Омладинци Новог Сада у вишем рангу

Некада је Нови Сад, по резултатима, био други клуб у Српској Атини, одмах иза Војводине, а сада је кренуо с враћањем старог сјаја.
ФК Нови Сад/ Екипа Новог Сада пласирала се у Омладинску лигу Србије
Фото: ФК Нови Сад/ Екипа Новог Сада пласирала се у Омладинску лигу Србије

Упоредо с првим тимом, руководство велику пажњу поклања млађим категоријама, из којих се у прошлости изнедрило много играча који су касније направили велике каријере. Међу њима су били Славиша Јокановић, Зоран Марић, Златомир Загорчић, Младен Јованић и да на ређамо даље. Ових дана, резултате марљивог рада потврдили су и омладинци овог клуба, под вођством тренера Момира Бранкова и Милована Панкова. После одиграног првог пролећног кола и победе над Пролетером (3:2), после чега је уследио прекид првенства у Квалитетној лиги Војводине због пандемије, као лидер на табели, а одлуком надлежних органа ФСС-а, пласирали су се у елитну лигу омладинског фудбала у Србији.

- Дисали смо као сложна породица. Момци су показали да поседују победнички карактер и он нас је красио током читавог првенства. Доживели смо у 15 кола само два пораза и то од Хајдука 1912 и Радничког 1912. Успели смо Сомборцима да се реванширамо истом мером, а то бисмо сигурно учинили и против Куљана на Детелинари да лига није прекинута. Презадовољни смо играма колектива у целини, као и појединаца, који су играма показали да на њих мора озбиљно да се рачуна и у сениорској конкуренцији - без жеље да именује појединачно своје ученике рекао је Момир Бранков, некада успешни фудбалер, а данас тренер у Новом Саду.

Захвалио је Бранков челницима клуба, родитељима на великој помоћи и посебно колеги Панкову, који је током његовог одсуства због болести водио екипу на путу ка вишем рангу.

За велики успех и пласман у Омладинску лигу Србије, поред стручног штаба, заслуге имају: Милан Марјанац и Никола Танкосић(голмани),  Лука Анђелковић, Огњен Благојевић, Александар Брајковић, Бранислав Ћелић, Јован Ћурчин-Милеташки; Михаило Ђорђевић, Марко Јањић, Немања Кантарyић, Милан Милак, Марко Стојак Дарко, Марко и Петар Марковић, Никола Полић, Марко Сапунyић, Марко Врховац, Владимир Зец и Михајло Зекић, али и играчи који су у међувремену напустили клуб: Војин Канкараш  Виктор Јовановић, Никола Панић, Андреј Петровић и Марко Вулевић.

М. Поповић   

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести