Омладинци пријатељска: Војводина поражена од Спартака

Омладинци Спартака савладали су своје вршњаке из Војводине са 3:0 (1:0).
fudbal/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

За обе екипе била је прва провера од почетка припрема за наступајућу сезону.

Играло се отворено уз пуно лепих потеза. По ономе што су играчи обе екипе приказали сигурно је стратег суботичана Ђурасовић много задовољнији од колеге Бајића мада је сигурно и забринут због повреде колена Видовића који је морао да напусти терен у 39 минуту. До водећег гола оба голмана Дражић и Стајковић били су на висини задатка. Радости суботичана предходила је идеална прилика Станисављевића који је на пас Зоговића послао лопту крај оквира гола. У следећем нападу лукави Станисављевић натрчао је на једну одбијену лопту и из другог покушаја је послао на право место. У наставку су шансу добили и остали играчи.

Домаћин је покушавао да изједначи али су ударце Новевског, Станића а поготово Мартинкевича голман Дракулић и одбрана успешно изблокирали уз погођену пречку Нијемчевића. Са друге стране је и голман Барјактаров скинуо зицер Поповићу, а Симић је из слободног ударца уздрмао Стативу. Финиш је у потпуности припао „плавим голубовима“. На идеалан пас Килибарде Молнар је погодио сами угао. Три минута касније голман Војводине при намери да испуца лопту погодио је играча Спартака, а на одбијену лопту натрчао је Поповић за коначан резултат.

Војводина – Спартак Ж.К. 0:3 (0:1)

НОВИ САД: ФЦ “Вујадин Бошков“, гледалаца 100, судија: Марко Гњатовић (Нови Сад). Стрелци: Станисављевић у 45, Молнар у 84. и Поповић у 87. минуту.

ВОЈВОДИНА: Дражић, Станић, Кљајић, Ђурковић, Иван, Матковић, Батос, Радмиловић, Пантић, Грек, Вук.Богдановић.

Играли су још: Барјактаров, Брборић, Благојевић, Кокановић, Вељ. Богдановић, Нијемчевић, Новевски, Мартинкјевич, Ђурић.

СПАРТАК Ж.К: Стајковић, Д.Стојановић, Јанчић, Видовић, Јокић, Ђурасовић, Божовић, Милијашевић, П.Стојановић, Зоговић, Станисављевић.

Играли су још: Дракулић, Лазић, Кузмановић, Мажић, Каурин, Симић, Жижа, Плазинић, Оџаклић, Молнар, Паства.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести