Новосадска лига: Ветерничанима дерби сезоне

ТСК – Ветерник 0:2 (0:0)
с
Фото: М. Менићанин/ Дуел Ђанковића из ТСК-а и Швоње из Ветерника

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, судија: Кампић (Нови Сад), стрелци: Ушћумлић у 68. и Пећић у 88. минуту, жути картони: Солдат, Стричевић, Милосављевић, Варга, Косић, Ђанковић, Пашка, Косић, Недељковић (ТСК), Вукаљевић, Огњановић, Пећић, Чалија, Китић (Ветерник).

ТСК: Војводић 7, Солдат 6 (Недељковић –), Варга 7, Милосављевић 6,5, Кнежевић 7, Пашка 7, Стричевић 7, Пуповац 6,5, Јовановић 6, Ђанковић 6,5, Косић 6,5.

ВЕТЕРНИК: Ивић 7, Швоња 8, Огњановић 7, Чалија 7, Срдановић 7,5, Ушћумлић 7, Китић 7, Вуковић 8, Пећић 7, Вукаљевић 7, Турало 7 (Ђурић -).

У дербију сезоне, борбени гости су освојили бодове и направили крупан корак ка вишем рангу. Током уводног дела, обе екипе имале су по једну одличну шансу, али су се после удараца Срдановића и Ђанковића истакли голмани.

Некомплетни домаћини су оштећени за пенал у 24. минуту, када је, после дуела Огњановића и Пуповца, било елемената за казнени ударац. То је улило нервозу Темеринцима.  На средини терена се водила рововска борба, било је пуно прекршаја, отуд и 14 жутих картона. Мирисало је на реми, у игри без превише ризика, а онда је Алекса Ушћумлић распалио с 20 метара, нациљавши доњи угао.

Одбрана гостију, предвођена најбољим актером Гораном Швоњом, осујетила је све налете домаћина. Два минута пре краја, Душан Пећић је одлично реаговао, приметио је да је голман Драган Војводић истрчао ван казненог простора, елегантно га је пребацио, а лопта је одскакутала у мрежу.

        М. Менићанин

Омладинац - Петроварадин 1:3 (1:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, судија: Каплијев (Нови Сад), стрелци: Стојановић у 32. (из пенала) за Омладинац, а Кнежић у 48. и Коска у 51. и 55. минуту. Жути картони: Љ. Д. Зељковић, Преведен (Омладинац), Радојковић (Петроварадин).

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић, Стојановић, Ћупина (Станковић), Вујичић, Љ. Д. Зељковић, Хернаус (Белобаба), Преведен, Јањић, Бакић (Келеман), Д. Д. Зељковић, Суботић (Бјекић).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Шавија (Будечевић), Ристивојевић, Шимулија, Тодоровић (Шпаровић), Стефановић (Радојковић), Павлов, Дервиши, Коска (Мудрић), Кнежић, Шарац.

Нападали су домаћи и  у 32. минута успели су да савладају младог Александра Јовановића и то са беле тачке.

Шта се у наставку дешавало у главама момака тренера Марка Томљановића није познатно, али је било евидентно да је домаћи тим потпуно стао, препустио је иницијативу гостима који су за десетак минута не само изједначили већ постигли и три гола и на крају се радовали. Мрежу Латиновића погодио је Никола Кнежић , онда је на сцену са два поготка ступио Душан Коска.

Тек после трећег примљеног гола почели су домаћини да играју. Међутим, и поред тога што се голман Петроварадина Александар Јовановић повредио, али остао на голу ,  домаћи нису успели да постигну погодак.

М. По.

Футог - Бачка (Ђ) 3:3 (0:1)

ФУТОГ: Игралиште Футога, судија: Ћурчић (Тител), стрелци: Милк. Латиновић у 48. Сакач у 59. Шобот у 89. за Футог, а Дејановић у 8. Марковић у 56. и Н. Тривуновић у 80. минуту за Бачку. Жути картони: Мих. Бењроња, Барачанин (Футог), Дејановић, Н. Тривуновић (Бачка).

ФУТОГ: Марковић, Самарџија, Барачанин, Сакач, Тополић, Чепић, Косић (Гери), Мил. Латиновић (Шобот), Мих. Бероња, Милк. Латиновић, Вуковић.

БАЧКА: Смољан, Сивчевић (Чавић), Љ. Тривуновић (Н. Тривуновић), Вујовић, Т. Тривуновић, Марковић, Ж. Тривуновић, Балог, Рогић, Дејановић, Ћирин.

Праву голеаду приредили су Футожани и Ђурђевчани у мечу отвореног гарда који је на крају завршен поделом бодова. Оба састава су постигли по три гола, а најлепши је сигурно био онај ветерана у редовима Футога Синише Шобота који је евроголом донео бод домаћину. Три пута су Ђурђевчани водили. Већ у 8. минуту Стефан Дејановић донео је предност, а до полувремена и поред прилика на обе стране мреже су мировале. Домаћи су на почетку другог полувремена голом Милкана Латиновића успели да изједначе. Други пут је госте дове Предраг Марковић, а ти минута касније Борис Сакач је голом домаћина оставио у игри. Када је у 80. минуту Недељко Тривуновић савладао Марковића, чинило се да ће бодови припасти играчима тренера Блажића. То није мислио ветеран Синиша Шобот, у последњем минуту утакмице постигао је гол који ће се дуго памтити.

М. По.

Хајдук (Ч) - Фрушкогорац 2:1 (1:0)

ЧУРУГ: Игралиште Хајдука,  судија: Спасојевић (Нови Сад). Стрелци: Росић у 15. О.Микулић у 80. за Хајдук; а Лукаја у 85. минуту за Фрушкогорац. Жути картони: Шарић, Петрић, Топић (Хајдук); Кукурузовић, Зечевић, Варничић (Фрушкогорац).

ХАЈДУК: Шарић, Бранчић, М. Микулић (Вујичић), Лазић, Срећков, Петрић, Росић, Марковић, Топић, Самоловац, О.Микулић.

ФРУШКОГОРАЦ: Медић, Сапунџић, Васојевић, Кукурузовић (Перовић), Шкрбић, Јевтић, Бакош (Зечевић), Милојевић, Лукаја, Лалић (Варничић), Драгојловић.

Нису крили велику радост Чуружани по завршетку сусрета против Каменичана јер су у двадесетом покушају успели да стигну до прве првенствене победе. Поред сталне иницијативе и прилика мрежу врло доброг голмана домаћих Љубише Шарића успео је да погоди само Раде Лукаја. Мрежа Фрушкогорца затресла се после лепих и тачних акција које су у голове претворили Никола Росић и Обрад Микулић.

П. Бундало

Бачка (Б) - ЖСК 0:1 (0:0)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, судија: Кукуда (Петроварадин), стрелац: Марков у 95. минуту. Жути картони: Леђанац, Карановић, Софранин, Радосављевић (Бачка), Зекоња, Клисара, Лукић, Гушић и тренер Трнинић (ЖСК). Црвени картон: Бајт (ЖСК).

БАЧКА: Тодорић, Радосављевић, Павлов, Карановић, Ђаковић, Милић, Роквић (Софранин), Ковачевић, Трифуновић, Леђанац, Штрбац (Косић).

ЖСК: Бајт, Зекоња, Бојчук, Танасић, Yамбас, Малић, Круљ, Бороја (Лукић), Марков, Клисара, Кронић.

У веома нервозном мечу уз доста прилика на обе стране, гости из Жабља су голом Драгана Маркова у 5. минуту судијске надокнаде однели бодове из Бегеча.

У 70. минуту екипа из Жабља остала је са играчем мање, јер је искључен голман Бајт који је спречио нападача домаћих да га савлада. Иако са играчем више, а на гол гостију стао је Момчило Круљ, домаћи нису успели да нађу пут ка мрежи и барем дођу до ремија.

М. По.

Јединство - Сириг 2:2  (1:0)

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства. Судија Миленковић (Футог). Стрелци: Драгољевић (из пенала) у 21. и М. Тепић у 88. за Јединство; а. Ивковић у 58. и Грујичић у 70. минуту за Сириг. Жути картони: Бубњевић и М.Тепић (Јединство), Вулић, Васић, Ивковић, Грујичић, Кизић (Сириг).

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић 7, Зорић 7, Драгољевић 7, Ковачевић 7, Ђурђевић 6 (Стојисављевић 6), Малиновић 6, Росић 6, Бубњевић 7, Филиповић 6, Тепић 7, Димић 7.

СИРИГ: Кизић 7, М. Вулић 6, П. Вулић 6, Ивковић 7, Васић 7, Грујичић 7, Којовић 6 (Мишковић), С. Ђукић 6 (Нежић), Ј. Ђукић 7, Момчиловић 7 (Миловановић 6), Рајачић 7.

Подела бодова је најреалнији исход ове квалитетне утакмице. Дуел пун темпа. Јединство је дошло у воћство из пенала у 21. минуту када је Миленковић  после прекршаја у шеснаестерцу гостију досудио казнени ударац а Драгољевић је био успешан. Јединство је могло до новог поготка у 32. минуту када је Филиповић „украо” лопту на ивици шеснаестерца, али је његов лоб био непрецизан. Гости су могли да изједначе када је Гавриловић најпре вешто осујетио прилику „један на један”, а потом је статива спасила Госпођинчане. У другом делу Сирижани су вешто капитализовали прилике у 58. и 70 минуту, а Јединство је општом офанзивом успело да изједначи прелепим голом Тепића у 88. минуту. Вредна  помена је шанса у 78. минуту, када Росић веома лоше шутирао, што њему није својствено. Урош Димић је изванредно извео слободан удрац у 90. минуту, али је голман Кизић бравурозно избацио лопту из самог угла.    

З. Сиришки

Тител - Шајкаш 0:0 (прекинуто у 63. минуту)

ТИТЕЛ: Игралиште у РЦ, судија  Ковачевић , жути картони: Фодор (Тител), Павков (Шајкаш).црвено картон Павков у 30 минуту (Шајкаш).

ТИТЕЛ: Мајор 7, Фодор 7, Суботин 8, Јованов 7, Дорословачки 6 ( Пешевић) , Куља 7, Гардиновачки 7, Милутинов 7, Синани 7, Хорњик 7, Паунић 7

ШАЈКАШ: Шовљански 8, Граорац 7, Павков 5, Алемпић 7, Маљурић 7, Марцикић 7, Ковачевић 7, Станковић 7, Тривуновић 5, Вујиновић 7, Радивојевић 7

У 63. минуту после досуђеног пенала , гостујући играчи су окружили судију и један од њих је насрнуо на арбитра. До тог момента утакмица је била одлична . Титељани су све време нападали и стварали шансе преко Јованова , Куље и Милутинова, али мањак концентрације и одлични голман Шовљански су допринели да резултат до прекида остане нерешен.  

Ж. М.

Татра - Фрушкогорски партизан  3:0 (1:0)

КИСАЧ: Игралиште Татре,  судија Шарић (Нови Сад), стрелци: Петровић у  28. Зукић у 58. (из пенала) и  Живојинов 75. минуту .

ТАТРА: Попин 8, Мрђеновић 7, Петровић 8, Живановић 7, Дувњак 7, Радић 6 (Стојишић 6), Граховац 6 (Живојинов 7), Свитић 6, Зукић 7 (Ожват 7), Пожарев 6 (Ђорђевић 6), Берић 7.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Георгијевић 6, Девић 6, Тешановић 6(Бјелић 6), Месарош 7 (Макивић 6), Клинцов 6, Бабић 6(Грубишић 6), Чергић 6, Дулић 7, Антонић 7, Гаитакис 6,(Чавић 6), Миловановић6 (Мирић 6).

Била је то лепа  и динамична фудбалска представа. Обострано се играло брзо , технички веома лепо али и коректно о чему сведочи и то да одличан судија није показао ни један картон.

П. Палик

 

Тител - Шајкаш 0 :0 (прекинуто, 3:0пф), ТСК - Ветерник 0:2, Сусек - Славија 1:4, Јединство - Сириг 2:2, Хајдук - Фрушкогорац 2:1, Бачка (Б) - ЖСК 0:1, Татра - Фр. партизан 3:0, Омладинац - Петроварадин 1:3, Футог - Бачка (Ђ) 3:3.  

1. Ветерник       20     16     2      2      80:13        50 

2. ТСК               20    14     4      2      46:11        46 

3. ЖСК              20    10     7      3      42:31        37 

4. Сириг    20     11     3      6      30:17        36 

5. Фрушког.      20     10     5      5      47:25        35 

6.Славија  20     10     5      5      40:23        35 

7. Бачка (Ђ)      20     9      7      4      37:21        34 

8. Фр. парт.       20     10     3      7      40:34        33 

9. Петровар.      20     9      4      7      30:27        31

10. Јединство    20     7      6      7      42:35        27

11. Шајкаш       20     8      3      9      38:31        27

12. Омладинац   20     7      5      8      29:30        26

13. Футог  20     6      5      9      32:38        23

14. Татра  20     5      4      11     22:41        19

15. Тител  20     5      3      12     27:59        18

16. Бачка (Б)     20     4      4      12     18:40        16

17. Сусек  20     1      3      16     20:77        6

18. Хајдук 20     1      1      18     10:77        4

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести