Омладинци Војводине обећавају: На пролеће у истом ритму 

Да је позната и призната Омладинска школа Војводине “Илија Пантелић ризница талената и да се ради одлично потврдили су последњи резултати омладинаца.
FK Vojvodina omladinci 2018/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина/Омладинци Војводине после победе над Радничким

Убедљивом победом над Радничким из Ниша (6:0) предвођени тренером Душаном Бајићем оверили су јесењу титулу Лиге Србије. Учинак Новосађана у 16 кола су 12 победа и четири пораза уз 50 датих, 14 примљених голова и 36 освојених  бодова. Исто толико сакупио је  Чукарички али има слабију гол разлику.

- Нисмо јурили  прво место – каже директор омладинске школе Војводине  Душко Грујић. - Циљ нам је био  да што више  играча припремимо за први тим. На крају је ипшало одлично, зимујемо на првом место , неколицина омладинаца су прикључени у рад са првим тимом, неки су заиграли (/Нешковић, Јеличић, Тегелтија и Јаковљевић). Управа је у већини омладинаца препознала будућност клуба па их је наградила и професионалним уговорима који су потписални или ће их у наредном периоду потписати. Поносан сам и са чињеницом да су  Митровић, Савић, Зукић и Топић били стандардни репрезентативци Србије (2001), Нешковић и Јеличић (2000) као и голман Качавенда који је стандардни репрезентативац  Босне и Херцеговине.


Први стрелац Михајло Нешковић

Редове Војводине у Омладинском првенству Србије бранило је 21 фудбалер и то- голмани Тороман и Качавенда, који су добили прилике на 8 утакмица.

Свих 16 наступа имају Бјековић, Видаков, Топић и Куртиши, један мање Тегелтија, Милијашевић и Савић (15), Нешковић, Зукић, Митровић, Јаковљевић и Игнић (14), Јеличић (12), Васиљев (10), Шавија (9), Нијемчевић (6), Ђурковић (4), Ђурић (3) и Радић (2).

Најбољи стрелац тима је Нешковић (12), а следе Видаков (11), Зукић(10), Топић, Савић,Тегелтија и Митровић (3), Куртиши (2) док су се једном у стрелце уписали Јаковљевић, Нијемчевић и Шавија.


Новосађани су били негостољубиви домаћини, а  поразе доживели у Београду.

-Играли смо код куће и на страни агресивно што се поготово у Новом Саду исплатило. Код куће имали смо максималан учинак, у неку руку утакмице у главном граду биле су погубне по коначан епилог. Поражени смо од Вождовца, Партизана, Црвене звезде и Бродарца, али увек  минималним резултатима. Ни у једном мечу нисмо м били у подређеној улози, што свакако радује. Да смо играли отворено, нападачки  говори и податак да ни један меч нисмо ремизирали, а притом били најефикаснији у лиги, други по примљеним головима и међу млађим екипама што је додатни плус великом успеху..Доказали смо да смо најбоља екипа, а најбоља партија била је када је било најважније против Чукаричког. Потврдила је нашу снагу и победнички карактер. Били  смо једна сложна породица у којој је свако на најбољи могући начин одрадио задатке објашњава нови тренер Секула Рашиован.

По завршетку сезоне тренер Душан Бајић се опростио од екипе и преузео екипу Бечеја са којим је наставио са добрим партијама, а бригу о омладинцима Војводине преузео је Секула  Рашиован.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести