Одржана Скупштина Фудбалског савеза Војводине

У Фудбалском центру Фудбалског савеза Србије одржана је Скупштина Фудбалског савеза Србије.
М. Менићанин/Са Скупштине ФС Војводине
Фото: М. Менићанин/Са Скупштине ФС Војводине

На Скупштини је присуствовало 26 од укупно 32 делегата а било је осам тачака дневног реда, и сви извештаји су усвојени једногласно.

Извештај о раду ФС Војводине за 2019. годину, поднео је Драган Симовић, први човек савеза. Није крио задовољство постигнутим у минулом периоду, оценивши да је направљен велики помак у раду савеза и функционисању свих његових сегмената, нарочито стручних служби, где је немерљива улога генералног секретара Миодрага Цвијића.

Фото: М. Менићанин/Са Скупштине ФС Војводине

Нагласио је да је прошла година остала упамћена по свечаној академији, организованој поводом 100 година постојања савеза и чињеници да је светлост дана угледала књига ''Век фудбала у Војводини'', аутора Слободана Јаковљевића.  


Помоћ клубовима

За помоћ подручним и градским фудбалским савезима и клубовима, издвојено 2,4 милиона динара, а ФСВ је са 1.150.470,00 динара учествовао у куповини спортске опреме члановима Судијске организације ФСВ.

Тимски рад кључ успеха

Драган Симовић, председник ФСВ, нагласио је да савез крупним корацима иде напред и да је лествица постављена високо, захваљујући тимском раду, па је кроз призму тог закључка истакао допринос заменика Горана Драче и потпредседника Драгољуба Самарџића, Мирка Дуброје и Велибора Катића.


Поменуто је да ће са територије ФСВ у Супер лиги играти чак шест клубова, док ће Војводина и ТСЦ овог лета крочити на европску позорницу.

Такође, означена је добра комуникација са тренерском и инструкторском организацијом, при чему је изражено и задовољство, због новог формата лига млађих категорија, уз опаску да је остао жал, јер није било могуће организовати плеј-оф.

Није заборављена ни беспрекорна организација финала Купа ФСВ, одиграног између Братства 1946 и Подриња, пред више од хиљаду гледалаца, у ФЦ ФСС у Старој Пазови, са освртом и на традиоционални Меморијални турнир ''Пера Јоцић'', чије 18. издање се очекује током лета.

Љубиша Попов, председник Надзорног одбора, поднео је извештај о раду овог тела. Нагласио је да је у ФСВ спроведен инспекцијски надзор од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, којом приликом је утврђено да савез испуњава све услове за обављање спортских активности и делатности.

Биланс успеха је оцењен позитивно, приход је у 2019. години износио 34.109.279,00 динара, а расход 34.032.166,00 динара, па добит износи 77.113,00 динара.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести