Огњен Ђуричин, фудбалер Војводине: Свака утакмица ново доказивање

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Иако је у прошлој сезони, по доласку из редова Спартака, најављиван као значајно освежење за тим Војводине, Огњен Ђуричин (23) није имао посебно запажен учинак.
djuricin
Фото: Dnevnik.rs

(Од нашег специјалног извештача)

Јесте затресао мрежу Црвене звезде у дебију за Новосађане на „Карађорђу“, али се касније утопио у сивило црвено-белих из највећег војвођанског града. У припремама за почетак новог првенства, Огњен је направио веома леп увод, постигавши чак четири гола у првој контролној утакмици с Брежицама. Тим тренера Ненада Лалатовића победио је с убедљивих 8:1, а више од распуцане црвено-беле чете, навијаче “старе даме” може да радује приступ игри са словеначким друголигашем, као и пресинг, односно снажна дуел игра, због које домаћин у других 45 минута није успео да пређе пола терена више од два пута.

- Слажем се да није лако постићи четири гола на једној утакмици, без обзира на квалитет и ранг супарника – рекао је Ђуричин. – Ипак, то је била само последица добре игре и уложеног напора читавог колектива. Екипа је нова, доста је у њој играча који су скоро стигли, видљиво је да тренер Ненад Лалатовић све држи под контролом и мислим да се крећемо у добром смеру и да идемо ка постизању много бољих резултата него у прошлој сезони.


Поново на европском путу

Где видите Војводину на крају следеће сезоне?

- И прошле године код тренера Александра Веселиновића, рекао сам да Војводина има квалитет да се пласира у Европу, али смо убрзо након тога променили шефа стручног штаба и издешавало се много неповољних ствари. У овој сезони, међутим, убеђен сам да ћемо бити међу прве три или четири екипе и да ћемо се поново наћи на европском путу – јасан је био Огњен Ђуричин.


У другом делу сусрета са Брежицама, игра је била на високом нивоу. Притискали сте ривала и нисте му дозвољавали око да отвори?

- То и јесте оно што тренер од нас захтева, прецизније инсистира на томе да играмо високи пресинг на противничкој половини и ми смо то испоштовали. Свако од нас стајао је код свог играча и нисмо ривалу дозвољавали да било шта конкретније уради. Овакав стил игре, без обзира на чињеницу да је тим Брежица доста слабији од нас, може да врати Војводину тамо где је раније била и где јој је место.


Граовац у Румунији

Након што је  фудбалер Војводине Александар Месаровић брзо пронашао клуб и скрасио се у Напретку, папире са „Карађорђа” узео је и Даниел Граовац на кога Ненад Лалатовић није рачунао за други део припрема, иако је прошле сезоне био један од најстандарднијих. Граовац је потписао трогодишњи уговор са Астром Ђурђу, која је прошлу сезону завршила на петом месту првенства Румуније.


Како вам се допада игра нових фудбалера у новосадском тиму?

- Већина од њих има доста искуства у Суперлиги и старији су од нас. То нам значи пуно, посебно нама, млађим играчима, јер нас подстичу на још бољи рад и просто нас терају да постанемо јачи и конкретнији. Угледањем на њихов начин тренирања и размишљања, свакодневно напредујемо и то нас, генерално, води ка све бољим резултатима.


Слободно преподне

Јуче је у Термама Чатеж освануло облачно и прохладно јутро, што је сигурно пријало Новосађанима који су током претходних дана просто „изгорели“ тренирајући по тропским температурама. Тренер Лалатовић дао је црвено-белима слободно преподне и они су га искористили за одмор, као и за одлазак на један од многобројних околних базена. Већ предвече, међутим, имали су нови тренинг...

Данас са Триглавом

Већ данас играчи Војводине имаће другу проверу, а ривал ће им бити знатно јачи него што су на премијери то биле Брежице. Црвено-бели ће, на стадиону у 12 км удаљеном Кршком, снаге одмерити са прволигашем Триглавом из Крања, а и у овом сусрету Ненад Лалатовић планира да наступе два тима Воше, који ће играти по 45 минута.


Ускоро би требало у Термама Чатеж да вам се прикључе и Винсент Езе и Миодраг Гемовић?

- Реч је о двојици веома добрих и брзих играча, који играју на крилним позицијама, тако да ћемо на сваком месту имати по двојицу, негде и тројицу квалитетних фудбалера.  Добро је што имамо такву конкуренцију, јер никоме није обезбеђено место у постави и мораћемо да се боримо и доказујемо на сваком тренингу и у свакој утакмици.

И поред одличног учинка на првој тренинг утакмици, ни вама неће бити лако да се нађете међу једанаесторицом најбољих у првенству?

- Добро је што нас то тера да се стално доказујемо и да играмо најбоље што можемо. На тренеру је да процени ко заслужује место у постави, а ја ћу се трудити да играма убедим шефа да заслужујем прилику. Верујем да ћу бити значајно бољи него у прошлој сезони, у којој нисам редовно играо и самим тим нисам имао континуитет. У таквој ситуацији, сваки фудбалер губи самопоуздање и не може да пружи максимум. Голови које сам постигао на првој провери свакако ће ми улити нову снагу и жељу да у истом стилу наставим током припрема и, надам се, касније и у првенству – проручио је Огњен Ђуричин.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести