Одржана конференција клубова Српске лиге Војводина

У присуству генералног секретара ФСВ Миодрага Цвијића комесара за такмичење Миодрага Радаковића, лица задуженог за лигу Љубише Влаховића и делегата свих 16 клубова Српске лиге Војводина одржана је конститутивна седница.
grb fsv
Фото: Dnevnik.rs

За председника једногласном одлуком изабран је Горан Вуковић (Борац, Сакуле) а за његовог заменика Горан Лацковић (Раднички, Сремска Митровица).

Присутне је поздравио Цвијић и честитао победницима војвођанских лига и Војводини из Перлеза пласман у виши ранг и пожелео свим клубовима успешну такмичарску сезону.

„На седници ИОФСС усвојени одређени документи, броја клубова и састава лиге Група Војводина која ће бројати 16 клубова. Пропозиције такмичења нису се ништа мењале, а бараж као могућност уласка у лигу остаје па ће први клуб изнад црте са другополасираним екипама војвођанских лига моћи да избори останак. Првак обезбеђује пласман у виши ранг. На ИОФСС донета је одлука да клубови који желе да се лиценцирају за улазак у прву лигу Србије мораће да испуне одређене услове, што се тиче инфраструктуре, финансија и млађих категорија. Исто тако донета је одлука да ФСС има дискреционо право да у интересу фудбала чак и прошири прву лигу, рекао је Цвијић и напоменуо да  су клубови у обавези да снимају утакмице.

Најзанимљивија тачка коју су сви делегати чекали је календар такмичења и извлачење такмичарских бројева за прво коло које ће на програму бити 17. августа а последње 24. новембра без ванредне среде.

Жребом је руководио комесар за такмичење Миодраг Радаковић, а пре извлачења бројева замолио је клубове да се изјасне о термину одигравања утакмица као домаћини.

За играње у суботњем термину определили су се: Бечеј 1918, Хајдук 1912 (Кула), Омладинац (Нови Бановци), Братство 1946 (Пригревица) Бачка 1901 (Суботица), ОФК Вршац, Динамо 1945 (Панчево), Раднички (Сремска Митровица, Раднички (Зрењанин), Раднички 1912 (Сомбор), Козара (Банатско велико село) и 1.Мај (Рума) док ће у недељном термину утакмице играти: Железничар (Панчево), Дунав (Стари Бановци), Борац (Сакуле) и Војводина 1928 (Перлез).

Такмичарски бројеви: 1 Хајдук 1912 , 2 Бачка 1901, 3 Раднички (С.М.), 4 Раднички 1912 (С), 5 Борац, 6 Раднички (З.Р.), 7 1.Мај, 8 Железничар, 9 Братство 1946, 10 Козара, 11 Динамо 1945, 12 Бечеј, 13 Војводина 1928, 14  Вршац, 15 Дунав, 16 Омладинац.

У првом колу 17. Августа састаће се: Хајдук – Омладинац, Бачка – Дунав, Раднички (С.М.) – Вршац, Раднички (С) – Војводина, 1.Мај – Козара, Раднички (З.Р.) – Динамо, 18.августа: Борац – Бечеј и Железничар – Братство.

Конференција клубова је на крају донела једногласну одлуку да преставник у Скупштини ФСВ буде Игор Митровић (Дунав, Стари Бановци).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести