„Орлови” и Крстајић на новом почетку

Фудбалери Србије данас са утакмицом  Мароком практично почињу припреме за Светско фудбалско првенство које ће се од од 14. јуна до 15. јула одржати у Русији.
kolarov, krstajic, matic, tanjug dimitrije goll
Фото: Kolarov, Krstajić, Matić, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

Биће то уједно и ватрено крштење селектора Младена Крстајић, који је додуше већ водио “орлове” на азијској турнеји, али данашњи меч у Торину, биће први у којој ће као селектор самостално водити екипу.

После одласка Славољуба Муслина, много тога се променуло у табору “орлова”, већ на азијској турнеји шансу су добили неки нови играчи, који нису играли у квалификацијама,пре свих Сергеј Миликовић - Савић, који је био на “леду” код Муслина, а шансу су добили и Андрија Живковић и још неки играчи. Крстајић је  изненадио све и на окупљању репрезентације у Старој Пазови, када је капитенску траку доделио Александру Коларову без већих објашњења, правдајући се да жели само да размрда “орлове” и да Бане Ивановић и даље ужива пуно поверење стручног штаба.

Фото: Fudbalski savez Srbije

“Орлови” су у Старој Пазови у Спортском центру ФСС  одрадили неколико тренинга, углавном у затвореном простору и јуче су пре подне отпутовали у Торино, где ће одмерити снаге са Мароком, екипом која ће такође играти на Мундијалу у Русији.

-  Утакмицом са Мароком почињемо припреме за Мундијал – каже Младен Крстајић селектор фудбалске репрезентације Србије. – Нема повлашћених, сви крећу од нуле. Сигурно је да ће окосница тима остати она из квалификација, али ће прилику да се наметну добити и млађи фудбалери, пре свих  Сергеј Милинковић – Савић, Андрија Живковић и Милош Вељовић. Нажалост због повреда овог пута нећу моћи да рачунам на Сергеја и на  Вујадина Савића. Сигуран сам да ће то бити добра провера јер су и Мароканци изборили право да играју у Русији и у својим редовима имају неколико квалитетних фудбалера.   

Непосредно пред полазак на располагању медијима био је Александар Пријовић стрелац златног гола у ноћи када смо победом против Грузије (1:0) оверили пласман на Светско првенство.

- Спремни смо за ове две утакмице, идемо да победимо, остваримо добар резултат и направимо лепу увертиру за оно што нас касније очекује. Ко ће да игра и буде стартер, питање је за селектора, а на нама играчима је да будемо спремни - каже Пријовић.

Нападач грчког ПАОК похвалио је атмосферу у репрезентацији, а слично размишља и „златни орлић“ Милош Вељковић, који жели да се наметне у наредним дуелима.

- Био сам повређен, опоравио сам се, одрадио и тренинг, тако да сам спреман. Сваки играч жели да игра, али одлука је само на селектору.

Надамо се добром резултату у оба меча - каже дефанзивац немачког Вердера. Меч између Србије и Марока игра се вечерас од 20.45 сати у Торину,а утакмицу преноси РТС. 

Г. К.

У уторак с Нигеријом

Фудбалери Србије други тест  у оквиру Фифине недеље имаће у уторак у Лондону када ће  снаге одмерити са још једна афричком селекцијом  Нигеријом. „Моћни орлови” нису баш тако силни као пре, а на Мундијалу их очекују дуели са Хрватском, Исландом и Аргентином.

Србија и Нигерија ће играти на Хајв стадиону четвртолигаша Бороа, чије трибине примају 6.400 гледалаца  од 20 часова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести