новосађана Драган Радојичић се надовезао:

- Ово нам је недостајало у минулом периоду – истакао је Радојичић. – Овог пута све је кренуло добро по нас, брзо смо постигли голове и вратила нам се сигурност. Ипак, још није то ни близу оног што замишљам. Имали смо велики психолошки притисак и честитам мојим играчима како су се с тим носили. Честитам и Раду и желим му да се избори са свим својим проблемима – истакао је Радојичић.


Имали су „грађевинари“, преко Стевића, прилику у 67. минуту, Роцков је истрчао и одбио лопту, да би уследио ударац преко гола, а онда је запретио Вошин резервиста Момчило Мркаић, али је његов ударац главом отишао тик уз стативу. Осам минута касније одлично је прошао Михајло Нешковић, његов ударац блокирао је Станојевић и од свега је су гости извукли само корнер. Утакмица је лагано цурила према крају, новосадски тим је рутински довршавао започето у првих 45 минута и на крају је прославио заслужену и убедљиву победу за пласман међу четири најбоље екипе у овогодишњем Купу Србије.

А. Предојевић

Рад – Војводина 0:4 (0:4)

БЕОГРАД: Стадион „Краљ Петар Први“, гледалаца: 400, судија: Александар Живковић (Ниш). Стрелци: Вукчевић у 10, В. Симић (из једанаестерца) у 17, Топић у 24, Зукић (из једанаестерца) у 45. минуту. Жути картони: Ђорић, Бацановић, Стевић (Рад).

РАД: Пејовић 5,5 (Ђурковић 5,5), Јаковљевић 5 (Бацановић 5), Стевић 5, Ђорић 5 (Лалатовић 5,5), Радивојевић 5, Вучићевић 5, Блажић 5,5 (Станојевић -), Михајловић 5 (Гашић 5), Гојковић 5, Милосављевић 5, Стојановић 5.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лазаревић 7,5 (Новевски 7), Јеличић 7, Стевановић 7 (Ковачевић 7), Ђорђевић 7, Максимовић 7 (Милетић 7), Топић 7, Кабић 7, В. Симић 8 (Нешковић 7), Зукић 7,5, Вукчевић 7,5 (Мркаић 7).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести