Одиграна тренинг утакмица између Војводине и Спартака

Тек што је почео сусрет по веома хладном времену, практично већ у првом нападу, Новосађани су стигли до вођства.
Darko Bjedov postize gol za Vojvodinu/A. Predojevic
Фото: А. Предојевић/Дарко Бједов (31) постиже водећи гол за Војводину

Војводина – Спартак 1:1 (1:0)

ВЕТЕРНИК: Терен у ФЦ „Вујдин Бошков“, гледалаца: 50, судија: Брдар (Нови Сад). Стрелци: Бједов у 2. за Војводину, а Вукчевић у 48. минуту за Спартак.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Граовац, Веселиновић, Лазаревић, Зломислић, Ахчин, Ђуричин, Милојевић, Езе, Бједов. Играли су још: Хухумис, Саничанин, Ђорђевић и Антић.

СПАРТАК : И. Лучић, Дунђерски, Текијашки, Ракић, Јовић, Чоу, Вукићевић, Марчић, Ињанг, М. Лучић, Ђенић. Играли су још: Остојић, Радовановић, Вукчевић, Ћаласан, Керкез, Шимура, Милошевић, Чечарић, Главчић, Обрадовић и Милић.

Погрешио је неко на левој страни одбране „голубова“, напуцао властитог саиграча, а лопта се одбила до усамљеног нападача црвено-белих Дарка Бједова. Он није пропустио да искористи овакав поклон и довео је Вошу у вођство. Конце игре потом су преузели гости, створили су и неколико прилика, али голман Емил Роцков и одбрана његовог тима, отклонили су све опасности и на полувреме се отишло с резултатом 1:0.

И на почетку наставка мрежа се затресла, овога пута на другој страни. С леве стране је незгодан центаршут упутио Андрија Вукчевић, лопта је имала чудну путању и, на крају, преварила Роцкова који се заједно с њом нашао у властитом голу. Игра се распламсала, најбољу шансу да донесе предност својој екипи имао је Чечарић у 65. минуту, али се Роцков искупио и зауставио његов покушај главом.


Доста изостанака у Воши

Није тренер Окука могао да рачуна на све играче, па је доста њих изостало с данашњег сусрета. Повређеним Милану Ђурићу, Николи Срећковићу и Александру Миркову, придружио се и болесни Лазар Арсић, није играо ни Исмаел Фофана, као ни млади репрезентативци Александар Месаровић и Никола Гајић. Поред њих у тиму није било ни Дамјана Гојкова, који је током загревања осетио бол у задњој ложи, па је уместо њега шансу добио Ахчин, као ни резервног голмана Симића. На клупи је седео Старич, али га Окука није увео у игру.


- Била је ово одлична провера, у којој су наши млађи првотимци показали да имају потенцијал, који смо почели да лагано претварамо и у квалитет – рекао је по завршетку сусрета Предраг Роган, шеф струке Спартака. – Надам се да ће нас у наредном периоду мало више и срећа послужити, како бисмо до одласка на зимску паузу повећали бодовни салдо.

У сличном тону утакмицу је оценио и Драгомир Окука, шеф струке у екипи Војводине.

- Видели смо и проверили оно што смо и желели, односно наступили су сви они играчи који су то били на располагању – додао је Окука. – Имамо одређених здравствених проблема, па смо проверили оне на које можемо да рачунамо за утакмицу са Земуном наредног викенда. Покушавамо у ходу да превазилазимо проблеме и надам се да ће се током следеће недеље неки од одсутних играча опоравити и да ће моћи да конкуришу за екипу. У првом полувремену Спартак је био бољи, у наставку је реч била о изједначеној утакмици, а примили смо чудан гол. Када се све сабере, била је ово добра провера и за нас и за Спартак.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести