Огњен Ожеговић уочи утакмице с Јанг Бојсом: Европско пролеће на видику

Фудбалери Партизана сутра на свом терену дочекују екипу Јанг Бојса, у петом колу групне фазе Лиге Европе.
Ognjen Ozegovic/FK Partizan
Фото: ФК Партизан/Ожеговић

Уколико црно-бели славе обезбедиће пролеће на међународној сцени, први пут после тринаест година. У првој утакмици у Берну било је 1:1, а охрабрује чињеница да су црно – бели у других 45 минута тог дуела били бољи ривал и да су могли до победе. Не сме се, ипак, заборавити да је Јанг Бојс у првом полувремену имао три - четири стопостотне шансе, а да је само заваљујући голману Владимиру Стојковићу наш шампион на одмор отишао са активним резултатом. Дакле, противник врло озбиљан за изабранике Мирослава Ђукића и уколико славе сутра биће то значајан успех за наш тим.

„Добро је да су сви уверили против каквог тима играмо па нема претеране еуфорије као, например, против Артмедије кад је Партизан неочекивано остао без Лиге шампиона. Сада су навијачи имали прилике да се увере у квалитет Швајцараца и колико нас тежак посао очекује. Подсетићу да је Јанг Бојс убедљиво први у швајцарском првенству, а да су на неки невероватан начин остали бар без бода у дуелу са кијевским Динамом, у Берну. Јанг Бојс је, не знам колико је познато, потпуно надиграо Украјинце, имао дупло више шутева у оквир гола, али што статива, што сјајни голман Бушчан су Динамо одвели до победе. Швајцарци су потпуно доминирали, имали огроман посед лопте, али нису имали среће да то и валоризују. Знате како се каже: то негде мора да се врати и зато ми морамо бити максимално одговорни да то не буде баш против нас.Концентрација од старта меча па до краја је рецепт који нас може одвести ка циљу - до победе“, каже све бољи Огњен Ожеговић.

Он уверава да се екипа неће парикрати испред свог гола, јер у неком сценарију и реми одговара, али да ће бити максимално одговорна у дефанзиви.

„Наша фудбалска филозофија је напад, али уз неке модификације, у виду добре маркације своје половине терена. Против Јавора је то одлично функционсало, најбоље у последње време и то морамо да поновимо. Видели смо у Берну колико су брзи крилни играчи Швајцараца и због тога ми из напада морамо помагати везистима. Не смемо дозволити  да нам узму „бокове“ јер смо онда у великом проблему.“

Ожеговић сматра да морају константно да се нападају штопери Јанг Бојса.

„То је наша шанса, они су мало спорији и, нешто неуигранији. Морамо их стално стављати на муке кроз пас или преко дугих лопти. Јако је битно да код швајцарског тима што пре унесемо нервозу, потом и панику која би нам донела неки гол. Уколико у томе успемо, верујем да ћемо победити“, поручио је Ожеговић.

И. Лазаревић

Подршка Партизану од посебне девојке

У посети фудбалерима Партизана пред меч против Јанг Бојса дошла је једна посебна девојка је по имену Јелена Терзић. Јелена  је особа са инвалидитетом, рођена је без обе руке и прошла је трновит животни пут.

Пре свега, због неразумевања окружења није успела да заврши школовање до краја, али је зато успела да освоји злато у теквонду на светском првенству у Лондону 2017. године.

Фото: ФК Партизан

До 18. године је играла фудбал и животна жеља јој је била да закорачи на Телеоптик и упозна првотимце Партизана и капитена Сашу Илића.Јелена нема руке, али зато ногама може много више од здравих особа, кува, пише, куца поруке, све!

Уз велику трему и узбуђење, Јелена је испунила сан, дошла је на Телеоптик. Упознала је тренера Мирослава Ђукића и чланове стручног штаба, а пред капитеном Партизана Сашом Илићем (на слици) своју животну причу је поделила и са првим тимом.

„Момци, са главом и ногама не постоје препреке! Знајте да можете све“, поручила је она играчима Партизана.   

С. Р.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести