Одиграни баражи за попуну војвођанских лига

Војвођанска лига север: Обилић – Раднички (Р) 0:0
2
Фото: Л. Киш

ЗМАЈЕВО: Стадион у рекреативном центру, гледалаца око 1.200. Судија: Меничанин (Врдник). Жути картони: Павићевић, Н. Кобиларов, Попин, Пековић (Обилић), Алексић, Сантрач, Прелић, Стојановић, Црњански, Ђокић (Раднички 1918).

ОБИЛИЋ: Калинић, Павићевић (Кнежевић), Родић, М. Кобиларов, Н. Кобиларов, Узелац (Ивошев), Копривица, Попин, Ћетковић, Живојнов, Пековић.

РАДНИЧКИ 1918: Спасић, Алексић, Кесић, Нововић (Сантрач), Кардинал, Лазаревић, Гламочанин (Прелић), Милуновић, Гуглета (Стојановић), Црњански, Ђокић.

Змајевчани су имали предност домаћег терена, публику и велику жељу за победом, али су у тој жељи сагорели, док су гости повученом, претежно одбранбеном игром остварили циљ.

Оно што морамо нагласити је чињеница да је био предиван амбијент, навијање на висини, одлично суђење судијске тројке на челу са Меничанином, а за посебну похвалу је да није било ни једног инцидента ни на терену а ни у публици.

Била је ово лепа спортска приредба, која може да послужи као пример свима. Публика је била на висини задатка, недостајала је добра игра на терену и голови који би увеличали значај меча.

Л. Киш

Војвођанска лига – исток: Полет - Јединство Стевић 6:2 (1:0)

НАКОВО: Стадион Полета, гледалаца 600, судија: Д. Арсић (Нови Сад), стрелци: Драганов у 16. 46. (из пенала) и 64. Радловић у 62. Зорић у 77. Узелац у 80. за Полет, Младеновић у 82. Атанасов у 86. минуту за Јединство Стевић.

ПОЛЕТ: Јелић 7, Надлачки 7,5, Фејеш 7,5, Радловић 7,5, Драганов 9, Кочиш 7 (Инђић), Бабић 8, Буцало 7, Марковић 7,5 (Којић), Зорић 8, Детари 7 (Узелац 7).

ЈЕДИНСТВО СТЕВИЋ: Катанић 5, Ангеловски 5, Момчиловић 5, Живаљевић 5,5, И. Пешовски 5 (Кљајић), Новаков 5, С. Пешовски 5 (Окука), Балнажан 5 (Шаренац), Атанасов 5,5, Лазиница 5,5, Младеновић 7.

Наковчани су,сјајно одрадили посао у првом сусрету баража, иако су у финишу донекле покварили  утисак. Драганов је у 16. минуту отворио серију, главом је окрзнуо лопту, после центаршута Бабића из прекида. У првом минуту наставка, Кочиш је саплетен, а Драганов са беле тачке удвостручио предност.

Уследила је иницијатива гостију, без конкретних претњи, а онда средином наставка и контранапад Полета, Драганов је спојио Радловића са голом за 3:0. Још једна брза акција Кочиша уродила је плодом, одлично је центрирао, а Драганов се поклонио у ударцем главом погодио. После лепе комбинације у шеснаестерцу Качареваца, Зорић је повисио на 5:0, а убрзо је и резервиста Узелац био прецизан. Гости су,  голом Младеновића из слободног ударца прво смањили, а у финишу Атанасов је био прецизан за коначан исход.       

П. Т.

ПФЛ Зрењанин: Јединство - Стајићево 1:1 (0:0)

НОВИ БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе, гледалаца 450, судије: Зорић (Клек). Стрелци: Матић у 52. за Јединство, а Арсић у 63. за Стајићево. Жути картони: М. Пецарски, Докман, Вребалов, Малеш (Јединство), Секулић (Стајићево)

ЈЕДИНСТВО: Влашкалин 8, Фаркаш 7 (Стојанов -), М. Пецарски 7 (Латиновић -), Еремић 7, Матић 8, Станковић 6 (Вребалов -), Докман 6 (Илић -), Малеш 7, Веселиновић 7, Н. Пецарски 7, Коледин 7 (Николић -)

СТАЈИЋЕВО: Чанак 7, Оташевић 7 (Величковић -), Трошић 7, Јоксимовић 7, Опрљан 6, Станић 7, Перовић 6, Арсић 7 (Н. Стефанов -), Вукајловић 6, Марковић 7 (Срданов -), Секулић 7 (С. Стефанов -)

У другој утакмици баража за попуну Подручне лиге Зрењанин, гости из Стајићева, бодрени већом групом својих навијача, остали су непоражени у граду крај Тисе чиме су обезбедили пласман у Подручну лигу (прва утакмица 0:3). У првом полувремену и поред добре игре оба ривала мреже су мировале. У 14. минуту Огњен Малеш је ударцем из окрета погодио стативу, да би му се у 31. минуту реванширао Славко Марковић, који је после грешке Матића био сам пред голом домаћих, али је са неколико метара погодио пречку. Домаћи су у 33. минуту могли доћи до вођства, али је ударац Малеша са 20 метара поново само уздрмао оквир гола. 

Новобечејци су у вођство дошли у 52. минуту, када је после корнера, Марко Матић маказицима преко главе довео свој тим у вођство. Радост домаћих навијача кратко је трајала, пошто је у 63. минуту Марковић прошао по десној страни и идеално упослио Луку Арсића, који је из непосредне близине савладао Влашкалина и тако разрешио све дилеме ко ће наредне сезоне играти у Подручној лиги.

Ст. Давидовић

Сремска лига: Шумар - Граничар (К) 2:0 (1:0)

ОГАР: Игралиште Шумара, гледалаца 1000, судија Тодић (Врдник). Стрелци: Петронијевић у 2. и Драгановић у 59. минуту.Жути картони: Младеновић, Драгановић, Млађеновић. Митровић (Шумар), Врањковић, Дарко Печеница, тренер Раичевић (Граничар).

ШУМАР: Младеновић 7, З. Миличевић 7 (Лазић), Максић 7, Драганић 8, Обрадовић 7, Петронијевић 9, Врачевић 7 (Каракљаић), Драгановић 8, Млађеновић 7, Рагастовац 7.

ГРАНИЧАР: Шивољицки 5, Стевић 6, Митровић 6, Врањковић 7, Стефановић 6, Дарко Печеница 6, Сушић 6 (Вукадиновић 6), Шојић 6, Н. Симић 6, Ристић 6, Недимовић 7 (Миражић). Фудбалери Шумара из Огара пласирали су се у Сремску лигу, после велике борбе у баражу са екипом Граничара.  У првој утакмици у Кузмину Граничар је победио са 3:2, али у реваншу у Огару славили су играчи Граничара са 2:0 и тако приредили велико славље својим навијачима.

Домаћин је повео иy слободног ударца. Мирослав Петронијевић искоса са 25 метара лобовао је ф голмана Дејана Шивољицког, који је  само додирнуо лопту. У 10. минуту Душан Митровић је могао да удвостручи резултат, али је лопту главом неспретно захватио, па је голман Шивољицки успео некако да одбрани.Три минута касније Зоран Миличевић је закаснио за делић секунде..А, гости, нису упутили ни шут на гол домаћих.

У наставку Петронијевић је имао две колосалне шансе.Ипак, се Петронијевић, искупио за промашаје.У 59. минуту изврсно је центрирао лопту пред гол гостију. Најбржи у петерцу гостију био је Драганови И главом је скренеуо лопту небрањени део мреже. На игралишту је све експлодирало. Петарде, димне завесе, и ко зна шта још.

        Б. Рокнић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести