Одлични резултати Академије РФК Нови Сад: „Канаринци” поново цвркућу

Некада успешан прволигаш а сада члан Новосадске лиге Нови Сад увек је водио рачуна о млађим нараштајима, али како је клуб испадао из виших рангова тако је и увек позната и призната школа фудбала спала на ниске гране.
kadeti-RFK-NS
Фото: Кадети РФК Нови Сад, фото: Д. Иванић

Под вођством председника Уроша Вељовића са подизањем првог тима који је из „патос“ лиге се попео ранг више кренуло се и са бригом о младим нараштајима.

Заједно са  људима који воле и поштују жуто плаву боју на челу са некадашњим играчем и тренером Маријаном Давидовићем (координатор Академије) и успешним привредником Радомиром Матићем (директор) су августа прошле године покренули фудбалску Академију РФК Нови Сад. На велико изненађење а на радост Академија је  привукла доста деце, мукотрпан рад за непуну годину дана почео је да се исплаћује.

„Презадовољни смо периодом који је иза нас. Можемо да се похвалимо са преко 300 деце узраста од 2000-2011 годишта. Са њима раде чак 16 тренера које предводе бивше ведете клуба: Мирко Бабић, Никола Матијевић, Мењхарт Веребеш, Ненад Миљковић и млади талас предвођен Гораном Зекићем, Јованом Коврлијом, Немањом Спиридоновићем, Милованом Панковим, Дарком Живковим, Игором Рогошићем и Мирославом Калином који су завршили Факултет физичке културе јер нам је осим фудбалских ствари веома битан и васпитно педагошки аспект у развоју деце. Оно чиме се поносимо је да су полазници не само деца са Детелинаре већ и из других делова града и неколико приградских насеља и врло брзо успели да оформимо све селекције. Радимо по међународним стандардима“, задовољно ће Давидовић који је фудбалско и тренрско знање стицао у Новом Саду, али и у инстранству.

Фото: Пионири РФК Нови Сад, фото: Д. Иванић

Резултати су били мимо свих очекивања.

„Презадовољни смо и постигнутим резултатима. Омладинци тренера Зекића и кадети које води Панков пласирали су се у Квалитетну лигу Војводине док су све остале селекције високо котиране у градским лигама. На добром смо путу да у скорој будућности као некада за први тим регрутујемо најталентованију децу из сопственог погона“, поносно прича  Давидовић.

Коначно је и град у клубу који носи име Новог Сада препознао праву причу и обећао помоћ.

 „У сталном смо контакту са челницима града и  Секретаром за омладину и спорт Огњеном Цвјетичанином, који је стао иза нашег програма.  Имамо обећања да ће нам помоћи да услове рада подигнемо на виши ниво, средимо терене, умијемо стадион доведемо га у право стање. Већ сада имамо слатких брига обзиром да су нам просторије због прилоива деце  постале тесне. Помажу нам и родитељи. На добром смо путу да заједничким снагама клуб вратимо на стазе успеха“, каже директор Радомир Матић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести