Од нашег специјалног извештача: Још један нападач Воши би добро дошао

БЕЛЕК: Предивно, сунцем обасјано јутро на обалама Средоземног мора додатно је инспирисало фудбалере Војводине да с великом вољом одраде преподневни тренинг.Били су посвећени оном што су им налагали тренер Ненад Лалатовић и његови сарадници Видак Братић и Драган Шарац, а једино су због лакших повреда нешто слабијим интензитетом радили Петар Бојић и млади Вељко Јеленковић.
l
Фото: J. Grlić

Голман Горан Вуклиш није радио с екипом због бола у листу ноге, него је у теретани упражњавао вежбе снаге.

Већ дуже време осећам бол у пределу леђа, па не желим ништа да ризикујем, већ лагано повећавам интензитет рада, објаснио је Бојић, иначе први стрелац тима током прошле јесени.

Сигурно је то, додао је, да неће играти против Алтаја, а верује да ће у каснијим проверама бити у конкуренцији за екипу.

Тренинг је био веома интензиван.

Атмосфера је заиста сјајна, а у хотелу „Сусеси“ и његовом спортском центру на располагању имамо феноменалне услове и за боравак и за рад, задовољан је тренер Ненад Лалатовић.


Данас с Алтајом

Војводина  данас игра прву утакмицу у Белеку против екипе Алтаја из Измира. Реч је о једном од најбољих турских друголигаша, који је до прошлог викенда био првопласирани тим на табели и који жели да се врати у најјачу дивизији овдашњег фудбала. Турски тим у својим редовима има више интернационалаца из Немачке, БиХ, Швајцарске, Сенегала, Француске, Суринама и Портагалије и очекује се да ће бити сјајан ривал црвено-белима у овој фази припрема. Почетак утакмице је у 14.30 часова по времену у Србији.


Како је додао, примарни задатак им је уигравање линија тима, како би спремни дочекали наставак такмичње.

Играчима сам рекао да морају да забораве на све претходне успехе које смо остварили и да се потпуно посвете раду. Прву пролећну утакмицу са ТСЦ-ом у Новом Саду почеће они играчи који ме увере да су најспремнији, тако да сам убеђен да ће им, између осталог, и то бити мотив да тренирају на врхунском нивоу, поручио је Лалатовић.

Фото: J. Grlić

У добру атмосферу одлично се уклопио и новајлија Вељко Симић, који је пре неколико дана стигао из Црвене звезде.

Очекујем и надам се да ће Симић бити право појачање, јер је реч о веома квалитетном фудбалеру. Доказао се добрим партијама у Црвеној звезди, наступао је и у Лиги шампиона, а због чега није играо у последње време, то заиста не знам. Када се појавила могућност, спортски директор Милан Косановић и ја довели смо га у Нови Сад, а он је прихватио позив и надам се да ће врхунским играма на најбољи начин показати због чега га изузетно ценим, казао је Симић.


Странац мора да прави разлику

Није тајна то да Војводина на тржишту тражи нападача.

Директор Косановић и ја смо причали на ту тему, јер имамо само једног класичног нападача -  Момчила Мркаића. Било би добро да он добије конкуренцију и да имамо решење уколико не буде могао да игра. Радимо на довођењу новајлије, а уколико он буде стигао и буде странац, мораће да прави разлику у квалитету у односу на наше играче, најавио је Лалатовић.


Лалатовић је истакао да је клуб био коректан према Фудбалском савезу Србије и селектору Илији Столици, омогућивши Аранђелу Стојковићу, Миљану Вукадиновићу и Немањи Човићу да путују на америчку турнеју с државним тимом. Додао је и то да ће њихов одлазак сигурно да ремети ток припрема, али да очекује и да они одиграју добро и да се, као ни остали играчи, не повреде у утакмицама са селекцијама САД и Доминканске Републике.

Жао ми је што у Турској с нама није Новица Максимовић, који је због короне морао да остане у Новом Саду. Реч је о једном од најбољих задњих везних играча које сам тренирао, али су га повреде и корона спречиле да нам знањем и искуством много више помогне. Надам се да ће ускоро да стане на ноге и да почне нормално да тренира, као и Владимир Ковачевић, који сада одлично ради и од којег очекујем да почне да пружа партије на високом нивоу. Вељко Симић је је посебно истакао добру аутмосферу у екипи и да се лако уклопио у нову средину, вели Лалатовић.

Наишао сам на одличан пријем саиграча у Новом Саду, а атмосфера у екипи јако је позитивна и весела. Од старта смо кренули с озбиљним радом, а шеф Лалатовић ће да одлучи у којој улози бих тиму могао највише да помогнем. Најбоље се сналазим када играм иза шпица, по левој страни. Пратио сам игре Војводине током сезоне и знам да је реч о одличном саставу, који је прави конкурент у борби за трофеје Црвеној звезди и Партизану. Додуше, Звезда нам је сада прилично одмакла да бисмо били у трци за титулу, али очекујем да ћемо с Партизаном водити велику бробу за друго место и да ћемо да одбранимо трофеј у Купу, оптимиста је Симић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести