Окука: Очекује нас изузетно тешка утакмица

После готово двонедељне паузе, данас се наставља фудбалски шампионат Србије, тачније игра се прва утакмица 12. кола Суперлиге, у којој ће снаге одмерити Чукарички и Војводина.
Dragomir Okuka/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Реч је о веома занимљивом сусрету, у којем ће, сасвим је сигурно, оба тима ићи на победу. Београђани су тренутно четвртопласирана екипа на табели, играју добар фудбал у овој сезони и, после Црвене звезде, најефикаснији су у елитном рангу такмичења. Постигли су “брђани” 22 гола у минулих 11 кола, тачно дупло више од Новосађана, што сведочи о нападачкој оријентацији у игри тима с Бановог брда. С друге стране, Воша је паузу искористила да врати у такмичарску екипу неке од дуже време повређених играча, па ће њен тренер Драгомир Окука данас на располагању имати комплетан играчки кадар. Све то најављује добру, занимљиву и, надамо се, ефикасну утакмицу, у којој мотива неће изостати с обе стране.

„За овај тим Војводине лаких утакмица нема и свесни смо да нас очекује изузетно тежак испит на Бановом брду“, рекао је Окука. „Чукарички је при врху табеле, игра заиста добар фудбал и освојио је већ пуно бодова. Његов тим чини композиција младих и искусних играча, али, без обзира, очекујем да против таквог ривала одиграмо квалитетан сусрет и покушамо да остваримо добар резултат. Паузу смо искористили да у такмичарски ритам вратимо играче који су дуже време изостајали због повреда и добра ствар је то што су сви они спремни, барем физички, да данас буду у комбинацији за састав. Ипак, видећемо још колико су и фудбалски способни да испуне захтеве једне овакве утакмице, јер Зломислић је паузирао седам недеља, а Фофана и Антић по шест. Свој тројици недостају утакмице, али се надам да ћемо саставити тим који ће моћи да одигра борбено и тврдо и прикаже бољи фудбал него што је то до сада био случај. Да бисмо у томе успели, мораћемо да током свих 90 минута играмо добро.“


Милојевић се неће радовати

Плавокоси везни фудбалер новосадског суперлигаша Немања Милојевић биће у вечерашњем сусрету у специфичној позицији. Као што смо рекли, први пут ће заиграти против дојучерашњих клупских другова, исто као и Исмаел Фофана, а на питање да ли ће се радовати уколико буде постигао гол, млади репрезентативац Грчке је одговорио:

„Веома лепе успомене вежу ме за године проведене у Чуки и, уколико успем да се упишем у листу стрелаца, не верујем да ћу се радовати.“


Фото: Немања Милојевић очекује победу на Бановом брду, фото: Ј. Грлић

Млади Немања Милојевић први пут ће бити у прилици да заигра против екипе у којој је поникао и јасно је да ће то код њега изазвати посебне емоције.

„Сигурно је да ми неће бити ни мало једноставно да играм против Чукаричког, јер је то клуб у којем сам фудбалски проходао и одрастао и у којем сам провео више од осам година“, објаснио је Милојевић.


Лепо присећање

У прошлом сусрету између београдског и новосадског тима, одиграном 17. маја ове године, мимо свих очекивања, Војводина је декласирала домаћина резултатом 6:1 (3:1). Та утакмица одиграна је у последњем колу плеј-офа, а стрелци за Новосађане били су Винсент Езе, који је постигао чак четири гола, а по једном су мету погодили Лазар Зличић и Лазар Арсић. Стрелац за домаћина био је Тедић.


„Ту сам прошао кроз све селекције, заиграо и за први тим, али ме је судбина професије одвела у Нови Сад и учинићу све како би моја садашња екипа остварила циљ у овом сусрету. Очекујем да можемо да стигнемо до сва три бода, они су нам преко потребни, јер хоћемо да се вратимо на пут који може да нас одведе у врх табеле. Добро познајем екипу Чукаричког, није у њој било пуно промена у односу на прошлу сезону, а највећа је у томе што је екипу преузео нови тренер Симо Крунић. Повољна околност за нас је у томе што ћемо најзад бити комплетни, а видећемо како ће шеф Окука наместити тим. Оптимиста сам и верујем да можемо да победимо веома јаког и квалитетног супарника.“

За ову утакмицу ФК Војводина је обезбедио бесплатан превоз и улазнице за све власнике сезонских карата. Они су се пријављивали током минулих дана, а на утакмицу ће поћи сутра у 15.30 часова, испред главне благајне стадиона “Карађорђе”.

Утакмица Чукарички - Војводин игра се на стадиону на Бановом брду, почетак је заказан за 17.30 часова, а обезбеђен је пренос на првом програму ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести