Новосадски Пролетер и поред добре партије ремизирао с Мачвом

Све су стручни штаб и фудбалери Пролетера претходних дана подредили утакмици са Мачвом да би евентуалном победом ухватили прикључак са екипама из средине табеле.
Aleksandar Andrejevic
Фото: Д. Иванић

Међутим, и поред боље игре, досуђеног пенала  и бројних прилика Сланобарци су освојили само бод (1:1).

- Очекивали смо тежак  сусрету са Мачвом, за оба састава улог је био велик, нама да тројком ухватимо прикључак са екипама из средине табеле, а гостима да се изборе за повољан резултат и повећају шансе у борби за опстанак. На крају се утакмица завршила резултатски мирољубиво  – рекао је стрелац гола за Пролетера Милан Миросављев, који није реализовао једанаестера.

У првих 20 минута Шапчани су изненадили квалитетном, остатак меча протекао је у знаку домаћина.

- Гости су боље отворили утакмицу, али смо ми у том периоду имали две лепе прилике и на нашу жалост нисмо их реализовали.

Два минута пре истека полувремена Пролетер је са пенала имао прилику да поведе.

- Пенал је био чист као суза. На моју несрећу лоптац је погодила голмана у ногу, одбила се, ја сам главом гађао десни угао, а голман Живковић је чудесно интервенисао и шут одбранио.

У наставку је Пролетер је ипак стекао предност.

- Заслуге за гол припадају Александру Танасину, пресекао је напад гостију и одлично ме упослио, а ја сам  рутински погодио мрежу ривала и искуспио се за промашени једанаестерац. Још увек не могу да схватим како смо примили гол, Михајловић нас је казни за несхватљиву грешеку, прецизније  катастрофалну маркацију. Жао ми је што смо направили такав кикс јер смо по приказаној игри заслужили да тријумфујемо.

Пролетер наредну утакмицу игра у Крушевцу.

- Идемо у госте најнепријатнијем изненађењу наствака првенства. Напредак је доживео четири пораза и логично је да ће “погинути” на терену да прекине ниску неуспеха. Нама не преостаје ништа друго него да се што боље припремимо и да верујемо да ћемо остати непоражени под Багдалом – нада се Митросављев, најбољи стрелац Пролетера.   

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести