НОВОСАДСКА ЛИГА: Ковиљчани у петој брзини

Шајкаш - ТСК 5:1 (3:0)
с
Фото: Приватна архива

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца 200, судија: Спасојевић (Нови Сад), стрелци: Котуљач у 9. Живанов у 15. Веселиновић у 44. 48. и 68. за Шајкаш, а Томић у 78. минуту за ТСК.

ШАЈКАШ: Мандић, Гојков, Павков (Макивић), Алемпић, Заов, Мајурић, Котуљаћ (Малешевић), Живанов, Веселиновић, Николаш, Милановић.

ТСК: Перишић, Пантош (Богојевић), Лахош (Ковачевић), Стричевић, Радичић, Влаисављевић, Татић, Пашка, Обрадовић (Клајић), Пролић, Томић (Влаисављевић).

Ковиљчани су наставили са добрим партијама, а лако су савладали солидну екипу из Темерина. Стеван Веселиновић је пружио добру партију који је чак три пута погодио мрежу Перишића. Ковиљчани су најавали да ће се борити за позицију која води у виши ранг такмичења.

        Г. К.

 

Петроварадин - Славија 0:3 (0:2)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалца 100, судија: Николић (Нови Сад), стрелци: Ружић у 17. и Асани у 30. и 55. минуту. Жути картони: Васић, Рогановић, Стефановић, Поповић (Петроварадин), а Дражић, Радовановић, Убовић (Славија).

ПЕТРОВАРАДИН: Рогановић, Будечевић (Лукић), Павков (Гардиновачки), Мудрић, Проле, Кнежић (Поповић), Васић (Сендерак), Коска, Муратовић (Стефановић), Павлов, Радојковић.

СЛАВИЈА: Чавић, Вуковић, Ружић (Паунић), Дражић, Убовић, Стајић, Радаковић, Yанковић (Божовић), Ферати, Кученић (Жакула), Асани.

Салајчани су сигурном игром победили екипу Петроварадина и тако сачували прву позицију на табеле. Изузетно расположен за игру био је Елмир Асани који је постигао два гола и тако су Салајчани потврдили да у пролећном првенству играју заиста одличан фудбал.      

Г. К.

 

Фрушкогорски партизанФрушкогорац 3:0 (2:0)

 

 

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 300, судија: Станић (Будисава). Стрелци: В. Девић у 10. (из пенала), Д. Девић у 37. и Чергић у 75. минуту. Жути картони:Д. Девић, В. Девић(Фрушкогорски партизан), Ушћумлић, Кукурузовић и Јевтић (Фрушкогорац).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Д. Девић, Томљановић (Чавић), Макивић (Пролић), Клинцов, Антонић, В. Девић, Дулић, Чергић (Бабић), Кантар (Ј. Девић), Малиновић.

ФРУШКОГОРАЦ: Медић, Бранковић, Ушћумлић, Перовић, Кукурузовић, Драгојловић, Јевтић, Н. Сапунџић (Рељић), Адамек (Милојевић), В. Сапунyић (Заковић), Радаковић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана су, у комшијском дебију, испрашили Каменичане, а резултат је могао да буде још већи у корист домаћина. Од првог звиждука судије црно – бели су кренули офанзивно и добро припремљени за овај дуел од стране стручног штаба, желели су и трећу победу заредом и нова три бода. То се и остварило, а у првом делу имали су сјајне уигране акције, тако да су гости били помало збуњени, мада су и они покушавали све да дођу до победе. Ипак, пресекао их је гол из чисто досуђеног једанаестерца за домаће. Стрелац с беле тачке, у 10. минуту, био је одлични Владимир Девић. Одмах потом у шанси су били Каменичани, али их је спречио одлични голман Стефан Шурлан. Водила се и даље отворена борба и није било стајања на терену. А онда, после сјајног центаршута Чергића, Дејан девић је у 37. минуту погодио мрежу доста доброг Медића.

У другом полувремену темпо је нешто мало пао, али шансе су се, нарочито пред гостјућим голом стварале, мада су и Каменичани имали неколико прилика, а најубедљивију је спречио Шурлан. Ипак, у 75. минуту тачку на победу ставио је одлични Страхиња Чергић. Покушавали су гости да постигну макар почасни погодак, али нису успели у овој изузетној утакмици, која је деловала као да су на терену две екипе из вишег ранга. Домаћи су се радовали заједно са својим навијачима, који су их сјајно подржавали. Мало је чудно што је на крају дошло до малог инцидента, али све је брзо завршено.

         М. Павловић

 

 

Футог - Јединство 0:2 (0:1)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 40, судија: Кизић (Нови Сад), стрелци: Бубњевић у 38. и Ђурђевић у 76. минуту. Жути картони: Бероња, Стевановски, Ардалић (Футог), Малиновић (Јединство).

ФУТОГ: Зорић, Бероња, Вулић, Карановић, Драгутиновић (Ардалић), Сакач, Стевановски, Чепић, Меселyија, Сирар, Мих. Бероња (Мартић).

ЈЕДИНСТВО: Полић, Ђурђевић, Виторац, Велчански, Ковачевић, Станчић, Р. Тепић, Малиновић, Гарић, Бубњевић, М. Тепић (Михајловић).

Изненађење у Футогу последње пласирана екипа Јединства успела је да победи домаћи састав и тако направи први корак ка опстанку у Лиги. Све време домаћи су нападали, али гости су после контри постигли два гола и на крају се радовали.

        А. Ч.

 

Југовић - Бачка 1:3 (1:2)

КАЋ: Игралиште Југовића, гледалаца 100, судија: Влајић (Буковац), стрелци: Ђекић у 19. за Југовић, а Ненад Игњић у 7. и Рогић у 14. и 95. минуту за Бачку. Жути картони: Бабић, Ђекић, Срдић, Сердар, Ковачевић (Југовић), Ненад Игњић, Ду. Тривунвоић, Максимовић, С. Тривуновић (Бачка).

ЈУГОВИЋ: Ковачевић, Срдић, Черњак, Вулетић (Пилиповић), Сукара, Бабић, Вукелић, Ђекић, Николић, Рис, Симикић (Пантелић).

БАЧКА: Нем. Игњић, Чегар, Вујовић, С. Тривуновић, Драг. Тривуновић (Миловац), Станковић (Душ. Тривуновић), Максимовић, Марковић, Рогић, Нен. Игњић, Деј. Тривуновић.

Ђурђевчани су направили изненађшење и победили фаворизовану екипу Југовића. Од првог минута гости су били бољи. Покушали су Каћани да преокрену резултат преко Ђекића су постигли погодак, а у другом делу мрежа Немања Игњића стално је висила у ваздуху али су Ђурђевчани издржали све налете домаћег тима и у надокнади преко Милана Рогића постигли и трећи погодак.   

М. Г.

 

Омладинац - ЖСК 3:1 (1:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омалдинца, гледалаца 60, судија: Каплијев (Нови Сад), стрелци: Ђукановић у 14. и Жежељ у 60. и 66. минут за Омладинац, а Џамбас у 83. минуту (из пенала) за ЖСК. Жути картони: Бакић (Омладица), Џамбас и Зељко (ЖСК).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Суботић, Савић, Пецељ, Вујачин, Максимовић (Зечевић), Андреј Хернаус, Стојановић (Бакић), Жежељ (Келемен), Ђукановић (Макарић), Ален Хернаус.

ЖСК: Калајџић, Пролић (Нинковић), Марков, Димић (Лазендић), Џамбас, Ушћумлић, Т. Тривуновић (Н. Тривуновић), Ђурђић, Бороја, Клисара (Зељко), Пињо.

Екипа Омладинца укњижила је важну победу у сусрету са Жабаљцима. У првом делу сусрета Ђукановић је погодио мрежу Калајyића, а када је у другом делу Жежељ са два гола свом тиму донео је предност од три гола, било је јасно да ће сва три бода остати у Степановичево. Жабаљци су покушали да анулирају пораз али то нису успели.    

В. С.

 

Татра - Црвена звезда 1:0 (0:0)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 150, судија: Пантић (Нови Сад), стрелац: Пекић у 48. минуту. Жути картони: Живановић, Грубовић, Свитић (Татра), Милак, Ћулум (Црвена звезда).

ТАТРА: Костуранов, Шмит, Живановић, Мијић (Радин), Лаковић, Пекић, Маројевић (Мушикић), Грубовић, Врховац (Ђаковић), Свитић, Апић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шовљански, Д. Марковић, Мар. Марковић (Мудри), Шаренац, Милак (Бјелановић), Ћулум, Мат. Марковић (Николић), Срдановић (Панков), Роксандић (Лепојевић), Станковић, Хајризи.

Кисачани су наставили са добрим играма после солидне партије успели су да савладају младу екипу младу екипу Црвене звезде. Једини гол постигао је Пекић у 48. минуту. Покушали су гости да преокрену резултат али голман домаћих Костуранов је био на висини задатка.     

А. Л.

 

Борац - Динамо 3:1 (2:0)

НОВИ САД: Игралиште на Клиси, гледалаца 100, судија: Миленковић (Нови Сад), стрелци: Марић у 15. Ђорђијевски у 22. и Свитић у 95. за Борац, а Ђаковић у 62. минуту за Динамо. Жути картони: Јашовић, Ђоријевски, Поповић (Борац), Пејаковић, Митрић, Мишкић (Динамо).

БОРАЦ: Пелегрин, Берић, Тодоровић, Јашовић, Видовић, Ђорђијевски (Добрињац), Ђаковић, Марић (Драгомировић, Свитић), Поповић, Коларов, Папрић.

ДИНАМО: Мартиновић, Ђаковић, Поткоњак (Мишкић), Цвијић (Дугравац), Суботин, Пејаковић (Пешић), Илић (Бикицки), Сладић, Митрић (Михајловић), Сабо, Прерадовић.

У занимљивој уткамице фудбалери Борца успели су да савладају госте из Будисаве. После двадесетак минута Клисани су имали предност од два гола. У другом делу фудбалери Динама су били бољи и преко Ђаковића су смањили резултат. У надокнади времена Драган Свитић је погодио мрежу Мартиновића, и тако су фудбалери Борца забележили победу.   Б. Г.

 

Југовић - Бачка 1:3, Омладинац - ЖСК 3:1, Татра - Црвена звезда 1:0, Петроварадин - Славија 0:3, Шајкаш - ТСК 5:1, Борац - Динамо 3:1, Фрушкогорски партизан - Фрушкогорац 3:0, Футог - Јединство 0:2. 

1. Славија 21     18     1      2      53:9  55 

2. Шајкаш  21     17     31     59:12        54 

3. Татра    21     17     3      1      54:11        54 

4. ТСК       21     12     4      5      39:29        40 

5. Фрушкогорац 21     11     4      6      49:29        37 

6. Бачка    21     9      3      9      38:35        30 

7. Фр. партизан 21     10     0      11     29:31        30 

8. Југовић 21     8      4      9      26:34        28 

9. Динамо  21     7      4      10     23:41        25

10. Омладинац   21     6      4      11     24:39        22

11. Футог   21     7      1      13     24:46        22

12. Борац  21     6      2      13     22:46        20

13. Ц. звезда     21     5      3      13     30:46        18

14. ЖСК    21     4      5      12     16:39        17

15. Петроварадин      21     4      4      13     19:36        16

16. Јединство    21     4      1      16     22:44        13

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести