Новосадски прволигаш Кабел почео припреме

Са припремама за пролећну сезону у Првој лиги Србије почели су фудбалери Кабела.
Ј. Грлић/ Фудбалери Кабела припремају се за пролећну полусезону
Фото: Ј. Грлић/ Фудбалери Кабела припремају се за пролећну полусезону

По постигнутим резултатима екипа са новосадског Штранда је у полусезони освојила највише бодова (44),али због одузетих  (10) завршила на  на 5. месту.Но, и поред тога има високе амбиције да се као првопласирана или кроз бараж пласира у Суперлигу.

-  Као и прошле полусезоне, од вас очекујемо да потврдите да сте најбољи тим у лиги. Очекујемо и од новајлија да се уклопе у победничку атмосферу која нас краси. И после одузимања бодова показали сте карактер и да сте ментано јаки -  рекао јечлан управе Ненад Милутиновић.


Бихорац оправдано изостао

Из састава који је донео пуно радости у јесењем делу оправдано је изостао Бихорац, док су голман Вуклиш и Бјековић почели припреме са Војводином и њихов статус знаће се наредних дана.

Првој прозивци присуствовали су: Пилиповић, Мандић, Милошевић, Браћ(Хајдук), Мандић, Србијанац, Којичић, Караћ, Балабановић, Кочовић, Илић, Петрић,Пантелић, Петровић, Јованић, Дражић, Жуниор, Владић,  Месаревић и Видаков. Са екипом су од првог дана на проби још тројица играча, а за сада је отишао само Вујић.


Кабела је у полусезони красила права породична атмосфера.

- То је, уз одличан стручни рад и квалитете играча, био пресудан фактор за успехе. За све играче пресудно мерило  оцене вашег рада биће тренер Васиљевић. Верујем да ће те га поштовати радити што се од вас захтева. Последњим успесима клуба дошли смо у ситуацију да је привилегија носити дрес Кабела. Зато од свих вас захтевамо максимум залагања,од голмана па до нападача, да „погинете“ за клупски дрес. Посебно максимум очекујем од нападача јер  су се предходне полусезоне прописно испромашивали. У том сегменту смо и поред феноменалних игара изгубили неколико бодова. Имамо амбиције да се као прваци или кроз бараж домогнемо Суперлиге  - казао  је  Милутиновић.

Шеф стручног штаба Зоран Васиљевић поздравио је играче и упознао их са планом рада.

-  Тренираћемо на Сајмишту, комбиновати са нашим игралиштем, а потом ћемо другу фазу одрадити у Турској, где ћемо провести од 2. до 16. фебруара и одигратаи пет – шест шест утакмица. Очекујем да а тренинзима и на утакмицама дате максимум – рекао је Васиљевић и одвео играче на први тренинг.

Прву проверу фудбалери Кабела имаће у суботу против Војводине.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести