Новосађани после преокрета убедљиви против Јагодине

Решили су фудбалери Војводине посао у шеснаестини финала Купа Србије онако како су и желели, убедљивим тријумфом над Јагодином, али до њега су дошли после преокрета.
и
Фото: Ј. Грлић

У репризи финала најмасовнијег такмичења из 2013. године када су Новосађани остали без пехара јер су доживели минимални пораз, улоге су се промениле и црвено–бели су сада били апсолутни фаворити против српсколигаша. Ту улогу су и оправдали, а направили су и лепу увертиру пред првенствени сусрет са Пролетером. Шеф стручног штаба Војводине Славољуб Ђорђевић, у складу са односом снага на терену, одлучио је да одмара неколико првотимаца. Иако су се његови изабраници надали да ће раним голом да „начну“ противника, већ од деветог минута нашли су се у ситуацији да јуре изједначење. Стојановићу је лепо легла лопта и тачно испред гола домаћина играч Јагодине добро се снашао шутирајући у горњи леви угао, што Вуклиш није могао да одбрани.

Фото: Ј. Грлић

Сасвим очекивано, почела је Војводина још јаче да напада, претила је углавном са десне стране и било је само питање времена када ће на семафору осванути 1:1. То се десило у 24. минуту када се лопта после шута Вељка Симића одбила од голмана, а сачекао ју је Бастајић који је без проблема затресао мрежу. Управо је Симић у 32. минуту искористио грешку одбране Јагодинаца, нашавши се један на један са њиховим голманом и у овој ситуацији био је прецизан за преокрет пред одлазак на полувреме – 2:1. Гости су у наставку брзо помогли Новосађанима да повећају предност, јер је после њиховог центаршута Ђорђе Ђорђевић несмотреним потезом испред свог гола затресао мрежу Ковачевића (3:1). Био је то 50. минут, а само два касније, капитен Човић је извео праву мајсторију. Видео је отворен пут и иако је био на већој удаљености одлучио се за шут, за који чувар мреже Јагодине није имао решења – 4:1. При таквом резултату одмах је Ђорђевић реаговао изменама и као што је најавио, шансу је дао Кабићу који се враћа из повреде, а на терену су се нашли и Јеличић, Новевски и Милетић. Потом је одлучио да, пред градски дерби са Пролетером, одмори и Симића, уместо ког је ушао Мркаић.

Фото: Ј. Грлић

Озбиљнијих прилика није било до пред крај сусрета, када је коначан резултат поставио Зукић. Одлично је са леве стране лопту убацио Ђорђевић, а Зукић се нашао малтене сам пред голом и лако је савладао голмана противничке екипе за 5:1.

Војводина – Јагодина 5:1 (2:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 200, судија: Матић (Лозница), стрелци: Бастајић у 24, Симић у 32, Човић у 52, Зукић у 87. минуту за Војводину, а Стојановић у 9, Ђ. Ђорђевић у 50. минуту (аутогол) за Јагодину.

ВОЈВОДИНА: Вуклиш, Бјековић (Новевски), Максимовић (Милетић), Стевановић (Јеличић), Ковачевић, Човић (Кабић), Зукић, Ђорђевић, Буснић, Симић (Мркаић), Бастајић.

ЈАГОДИНА: Ковачевић, Ђ. Ђорђевић, Ивљанин (Киш), М. Ђорђевић, Вујчић, Вујичић, Доловац (Коцић), Стојановић, Живковић (Црнојачки), Богдановић (Јанковић), Миленковић (Маљковић).

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести