Новосађани поново остали без победе

Кабел - Трајал 1:1 (1:1)
Gol Petrica
Фото: Милован Петрић (5) изједначио резултат у Новом Саду, фото: Ј. Грлић

Много су очекивали од меча са Трајалом фудбалери Кабела, који су и овога пута истрчали на терен у десеткованом саставу. Да невоља буде већа, пред сам почетак утакмице остали су и без искусног голмана Браћа. Нису Новосађани успели да дођу до победе, али су макар успели да, после 423 минута, у првенственим утакмицама постигну гол.

Лоше је почео сусрет по домаћина, јер је у 10. минуту у шеснаестерцу, после дуела Србијанца и Голубовића, играч Трајала пао, а судија Живановић показао на белу тачку. Успео је искусни Предраг Павловић да савлада Кнежевића и донесе предност "гумарима". Кренули су домаћи потом пуно ангажованије у настојањима да дођу до изједначења, али је пред голом Павићевић, иако је био у идеалној прилици, пуно оклевао, а онда шутирао у добро постављеног Драшковића. Изједначујућем голу Кабела, претходио је слободни ударац Караћа, чији шут је голман гостију кратко одбио, али само до Слободана Новаковића, који је упутио оштар центаршут. Поново је Драшковић кратко одбио лопту, а на правом месту био је Милован Петрић и било је то 1:1. Могао је после корнера Србијанца, Павићевић из повољне прилике боље да одреагује, овако, упутио је ударац преко гола.

На самом почетку другог полувремена, после центаршута Бечелића и додавања главом Милана Видакова, Александар Месаровић нашао се у идеалној позицији. Упутио је ударац, а Драшковић се интервенцијом искупио за изједначујући гол који иде на његову душу.

Имали су и Крушевљани преко Павловића лепу прилику, али је голман Кнежевић успео да сачува мрежу. Близу потпуног преокрета био је Александар Месаровић, примио је лопту неометан, али је она завршила крај саме стативе. У финишу меча резервиста Илија Матејевић утрчао је искоса с десне стране, упутио је ударац, а Милан Србијанац пожртвованим уклизавањем спречио је оно најгоре, па су ривали поделили плен на равне части.

НОВИ САД: Игралиште Кабела, без гледалаца, судија: Живановић (Београд). Стрелци: Петрић у 33. за Кабел, а Павловић у 10. минуту (из пенала) за Трајал. Жути картони: Петровић (Кабел), а Мијић, Средојевић, Голубовић (Трајал).

КАБЕЛ: Кнежевић 7, Јеличић 7,5, Петрић 7,5, Новаковић 7, Петровић 7, Видаков 7 (Жуниор), Месаровић 7 (Грбовић), Србијанац 7, Караћ 7, Бечелић 7,5, Павићевић 6,5.

ТРАЈАЛ: Драшковић 6,5, Мијић 7, Средојевић 7, Голубовић 7 (Јовановић), Николић 6,5 (Милошевић 7), Гогић 7, Алексић 7, Пуношевац 7, Петровић 6,5 (Матејевић 6,5), Павловић 7 (Јовковић), Осман 6,5 (Милисављевић).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести