Новосадска лига: Буковчани шестицом на врх

У Буковцу су се седам пута тресле мреже, од чега су домаћи шест лопти послали тамо где треба.
М. Павловић/Мирослав Клинцов у дуелу са играчима Сусека
Фото: М. Павловић/Мирослав Клинцов у дуелу са играчима Сусека

Фрушкогорски партизанСусек 6:1 (3:1)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Радиновић (Беочин). Стрелци: Девић у 8, Лазић у 10, Пролић у 25. и 76, Трифуновић у 58 и Бјелић у 9, за Фрушкогорски партизан, а Лукаја (из пенала) у 20. минуту за Сусек.Жути картони: Рогановић и Бабић (Фрушкогорски партизан), Лукаја (Сусек). Црвени картон: Рад (тренер Сусека).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић (Јокић), Девић, Симић, Лазић (Бјелић), Клинцов, Бабић, Рогановић, Миловановић (Грмаш), Пролић, Чергић (Булатовић), Трифуновић Чавић).

СУСЕК: Драгић, Шовљански, Крстић, Митровић, Рапић, Шодић, Месарош (Дабић), Бакош, Увачек, Лукаја, Морина.

Фрушкогорски партизан је од првог тренутка кренуо офанзивно ка голу Сусечана и већ у 8. минуту претворили иницијативу у гол. Дејан Девић је убацио лопту из аута, а она је закачила неког од гостију и она се нашла у мрежи. Само два минута касније Лазић је налетео на одбијену лопту и било је то 2:0. Голеаду је у том делу завршио брзоноги Пролић, а у 20. минуту Лукаја је смањио на 3:1 из пенала.

Играли су Буковчани сјајно и у другом полувремену и опседали гол доброг Драгића. Просто су везли по терену и течне и тачне акције су дале резултат, а одбрана је функционисала одлично. Трифуновић је наставио серију голова у 58. минуту, а брзи и луцидни Душан Пролић је, у 78. минуту, после центаршута, главом лопту послао у мрежу с три метра. Млади и перспективни Немања Бјелић, који је ушао у игру с клупе, поставио је коначан резултат, на радост својих саиграча. Ако црно – бели буду овако играли, тешко да ће их ко надиграти.

М. Павловић

Петроварадин - Јединство 2:1 (0:1)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија: Шарић (Нови Сад), стрелци: Шарац у 69. и Момчилов у 72. за Петроварадин, а Росић у 33. минуту за Јединство. Жути картон: Момчилов (Петроварадин).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Татић (Тодоровић), Шимулија, Момчилов, Торбица (Шавија), Сурдучки, Стефановић (Шарац), Кнежић, Коска, Ристивојевић, Дервиши (Поповић).

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић, Зорић (Ђорђевић), Самарџић, Ковачевић, Новаковић, Р. Тепић, Ђурђевић (Виторац), Малиновић, Росић, Бубњевић, М. Тепић.

Занимљива фудбалска представа у Петроварадину где су гости у првом полувремену изненадили домаћина и голом Марка Росића успели да дођу до предности. У наставку је улазак Тодоровића, а поготово Бошка Шарца донео превагу домаћина, па је Бошко Шарац прецизним ударцем успео да изједначи резултат, а три минута касније након ударца са угла асистирао је Борису Момчиловићу за вођство,гол који је допринео да домаћи упишу вредне бодове.

М. По.

Бачка (Ђ) - Хајдук 2:0 (2:0)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија: Филиповић (Нови Сад), стрелци: Д. Тривуновић у 34. Ду. Тривуновић у 42. минуту. Жути картони: Ду. Тривуновић (Бачка), Стјепановић, Николић, Дамјановић (Хајдук).

БАЧКА: Игњић 7, Др. Тривуновић 7 (Ил. Тривуновић 7), Ћирин 7, Дејановић 7 (Јанковић), Вујовић 7 (Ју. Тривуновић), Дангубић 7, Ж. Тривуновић 8, Марковић 7, То. Тривуновић 7 (Не. Тривуновић 7), Ду. Тривуновић 7 (Проданов 7), Де. Тривуновић 7.

ХАЈДУК: Шарић 7, М. Микулић 6, Јојкић 6 (Бранчић), Срећков 6, Лазић 6 (Вујичић 6), Дамјановић 6, Петрић 6, Зракић 6 (Вучковић), Стјепановић 6, О. Микулић 7 (Миловановић 6), Самоловац 7.

Рутински је екипа из Ђурђева стигла до победе. До водећег гола домаћи нападачи утркивали су се који ће промашити из изгледније прилике, али заслуге што се мрежа до 34. минута није зањихала припадају и голману Чуружана Љубиши Шарићу. Након продора Жељка Тривуновића, презимењак Дејан успео је да пошаље лопту на право место. Три минута пре одласка на одмор и Душан Тривуновић био је неумољив.

У наставку иста слика на терену, с тим да је гост имао најизгледнију прилику у последњим тренуцима. Радослав Самоловац нашао се на неколико метара од гола, али је био непрецизан.

М. По.

ЖСК - ТСК 0:0

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, судија: Ћулум (Шајкаш). Жути картони: М. Марков, Ђурђић, Пињо (ЖСК). а Бобот, Стричевић, Косић (ТСК). Црвени картони: Пињо у 90.(ЖСК), Новаковић у 45. (ТСК).

ЖСК: Савановић 8, М. Марков 7, Малић 7 (Тошић 7), Ђурђић 7, Танасић 8, Џамбас 8, Богданов 7, Пињо 7, Д. Марков 7, Клисара 7, Топић 7.

ТСК: Војводић 8, Кнежевић 7, Бобот 7, Стричевић 7, Миросављевић 8, Варга 7 (Грлица), Косић 7, Радин 7 (Миавец), Клаић 7 (Којовић), Пуповац 8, Новаковић.

Само су голови недостајали па да сусрет Жабаљаца и Темеринаца добије највећу могућу оцену. Све је било на нивоу, био је то неизвестан меч и на крају са праведним исходом.

Домаћин је цео други део игре имао играча више и није успео то да искористи иако је било прилика. Гости су после оправданог искључења Филипа Новаковића, силом мотивисани ушли у наставак, и они су имали своје прилике које нису успели да  искористе.       

П. Бундало

Фрушкогорац - Шајкаш 3:1 (0:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: Јевтић у 62. Печић у 63. и С. Лалић у 90. минуту за Шајкаш. Жути картони: Васојевић, Варничић, Беговић, Глишић, Шкрбић (Фрушкогорац), Павков, Играчев (Шајкаш). Црвени картон: Рулић (Шајкаш).

ФРУШКОГОРАЦ: Сл. Лалић, Сапунџић, Васојевић, Перовић, Старовлах, Шкрбић, Јевтић, Беговић, Варничић (Ср. Лалић), Печић, Глишић (Стојшић).

ШАЈКАШ: Попин, Вујиновић, Павков, Алемпић (Малешевић), Рулић, Мајурић, Тривуновић, Марцикић (Станковић), Играчев (Граорац), Николаш, Панић.

Одлично се држала екипа из Ковиља у првом полувремену, анулирала је све налете Каменичана, а у 33. минуту преко Живана Играчева успела да дође до предности.

У наставку су домаћи свим силама кренули у напад, да би у 52. минуту Дејан Рулић због старта добио црвени картон. Са играчем више домаћи су голом Милојка Јевтића у 62. минуту успели да поравнају резултат. Минут касније Душан Печић је донео предност Фрушкогорцу, а у финишу је резервиста Срђан Лалић нашао пут ка мрежи за коначан епилог.   

М. По.

СиригВетерник 1:0 (1:0)

Фото: М. Менићанин/ Вук Вуковић (Ветерник) и Лука Стојановић (Сириг)

СИРИГ: Спортски центар Препород, судија: Јевтић (Будисава), стрелац: Томић (аутогол) у 5. минуту, жути картони: С. Брежњак (Сириг), Чичић, Турало, Ушћумлић (Ветерник).

СИРИГ: Тарабић 7,5, Вулић 7, Б. Брежњак 7,5, Петровић 8, Наранчић 7,5, Миловановић 7, Рајачић 7, Дражић 8, Декић 7 (од 74. Мисини - ), Стојановић 7 (од 78. Томов - ), С. Брежњак 7 (од 90. Ивковић - ).

ВЕТЕРНИК: Ивић 6, Томић 6, Огњановић 7, Гвозден 6 (од 72. Субашић - ), Турало 6,5, Ушћумлић 6,5, Ђокић 6 (од 57. Станић 7), Китић 7, Срдановић 6 (од 46. Чичић 6), Вуковић 7, Малиновић 6,5 (од 85. Ђурица - ). Дерби кола, одлучио је аутогол бека Томислава Томића, вратио је лопту ка голману Младену Ивићу, одскочила је испред њега, прешла му преко ноге и одсела у мрежи.

Сирижани су се лавовски борили, ослабљени неиграњем голгетера Едина Фератија и везисте Стефана Радовановића, а минут пре одласка на одмор, имали су две одличне шансе. Из чисте позиције, Борис Брежњак је шутирао у голмана Ивића, у наставку акције лопта се одбила до Луке Стојановића, али статива је била савезник Ветерника.

Одбрана домаћина, предвођена штопером Петром Петровићем, осујетила је све налете гостију, који су опасно запретили у 41. минуту, када је, после ударца Бојана Китића, голман Лука Тарабић, парадом преусмерио лопту у корнер. Сирижани су дисциплинованом игром заслужили бодове, учинивши трку за највиши пласман, још занимљивијом.

М. Менићанин

Славија - Тител 6:1 (3:0)

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Миленковић (Футог), стрелци: Стојичић у 3. Бркљача у 31. Остојић у 44. Убовић у 69. (из пенала), Мудрић у 73. и 80. за Славију, а Цвијић у 56. минуту за Тител. Жути картони: Паунић, Остојић (Славија), Мрчајац (Тител).

СЛАВИЈА: Чавић, Паунић, Лазаревић (Петровић), Галић (Ћулум), Жакула, Глигорић, Кувекаловић (Новаковић), Стојичић (Мудрић), Бркљача, Остојић (Милановић), Убовић.

ТИТЕЛ: Мајор, Мрчајац (Синани), Караташевски (Хуци), Гардиновачки, Јованов (Ђаковић), Цвијић, Куља (Тодоровић), Дорословачки (Поповић), М. Хорњик, Паунић, А. Хорњик.

Екипа Славије остварила је убедљиву победу против екипе из Титела. Већ у 3. минуту искусни Бојан Стојичић донео је предност домаћину, а до полувремена су је головима увећали Немања Бркљача и Срђан Остојић. У наставку једину неодлучност одбране домаћих казнио је Новица Цвијић.  Салајчани су до краја меча постигли још три гола. Убовић је успешно реализовао казнени ударац, а до краја се два пута у стрелце уписао и резервиста Никола Мудрић.    

М. По.

Футог - Бачка (Б) 3:2 (1:0)

ФУТОГ: Игралиште Футога, судија: Каплијев (Нови Сад), стрелци: Чепић у 4. Тодорић у 52. (аутогол), Стевановски у 91. за Футог, а Танцки у 63. и Штрбац у 70. минуту за Бачку. Жути картони: Стевановски, Тополић (Футог), Милић (Бачка).

ФУТОГ: Марковић, Фунћук (Самарџија), Тополић, Латиновић, Црепуља, Сакач, Стевановски, Косић, Сирар (Гери), Латиновић (Малеш), Чепић.

БАЧКА: А. Тодорић, Радосављевић (Слепчев), С. Тодорић (Брнбота), Лињачки, Танцик, Карановић, Шумар (Роквић), Милић, Бекер, Ковачевић, Штрбац.

Комшијски дерби након пуно узбуђења припао је домаћину који је остварио прву јесењу победу. Нико није слутио да ће утакмица бити пуна неизвесности, с обзиром да су Футожани већ у 4. минуту голом Душана Чепића повели.

У наставку је након ударца са дистанце лопта закачила Алексу Тодорића и завршила у мрежи за повећање резултата. И уместо да већ у тим тренуцима заврше започети посао домаћи су стали, па су Бегечани у 63. минуту преко Мише Танцика најпре смањили резултат, а онда је и Марко Штрбац савладао Марковића за изједначење.

Када се чинило да ће се бодови поделити на равне части, Лазар Стевановски је у првом минуту судијске надокнаде пронашао пут ка мрежи за вредну победу домаћина.

М. По.

Резултати:

Славија - Тител 6:1, Сириг - Ветерник 1:0, Фрушкогорац - Шајкаш 3:1, ЖСК - ТСК 0:0, Фрушкогорски партизан - Сусек 6:1, Петроварадин - Јединство 2:1, Бачка (Ђ) - Хајдук 2:0, Футог - Бачка (Б) 3:2, Омладинац - Татра 3:0.  

1. Фр. партизан

7

6

1

0

20:5

19 

2. Ветерник

7

6

0

1

28:6

18 

3. Фрушкогорац

7

6

0

1

24:6

18 

4. Сириг

7

5

0

2

14:4

15 

5. ЖСК

7

4

3

0

13:6

15 

6. Бачка (Ђ)

7

4

2

1

17:5

14 

7. ТСК

7

4

2

1

14:5

14 

8. Петроварадин

7

4

2

1

12:4

14 

9. Славија

7

4

1

2

16:10

13

10. Омладинац

7

4

1

2

10:7

13

11. Шајкаш

7

3

1

3

15:9

10

12. Футог

7

2

0

5

9:12

6

13. Татра

7

1

1

5

4:19

4

14. Бачка (Б)

7

0

3

4

4:13

3

15. Јединство

7

0

2

5

6:17

2

16. Тител

7

0

1

6

4:35

1

17. Сусек

7

0

0

7

7:29

0

18. Хајдук

7

0

0

7

3:28

0

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести