НОВОСАДСКА ЛИГА  „Канаринци” прејаки за Салајчане

Градски дерби убедљивим резултатом припао је Детелинарцима. Већ у 8. минуту након ударца са угла Спиридоновића, Кременовић је надвисио чуваре и Чавић је био немоћан.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

Нови Сад - Славија 5:0 (3:0)

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 300, судија: Митровић (Нови Сад), стрелци: Кременовић у 8, Симић у 33. (из пенала), Ковачевић у 42. и Росић у 65. и 78. минуту. Жути картони: Бакош (Нови Сад), Паунић (Славија).

НОВИ САД: Ромић, Стакић 6 (Дармановић 7), Вујић 6 (Пешевић 7), Илић 7, Кременовић 8, Спиридоновић 7 (Трифуновић 7), Игњић 7, Симић 8, Росић 8, Ковачевић 7, Бакош 6.

СЛАВИЈА: Чавић 7, Паунић 6, Вучковић 6 (Грујић 6), Галић 6 (Оташевић 6), Стајић 6, Глигорић 6, Ружић 6 (Шапић 6), Окиљевић 7, Жакула 6, Убипарип 6, Димитров 6.

Градски дерби убедљивим резултатом припао је Детелинарцима. Већ у 8. минуту након ударца са угла Спиридоновића, Кременовић је надвисио чуваре и Чавић је био немоћан. Други гол „жути” су постигли из казненог ударца, Росић је након соло продора срушен у казненом простору и судија Митровић показао је на белу тачку. После четири неискоришћена пенала током пролећа Симић је коначно затресао мрежу. До полувремена се још једном затресла мрежа солидног Чавића који ништа није могао да учини уз гол Никше Ковачевића. У наставку се разиграо најбољи стрелац Новог Сада Срђан Росић, погодио је сами угао, а потом је упутио са 20 метара пројектил који је пронашао пут ка мрежи за коначан епилог.

М. По.

Фрушкогорски партизан – Шајкаш 5:2 (1:1)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 200, судија: Тепић (Шајкаш). Стрелци: Клинцов у 43. и 52, Граовац у 47 (аутогол), Рогановић у 55, Макивић у 83. за Фрушкогорски партизан, а Играчев у 26. и 81. минуту за Шајкаш. Жути картони: Рогановић, Макивић, В. Девић и Булатовић (Фрушкогорски партизан), Павков (Шајкаш).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Д. Девић, Рогановић, Макивић, Клинцов, М. Бабић (Грубишић), В. Девић, Дулић, А. Бабић (Булатовић), Подрашчанин (Илић), Кантар.

ШАЈКАШ: Петковић, Карас, Павков, Граовац, Гојков, Шегуљски (Карас), Стефановић (Малешевић), Живанов, Играчев (Пешић), Николаш, Панић.

После свих, не баш добрих игара, Буковчани су овога пута пружили прилићно добру партију. Већ од првог минута кренули су офанзивно и имали неколико шанси. Али својом непажњом примили су гол у 26. минуту, када је Играчев сјајно лобовао Вулина. Ипак, борбени Клинцов је погодио два минута пре краја и на одмор де отишло с нерешеним резултато. Већ у 47. минуту Граовац је постигао аутогол, а онда су домаћи преузели игру. Не задуго, јер и Ковиљчани су имали прилике, али је сјајно интервенисао Мића Вулин. Потом је следио изузетан гол Рогановића, који је главом закуцао у мрежу Петковића. А онда је виђен најлепши потез и гол на утакмици. Искусни Слободан Макивић је сачекао леп центаршут с десне стране, скочио и у лету закуцао лопту у мрежу.     

М. Павловић

Јединство - ТСК 5:1 (1:1)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 200, судија: Кампић (Нови Сад), стрелци: Ктић у 14. Стаменковић у 50. Родић у 59. Пекић у 80. (из пенала) и 86. за Јединство, а Пуповац у 33. минуту за ТСК. Жути картони: Берић, Китић, Костуранов, Радин (Јединство), Милосављевић, Лукић, Пуповац (ТСК).

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић, Станар (Стојановић), Радин, (Стричевић), Стаменковић, Гаyић, Пекић, Митровић, Родић, Китић (Вућичевић), Шодић.

ТСК: Војводић, Пантош, Брежњак, Ристић, Милосављевић, Лукић, Косић (Дринић), Варга, Росић, Пуповац (Блануша), Зечевић (Павловић).

Да су најбоља и најефикаснија екипа овог пролећа Руменчани су показали против једног од кандидата за највиши ранг. У правом смислу, поготово у другом полувремену „демолирали” су екипу ТСК-а, која поред пет примљених голова може бити задовољна коначним резултатом. 

У 14. минуту Бојан Китић довео је домаћина у вођство. Готово једну једину грешку Руменчана голом за изједначење казнио је Јово Пуповац. Од тог тренутка па до краја утакмице на терену је постојао само тим тренера Владимира Шпоње.

У 50. минуту Давид Стаменковић довео је домаћина у вођство. Девет минута касније доминацију је поготком потврдио Славко Родић. У последњих десет минута Јединство је постигао још два гола.  М. По.

Омладинац - Фрушкогорац 4:3 (1:2)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 100, судија: Секулић (Футог), стрелци: Стаојановић у 24. (из пенала), Ђуричић у 50. С. Пилиповић у 67. и 86. минуту (из пенала) за Омладинац, а Лукић у 9. Мајкић у 38. и Вујичић у 71. минуту (аутого) за Фрушкогорац. Жути картони: Камарић, Пердух (Омладинац), Караћ, Старовлах, Печић, Перовић, Бркљача (Фрушкогорац).

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић Савић, Томчић, Вујичић, Микровић, Максимовић, П. Пилиповић (Ђуричић), Макарић (Пердух), Ђурић (Јовановић), С. Пилиповић, Стојановић.

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Караћ, Старовлах, Перовић, Мајкић, Поповић, Јевтић, Глишић (Тривунчић), Лукић, Спасојевић, Печић

У Степановићеву је одиграна утакмица за инфарт, два пута су гости водили. Повела је екипа Фрушкогорца након одличног продора Душана Печића који је идеално упослио Марка Лукића и Зељковић је био немоћан. Успели су домаћини да изједначе. У казненом простору гостију оборен је Ђорђе Стојановић, а исти играч успео је са пеналтика да превари Лалића. То није био крај узбуђењима у првом делу, јер је домаћин играћ Мирковћ катастрофално је погрешио, а Мајкић поклон претворио у вођство. У наставку су момци тренера Живка Јовановића кренули на све или ништа, а плод такве игре је и погодак резервисте Душана Ђуричића. А у финишу права драма Стојан Пилиповић је довео домаћина у вођство, међутим, Филип Вујичић неспретно погодио своју мрежу,а четири минута пре краја Стеван Пилповић, је  с пенала донео победу Омладинцу.

   М. По.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести