Новосадска лига Кисачани закључали браву

Ветерник - Татра 0:0
2
Фото: ФК Татра

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, судија: Чурчић (Тител). Жути картони: Чалија и Турало (Ветерник), а Стојшић, Зукић, Дувњак (Татра).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Томић, Швоња, Огњановић, Чалија, Срдановић (Малиновић), Ушћумлић, Ђурић, Вуковић, Блажић (Вукаљевић), Турало.

ТАТРА: Попин, Мрђеновић, Петровић, Живојиновић, Дувњак, Ђорђевић, Граховац (Радић), Живојинов (Ветеха), Стојшић (Пожарев).

Без неколико стандардних првотимаца нови члан Војвођанске лиге није успео да откључа браву одличне екипе из Кисача предвођене голманом Срђаном Попином која је овога пролећа најпријатније изненађење. Претили су домаћи из прекида али су Ушћумлић два пута и Швоња били непрецизни а и голман Попин се у неколико наврата истакао. Имали су гости и пуно среће јер је у наставку Срдановић уздрмао пречку.

У наставку су домаћи појачали ритам, обруч око гола Попина се стезао, али су Кисачани успели да се одбране, мада су у неколико наврата и контрама покушали да угрозе Ивића, а успели су да на крају однесу бод.

М. По.

Фрушкогорац - Бачка (Ђ) 3:3 (1:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, судија: Кресић (Тител). Стрелци: Васојевић у 16. Зечевић у 65. и Лукаја у 75. за Фрушкогорац, а Балог у 24. Ж. Тривуновић у 59. и Васојевић у 81. (аутогол) за Бачку. Жути картони: Кукурузовић, Старовлах, Лукаја (Фрушкогорац), Максимовић (Бачка). Црвени картони:Јанковић (на клупи) и Максимовић (Бачка).

ФРУШКОГОРАЦ: Медић, Сапунџић, Старовлах, Драгојловић, Кукурузовић, Пекановић, Јевтић, Шкрбић, Васојевић, Лукаја, Лалић (Зечевић).

БАЧКА: Нем. Игњић, Сивчевић, Ћирин, Д. Тривуновић, Марковић, Нен. Игњић, Ж. Тривуновић, Балог, Рогић, Максимовић, Дејановић.

Одавно у Каменици није виђен узбудљивији меч који је обиловао лепим головима а зачињен је резултатским преокретима. На крају за нерешен резултат, најреалнији епилог.Домаће је у вођство након соло продора и прецизног ударца довео Дарко Васојевић. Пет минута касније после прецизног ударца са дистанце Никола Балог је изједначио резултат са којим се отишло на паузу.

У наставку се Жељко Тривуновић потрудио голом да екипа из Ђурђева дође до предности. Није то био крај узбуђењима јер је резервиста Ненад Зечевић успео да поравна резултат. Када је након центаршута Раде Лукаја савладао Игњића чинило се да ће бодови припасти домаћину након једне акције и шута према голу Медића лопту је захватио Дарко Васојевић за изједначење и вредан бод екипи Бачкој у борби за опстанак. 

М. По.

Славија - Омладинац 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелац: Стојановић у 90. минуту из пенала. Жути картони: Беговић и Јашовић (Славија), а Јанић, Д.Д. Зељковић.

СЛАВИЈА: Чавић, Беговић, Јашовић, Радовановић, Жакула, Дражић, Глишић (Богданов), Иконић (Вучковић), Ферати, Ружић (Остојић), Мисини (Стајић).

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић, Несторовић, Ћупина (Бјекић), Пецељ, Вујичић, Ал. Хернаус (Макарић), Д.Љ. Зељковић (Д.Д. Зељковић), Ан. Хернаус, Јанић, Стојановић, Бјелобаба (Суботић, Самарџић).

Остварила је екипа Омладинца значајну победу и кренула из опасне зоне. Изненадили су Степановчани домаћина агресивном отвореном нападачком игром. Стварали су шансе, а најповољније нису искористили Пецељ када је пребацио гол домаћих са само три метра, а и Бјелобаба и Стојановић су били близу да савладају одличног голмана Милоша Чавића.

У наставку су домаћи били агилнији али нису успели да пронађу пут ка мрежи голмана Латиновића. Када се чинило да ће на крају бити победла бодова у казненом простору домаћих оборен је Јанић, судија Ћулум показао је на белу тачку. Сигуран са пеналтика за вредне бодове био је најбољи стрелац Омладинца Ђорђе Стојановић.

М. По.

Тител -  Фрушкогорски партизан 4:3 (3:2)

ТИТЕЛ: Игралиште у Спортском центру, судија Николас (Нови Сад), стрелци: Куља у 5. 23. и 37. и  Радаковић у 70. за Тител, а Чергић у 28. (из једенестерца), Месарош у 29. и Подрашчанин у 53. минуту за Фрушкогорски партизан. Жути картони: Фодор, Јованов (Тител), Мирић, Дулић( Фрушкогорски партизан).

ТИТЕЛ: Мајор 6, Синани 7, Фодор 7, Суботин 8, Јованов 8 (Вуков), Куља 9, Радаковић 8, Грујић (Милутинов 8) ,Хорњик 6, Паунић 6, Караташевски 8

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић 6, Девић 7, Тешановић 6 (Симић), Антонић 6, Клинцов 7, Грубишић 8, Мирић 7, Дулић 7, Месарош 7, Чергић 8,  Подрашчанин 8, (Белић)

У Тителу је виђена најлепша фудбалска утакмица ове сезоне. Било је седам голова, два пенала за госте од којих један није искоришћен при резултату 2:2. Капитен домаћих Куље постигао је три гола.

Повели су Титељани евро - голом Куље у 5 минуту , исти играч после корнера постигао је други погодак. Потом су доминирали гости. Смањио је с пенала Чергић,а већ у следећем минуту изједначио је Месарош. Потпуни преокрет спречио је Мајор који је одбранио пенал Чергићу у 33 минуту.  Мало затим је Куља после акције Радаковића и Јованова донео нову прдност Титељанима. Подрашчанин је у 53 минуту испратио акцију са леве стране и послао лопту у празан гол. Могли су гости и повести, али нису били прецизни.  А  онда их је стигла казна. Караташевски је пронашао Радаковића који је изашао сам испред голмана гостију и  погодио супротан угао голмана Перића.

Ж. Марковић

ЖСК - Петроварадин 5:1 (3:0)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а. судија: Драгољевић (Бачки Јарак). Стрелци: Нинковић у 25. Бороја у 30. Марков у 40. Клисара у 55. (из пенала), Џамбас у 85. (из пенала) за ЖСК), а Павлов у 60. минуту за Петроварадин. Жути картони: Савановић (ЖСК, Момчилов (Петроварадин).

ЖСК: Савановић 8, Малић 7 (Мирић), Танасић 7, Ђурђић 7, Џамбас 8, Ушћумлић 8, Нинковић 7 (Тошић), Бороја 7, Марков 8, Клисара 8 (Попов), Кронић 7 (Зекоња).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић 5, Ристивојевић 6, Буквић 6 (Шавија), Момчилов 6, Поповић 6 (Тодоровић), Сурдучки 6 (Мудрић), Павлов 6, Дервиши 6, Стефановић 6, Радојковић 6, Шарац 6.

Када је било најпотребније Жабаљци су одиграли најбоље и високо поразили индиспониране и фудбалере Петроварадина и освојили злата вредне бодове.

Из првог шута у оквир гола који је упутио Милош Нинковић домаћин је повео. За дуплирање предности побринуо се Недељко Бороја. Драган Марков, који је био и најбољи играч овог сусрета, својим  голом донео је недостижну предност. Наставак је донео два оправдано досуђена пенала врло доброг судије Зорана Драгољевића, први је реализовао Огњен Клисара а други Тихомир Џамбас док је почасни гол за госте постигао Стеван Павлов.   

П. Бундало

ТСК – Хајдук (Ч) 3:0 (1:0)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, судија: Љубица Полић (Ченеј), стрелци: Ђанковић у 42. и 85, Гргић у 65. минуту. Жути картони: Ђанковић, Солдат, Војводић, Варга (ТСК), Марковић, Р. Самоловац, Стјепановић (Хајдук).

ТСК: Војводић 7, Томић 7, Стричевић 8, Милосављевић 7,5, Солдат 7,5, Бобот 7, Пашка 7 (Богојевић - ), Николић  7 (Мириловић 7), Јовановић 7 (Гргић 8), Клаић 7,5, Ђанковић 8,5.

ХАЈДУК: Шарић 7, Бранчић 6 (Гатарић - ), Р. Самоловац 6,5 (Н. Вујичић - ), Лазић 6, Петрић 6, Марковић 6, Росић 6, П. Самоловац 6 (Д. Вујичић 6), Топић 6 (Поповић - ), Стјепановић 7, Микулић 6. Мислима су Темеринци одавно на баражу који их за пласман на војвођански ‘’југ’’ очекује са Доњим Сремом, али нису склизнули са победничког колосека. Искусни голгетер Милан Ђанковић је мајсторијом са 20 метара, откључао браву гостију из Чуруга, крунисавши асистенцију Александра Николића.  Акцију ривала, пресекао је неуморни Владимир Стричевић, сервирао је лопту Ненаду Гргићу, чији нишан је био подешен – 2:0.

После неколико неискоришћених шанси пред голом Хајдука, сценарио је написао Данијел Солдат, док је расположени Ђанковић надмудрио Љубишу Шарића и поставио коначан резултат.

Правду је делила шармантна дама Љубица Полић, није имала лак задатак, упркос убедљивом тријумфу домаћина, а оправдано је показала седам жутих картона.

М. Менићанин

Шајкаш - Бачка (Б) 2:1 (2:1)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, судија: Чобанов (Руменка). Стрелци: Станковић у 8. и 40. за Шајкаш, а Леђанац у 25. минуту за Бачку. Жути картони: Радивојевић, Марцикић, Рулић, Ковачевић, Станковић (Шајкаш), а Павлов, Брмбота, Радосављевић (Бачка).

ШАЈКАШ: Шовљански, Граорац, Павков, Руљић, Мајурић, Марцикић, Ковачевић (Трајиловић), Ковачевић, Станковић, Николаш, Малешевић, Радивојевић. 

БАЧКА: Мандић, Брмбота, Радосављевић, Карановић, Тодорић, Павлов, Роквић (Штрбац), Леђанац, Трифуновић, Тепић, Ковачевић.

Момци тренера Душана Шведића се не предају. Успели су после велике борбе поготово у првом полувремену да дођу до предности и на крају је сачувају. За вођство се потрудио најбољи у редовима екипе из Ковиља Милан Станковић.

Да утакмица добије резултатску неизвесност потрудио се изједначујућим поготком Никола Леђанац. Покушавали су и једни и други да дођу до нове предности, а то је пошло Милану Станковићу. Савладао је Мандића за нову предност. Након тога домаћи су водили рачуна да сачувају капитал, али и поред тога имали су лепих прилика да овере победу а и гости су неколико пута озбиљно припретили уз одличне одбране голмана Душана Шовљанског па су бодови остали у Ади.

М. По.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести