Обављен жреб за ново фудбалско првенство Суперлиге Србије, Војводина и Младост ГАТ већ у другом колу

На седници Скупштине Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије извучени су бројеви за наредну сезону, па је познат и распоред за предстојећу.
1
Фото: Ј. Грлић

На седници Скупштине Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије извучени су бројеви за наредну сезону, па је познат и распоред за предстојећу. Фудбалери Војводине у првом колу угостиће крушевачки Напредак, док ће дебитант у елитном рангу, Младост ГАТ на ноге Раднику у Сурдулици, а у другом колу играће против Војводине. Остаје само да се види да ли ће Младост своје “домаћинске” мечеве играти у Бачкој Паланци или на Карађорђу у Новом Саду. 

Актуелни шампион Црвена звезда у 1. колу дочекује учесника Лиге конференције Раднички из Ниша, док Партизан гостује повратнику у елитно друштво Јавору у Ивањици. Први вечити дерби биће одигран у 9. колу, 31. августа на стадиону Партизана, само недељу дана после најважнијих европских битки: мечеви плеј–офа за Лигу шампиона играју се 16/17. односно 23/24. августа, а за Лигу Европе 18. и 25. аугуста. 


Раставац: Нисам оптерећен жребом

– Видео сам жреб – каже тренер Војводине Милан Раставац. – Искрено, нисам оптерећен жребом, нити распоредом утакмица у првенству. Више водим рачуна о томе како ћемо ми да дочекамо првенство и искушења која у њему следе, а што се жреба тиче свакако морамо да по два пута играмо са сваким суперлигашем у основном делу шампионата.  Л. Б–з


Фудбалски шампионат Србије почиње 9. јула, а јесењи део се завршава 13. новембра. Први део шампионата играће се по убрзаном систему због Мондијала у Катару, закључно са 19. колом које ће бити на програму 13. новембра. Пролећни део наставиће се 4. фебруара, а последње 7. коло плеј–офа предвиђено је за 27. мај 2023. године. Систем такмичења је острао исти, са 16 тимова, који ће после 30. рунде бити подељени у плеј–оф и плеј–аут. 

О. Г.

Парови првог кола: Црвена Звезда-Раднички (Н), Јавор-Партизан, Колубара-Раднички(К), Младост Лучани-Спартак, Радник-Младост ГАТ, Војводина-Напредак, Вождовац-Нови Пазар, Чукарички-ТСЦ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести