НОВОСАДСКА ЛИГА Кобиљски решио дерби

Татра - Славија 1:0 (0:0)
lopta1
Фото: pixabay.com

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца: 100, судија: Драгољевић (Бачки Јарак). Стрелац: Кобиљски у 46. минуту. Жути картони: Попин и Мијић (Татра), Убовић, Јашовић и Гајић (Славија). Црвени картон: Ћулум (тренер Татре)

ТАТРА: Попин, Сиљановски, Живановић, Лаковић, Мијић, Кобиљски, Грубовић (Радић), Ђаковић, Врховац, Радин (Тубић), Апић.

СЛАВИЈА: Чавић, Гајић, Јашовић (Ружић), Глишић (Жакула), Убовић, Стајић, Дражић, Клисара, Стојичић, Радовановић, Беговић (Вучковић).

Утакмица је кренула веома тврдо, са пуно прекршаја, а без пуно шанси. Игра се одвијала углавном на средини терена, а прву прилику су имали у 21. минуту када је Убовић, из прекида са своје половине, послао дугу лопту у казнени простор домаћина, где је замало Беговић главом постигао погодак.

У другом полувремену Кисачани су кренули силовито, у 46. минуту, Грубовић је, после одличног продора по десној страни, упослио Кобиљског, који је затресао мрежу Чавића. Још једну лепу прилику су имали домаћи,  Апић је главом, после корнера тукао, али није погодио мрежу.

А. Михајловић

Фрушкогорски партизан – Јединство 0:1 (0:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 100, судија: Јуришић (Нови Сад). Стрелац: М. Малиновић у 65. минуту.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Георгијевић, Д. Девић, Антонић (Сладојевић), Несторовић, Клинцов, В. Девић, Дулић, Николић (Бабић), Чергић, Грубишић, Б. Малиновић.

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић, Медић, Зорић, Боројевић (С. Ђукић), Вечански, Ковачевић, Ј. Ђукић, Р. Тепић, М. Малиновић, Крстић, М. Тепић.

Однели су Госпођинчани три велика бода из Буковца, чему се мало ко надао. Домаћи су били бољи, али ни то није било довољно за победу. Било је сијасет шанси на страни Буковчана, али је неколико опасних шутева одбранио Гавриловић. Истина, ни гости нису остајали дужни, а у 65. минуту постигли су гол, који им ј..е и донео велико славље. Слободан ударац с 20 метара извео је Милан Малиновић и лопта се закопрцала у мрежи Георгијевића.

Кренули су црно–бели у јурише ка голу Јединства, али све је било узалуд. У одличној шанси нашао се и млади Александар Сладојевић, али му је Гавриловић ушао у шут. Још неколико пута домаћи су били у шанси, међутим, без успеха.  М. Павловић

Борац – Фрушкогорац 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште Борца, гледалаца: 100, судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелац: Драгојловић у 84. минуту. Жути картони: Савановић и Поповић (Борац), Милојевић, Драгојловић и Јевтић (Фрушкогорац)

БОРАЦ: Савановић, Берић, Кнежевић, Јашовић, Милановић, Поповић, Ђаковић (Перишић), Шепа (Коларов), Милојевић, Ђорђиевски (Марић), Папрић.

ФРУШКОГОРАЦ: Боројевић, Бранковић, Петровић, Перовић, Кукурузовић, Драгојловић, Јевтић, Пекановић (Милојевић), Сапунџић, Богданов (Зечевић), Бакош (Крповић).

Утакмица је кренула динамично, а прву праву прилику је имао Поповић у 22. минуту, када је са 20 метара искоса шутирао снажно, али је Боројевић био сигуран.  Само три минута касније, Фрушкогорац је могао до вођства Сапунџић је са 25 метара умало савладао Савановића, који је одличном интервенцијом одбранио мрежу.

У другом полувремену није било прилика све до 84. минута, када је Драгојловић прецизним шутем постигао погодак и тиме донео сва три бода гостима.

А. Михајловић

Футог - Бачка (Ђ) 1:7 (0:3)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца око 100, судија: Станић (Будисава), стрелци: Гери у 84. за Футог, а Рогић у 14. 40. 48. и 64. Тополић у 20. (аутогол), Ж. Тривуновић у 60. и Дејановић у 73. минуту за Бачку. Жути картони: Чепић, Стевановић, Сирар, Бероња (Футог).

ФУТОГ: Самарџија, Тополић (Гери), Мир. Бероња , Меселџија, Чепић, Стевановић, Сирар, Карановић, Мих. Бероња (Црепуља), Латиновић, Вуковић.

БАЧКА: Нем. Игњић, Д. Тривуновић, Балог, Нен. Игњић (Максимовић), Ј. Вујовић (Дангубић, С. Вујовић), Шаренац, Ж. Тривуновић, Станковић, Рогић, Дејановић, Д. Тривуновић.

Криза Футожана се наставља. У сусрету против Ђурђевчана су одиграли слаб меч и примили чак седам голова. Нарочито расположен је био Милан Рогић који је четири пута погодио мрежу голмана Николе Самарџије.

П. Н.

Шајкаш - Динамо 6:0 (1:0)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца 200, судија: Николаш (Нови Сад), стрелци: Мајурић у 13. Веселиновић у 50. (из пенала) 66. и 71. Станковић у 83. и Милановић у 86. минуту. Жути картони: Мартиновић, Поткоњак (Динамо).

ШАЈКАШ: Шовљански, Ђаковић, Павков, Гојков, Заов, Мајурић (Карас), Марцикић (Станковић), Котуљач, Веселиновић (Малешевић), Николаш (Живанов), Ковачевић (Милановић).

ДИНАМО: Мартиновић, Поткоњак, Суботин, Илић, Ристић, Сладић (Савић), Михајловић (Лечић), Умишевић, Сабо, Прерадовић (Грујић), Мишкић (Панић).

Ковиљчани ове јесени играју одлично и редом руше противнике. И у сусрета против комшија из Будисаве фудбалери Шајкаши су деловали мочно, брилијирао је Стеван Веселиновић који је постигао три поготка и асистирао код још два.

Г. К.

Петроварадин - ТСК 1:3 (1:2)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Ћурчић (Тител), стрелци: Павлов у 45. за Петроварадин, Ђанковић у 23. (из пенала),  Маројевић у 45. Грујић у 39. Буквић у 53. за ТСК. Жути картони: Сакан, Сендерак, Момчилов, Кнежевић, Радојковић (Петроварадин), Пашка, Буквић (ТСК). Црвени картон: Момчилов (Петроварадин).

ПЕТРОВАРАДИН: Сакан, Сендерак, Радивојевић (Радојковић), Будечевић (Николић), Тодоровић (Муратовић), Момчилов, Коска, Кнежић (Алексић), Мудрић, Стефановић, павлов.

ТСК: Војводић, Шмит, Тришић (Шушак), Стричевић (Николић), Влаисављевић, Пашка, Маројевић, Буквић, Пролић, Данковић (Ђивуљски), Јушковић (Брежњак).

После велике борбе фудбалери ТСК-а из Темерина успели су да савладају екипу Петроварадина. Већ у првом делу било је доста варница, али је судија Ћурчић успео да смири страсти. У другом делу се играло жустро и отворено, а чини се да је гол Мирослава Буквића одучио победника. Петроварадин је покушавао да дође до поготка али је голман Војводић добро бранио.

С. К.

Омладинац - Црвена звезда 1:1 (1:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 33, судија: Бајић (Буковац), стрелци: Панков у 46. (аутогол) за Омладинац, а Челић у 52. минуту за Црвену зезду. Жути картони: Зељковић, Вујичић (Омладинац), Танскоцић, Косијер, Николић (Црвена звезда).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Мартиновић (Јарић), Гавранчић (Савић), Пецељ, Зељковић, Хернаус, Суботић (Бакић), Дубачкић, Жежељ (Бјелобаба), Стојановић, Јокић (Вујичић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Танкосић, М. Марковић, Д. Марковић, Панов, Бјелановић, Косијер (Ћулум), Николић, Орешковић (М. Ракић), Мацакања, Р. Ракић (Срдановић), Ћелић (Мудри).

Играло се углавном на средини терена. Мало је било прилика, а нерешен резултат је и реалан исход утакмице.

М. Р.

Југовић - ЖСК 1:1 (1:0)

КАЋ: Игралиште Југовића у Сигету, гледалаца 60, судија: Кизић (Нови Сад), стрелци: Вукелић у 23. за Југовић, а Џамбас у 88. минуту (из пенала) за ЖАК. Жути картони: Срдић, Милетић, Вулетић, Вукелић (Југовић), Бероња (ЖСК). Црвени картон: Малић (ЖСК).

ЈУГОВИЋ: Лалић, Срдић, Милетић, Вулетић, Стојиљковић (Рис), Томић, Марковић (Вукелић), Бабић, Касаповић (Срдић), Николић (Ђекић), Шкрбић.

ЖСК: Калајџић, Зељко, Бероња (Миљић), Малић, Џамбас, Ушћумлић, Пињо, Димић, Нинковић, Ђурђић, Попов (Кронић).

Комшије су одиграли добру утакмицу и занимљиву а на крају резултат је био нерешен. Повели су домаћи голом Вукелића и све до финиша сусрета успели су да одрже предност. Међутим, гости из Жабља преко Џамбаса из пенала успели су да изједначе резултат. У надокнади је било доста узбуђења, али се резултат није променуо.

М. Г.

libero
28.09.2021 • 21:01
u petrovaradinu se radilo planski ... npr imali su podmladak koji je bio prvak lige I SVA DECA SU BILA IZ PETROVARADINA ali dovodjeni su ,,igraci,, i evo ih sada gde su a kada imate podmladak koji je najbolji u ligi onda ga zadrzite i za per godina imate seniore te koji su bili i bice najbolji u ligi ponovo ali.... kod nas je jmnogo fodbalskih ,,strucnjaka,, zato nam tako dobro i ide u fodbalu
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести