“Орлови” спремни да вечерас (20.45) прелете “викинге” у 3. колу ЛН

НОВИ САД/СТОКХОЛМ: Фудбалска репрезентација Србије, после убедљиве победе над Словенијом (4:1), у добром расположењу је стигла у Стокхолм, где ће вечерас на стадиону у Солни одмерити снаге са изабраним тимом Шведске.
s
Фото: Trening reprezentacije Srbije u Stokholmu/FSS

Стојкоћеви изабраници уверени су да ће доћи и до друге победе у Лиги нација. “Орлови” су у мечу са Словенцима играли добро, нападачки и  показали да су сазрели као тим. Све је дошло на своје место када је селектор Драган Стојковић у ватру убацио Душана Тадића, Луку Јовића и Нермању Радоњића.

И данас се очекује офанзивна игра нашег тима, без обзира што у тиму неће да буде првог стрелца Александра Митровића, који паузира због парних жутих картона, али је ту Лука Јовић, који има огромну жељу да покаже да није заборавио да игра.


И Митровић уз репрезентацију

Иако Александар Митровић има парне жуте картоне, наш најбољи стрелац је, ипак, отпутовао у Шведску да бодри саиграче. Митровић је могао да бира, да се одмори у Београду, али је он одлучио да буде део екипе, због атмосфере. Наравно, Драган Стојковић ће на убојитог стрелаца моћи да рачуна већ у недељу у Љубљани.


– У сваку утакмицу улазимо да победимо – казао је селектор наше фудбалске репрезентције Драган Стојковић. – И у мечу са Шведском играћемо офанзивно, нападачки, као и у ранијим сусретима. Ова репрезентација и не зна другачије. Имамо сјајне нападаче, одличне везне играче и то морамо да искористимо. Свесни смо да нас у Солни очекује тежак задатак. Швеђани су мало и неочекивано изгубили скандинавски дерби и сигурно желе да поправе утисак. Наравно, биће промена, играчи су уморни, психички испражњени, али ипак спремни да у националном дресу одиграју добру такмичарску утакмицу. Расположење у табору наше репрезентације, упркос умору, је одлична, и сви су уверени да могу до победе.


Швеђани без Калушевског и Крафта

Познато да у тиму "орлова" неће бити најбољег стрелца у историји репрезентације Александра Митровића, због две јавне опомене, а из истог разлога за Швеђане неће играти Дејан Кулушевски и Емил Крафт, можда И тренутно два најбоља фудбалера Скандинаваца. 


– Швеђани су дуго у самом врху европског фудбала – констатује капитен наше репрезентације Душан Тадић. –  Гаје сличан стил игре као и Норвежани, али су технички бољи, имају можда разноврсније фудбалере. Очекује нас тежак меч, исцрпљујући, једноставно менаталитет Скандинаваца је исти, они играју до последњег звиждука судије, никада се не предају.

Лука Јовић је у сусрету са Словенцима постигао можда и одлучујући погодак, после центаршута Тадића, главом је матира голмана Облака и преломио меч.

– Сваки минут у дресу репрезентације је за мене велики – појаснио је Лука Јовић. – У последње време нисам пуно играо, жељан сам лопте, али и голова. Нисам заборавио да играм и то ћу и доказати, меч за Швеђанима је прави изазов. Уверен сам да ћемо да славимо.

Утакмица између Шведске и Србије у предграђу Стокхолма почиње од 20.45 сати, а судија је Лоренс Висел из Белгије.

Г. Ковач

Друга дивизија 

Група Б

Шведска – Србија (20.45)

Норвешка – Шведска (20.45)

1. Норвешка      2      2      0      0      3:1   6

2. Србија           2      1      0      1      4:2   3

3. Шведска       2      0      0      2      3:2   3

4. Словенија     2      0      0      2      1:6   0

У следећем колу (12. јуна) састају се: Словенија – Србија, Норвешка – Шведска.

 

Прва дивизија

Група Ц

Немачка – Енглеска 1:1

Италија – Мађарска 2:1

Друга дивизија

Група Б

Финска – Црна Гора 2:0

Босна и Херцеговина – Румунија 1:0

Трећа дивизија

Група А

Фарска Острва – Луксембург 0:1

Литванија – Турска 0:6

 

Данас

Прва дивизија

Група Б

Португал – Чешка (20.45)

Швајцарска – Шпанија (20.45)

Трећа дивизија

Група Ц

Грчка – Кипар (20.45)

Косово – Северна Ирска (20.45)

Група Д

Гибралтар – Бугарска (20.45)

Северна Македонија – Грузија (20.45)

Четврта дивизија

Група Б

Малта – Естонија (20.45)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести