ОСМИНА ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Лацио оставио Бајерн без шута у оквир гола, Мбапе и Баркола за предност ПСЖ-а над Сосиједадом

Фудбалери Лација савладали су Бајерн Минхен резултатом 1:0 (0:0) и направили највеће изненађење осмине финала Лиге шампиона. Фудбалери Пари Сен Жермена стекли су предност над Сосиједадом после првог меча осмине финала Лиге шампиона, пошто су  на Парку принчева победили шпански тим са 2:0 (0:0) уочи реванша који се игра 5. марта у Сан Себастијану.
s
Фото: Tanjug (AP Photo/Andrew Medichini)

Крцат "Олимпико" дочекао је грогираног великана из Баварске, који је у Рим стигао после болног пораза од Бајер Леверкузена за -5 на врху Бундеслиге. То се пренело на овај меч, где је Лацио био никад дисциплинованији ове сезоне, а то се може приписати заиста френетичној подршци са трибина, какву није имао до сада. Исто тако, и великој дози среће коју су "небеско-плави" имали у уводним минутима када је Бајерн био и најагилнији. У 2. минуту је Џошуа кимих имао изгледну ситуацију са ивице казненог простора, али је лоше шутирао, да би у 6. Хари Кејн имао зицер који није реализовао и прописно је изнервирао несуђеног асистента Томаса Милера. У 32. минуту је и Лирој Сане опробао своју "левицу", али је промашио после уигране акције из слободног ударца – за само неколико центиметара. Бајерн је био тако близу, а тако далеко, од шута у оквир гола, па и свог поготка. Али, уједно је тиме и охрабрио Лацијале, који су у другом полувремену изашли много храбрије. И већ у 48. минуту имали зицер, тачније, Густав Исаксон је изашао потпуно сам испред Мануела Нојера, али му је прекаљени голман скратио угао и врхунски интервенисао. Али, у 69. минуту је био немоћан, јер је три минута раније Дајо Упамекано "решио" меч својом несмотреном интервенцијом. Лацио је био у контри три на два, Имобиле је закомпликовао, а онда је Исаксон шутирао, а Упамекано стартовао врло оштро. Летексје је сународнику показао директан црвени картон, а Лацију доделио једанаестерац. Ћиро Имобиле је такав поклон оберучке прихватио и донео Лацију предност.

Фото: Tanjug (AP Photo/Christophe Ena)

Рекло би се да је првак Француске заслужено дошао до тријумфа, посебно због боље игре у другом полувремену. У првих 45 минута није било голова, али јесте озбиљних прилика на обе стране. Килијан Мбапе је покушао у шестом минуту, али је голман Алекс Ремиро одлично одбранио ударац. Потом две велике шансе за госте, у 15. минуту за Браиса Мендеса, који је изблокиран у шанси за гол, а потом и три минута касније када је Такефуса Кубо за мало био непрецизан после соло продора. И у 22. минуту је Содиједад могао до гола, када је на центаршут Кубоа, Андре Силва циљао главом, али је и он за нијансу био непрецизан. Усман Дембеле је пропустио прилику за Парижане у 25. минуту, да би у последњем минуту првог дела Микел Мерино из Содиједада уздрмао пречку. И онда у 58. минуту, коначно гол. После центаршута Маркињоса, на другој стативи нашао се Килијан Мбапе који је без проблема послао лопту у мрежу Содиједада - 1:0. Пет минута касније Мбапе је погодио пречку ударцем са ивице казненог простора, а могао је да постигне гол и у 69, али је лопта отишла за мало изнад гола. Коначно, ПСЖ је постигао други гол у 71. минуту. Бредли Баркола је после соло продора био веома прецизан, Ремиро није могао ништа да уради и то је било коначних 2:0.

(Б92)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести