ОМЛАДИНЦИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ РЕМИЗИРАЛИ СА МАНЧЕСТЕР СИТИЈЕМ

Омладинци Црвене звезде одиграли су нерешено 2:2 против Манчестер Ситија у мечу 6. кола групе Г фудбалске УЕФА лиге младих.
1
Фото: ФК Црвена звезда

Домаћин је на стадиону Вождовца повео прелепим голом Јована Шљивића који је матирао голмана гостију ударцем са 18 метара. Изједначио је Ештон Мјур у 36. минуту, али је Звезда у 41. поново повела. Стрелац је био Андрија Максимовић, а асистент Алекса Цветковић. Резервиста гостију Фарид Алфа-Рупрехт је у 76. минуту поставио коначан резултат.  а обе екипе су у финишу меча по једном погађала стативу.

Црвена звезда је окончала такмичење у УЕФА Лиги младих као трећа у групи са четири бода, испред Јанг бојса захваљујући бољој гол разлици. Сити је први и директно се пласирао у осмину финала, док ће Лајпциг морати у бараж за пласман у осмину финала.

Фото: ФК Црвена звезда

Ненад Милијаш: Дечаци показали да су будућност Црвене звезде

Тренер омладинаца Црвене звезде Ненад Милијаш честитао је младим фудбалерима "црвено-белих" на игри против Манчестер ситија у шестом колу групе Г Лиге шампиона младих.

- Лепа утакмица за ову децу и заиста ми је жао што нису победили, јер су заиста дали све од себе. Имали смо доста прилика... Манчестер сити је најквалитетнија екипа у групи, показали су то на свим утакмицама, али свака част мојим играчима који су дали све од себе и иду на заслужени одмор - рекао је Милијаш, преноси званични сајт клуба.

Голове за Црвену звезду су постигли Јован Шљивић и Андрија Максимовић.

- Драго ми је што су Шљивић и Максимовић постигли голове. Прелепи погоци и сигурно ће се дуго причати о њима. Штета стварно што нисмо победили, али морамо да научимо из тога. Ово је свакако нешто најбоље што омладински фудбал доноси - додао је Милијаш.

   Манчестер сити је освојио прво место на табели групе Г са 14 бодова, док је Лајпциг други са 11. Црвена звезда и Јанг Бојс су освојили по четири. Црвена звезда је полусезону у Омладинској лиги Србије завршила на другом месту на табели са шест бодова мање од првопласираног ИМТ-а.

- Не оптерећујем се местом на табели, него тиме како дечаци играју и напредују. Циљ је да формирамо што више играча за први тим Црвене звезде. Има још много утакмица пред нама, а што се тиче игре, на прави начин смо завршили полусезону и постајемо све бољи тим - закључио је Милијаш.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести