Осуде на рачун навијача Интера због прославе титуле

МИЛАНО: Италијански медији и јавност оштро су критиковали масовно окупљање навијача Фудбалског клуба Интер у центру Милана поводом прославе освајања титуле шампиона Италије након 11 година, јавља агенција АНСА.
i
Фото: Tanjug / O.Toskić, ilustracija

Према извештајима италијанских медија, тридесетак хиљада присталица Интера славило је 19. скудето без поштовања епидемиолошких мера, што је изазвало гнев грађана на друштвеним мрежама.

Могу да разумем радост и весеље, али осећај одговорности би требало то да надвлада, а 121.000 мртвих да нас нечему научи, рекао је Франко Локатели, председник здравственог већа и нагласио да би требало избегавати сва масовна окупљања.

На удару јавности, а посебно опозиционих политичара у Милану нашао се градоначелник овог итаљанског града Ђузепе Сала, за кога се наводи да је навијач Интера. Замера му се да није предвидео овакву ситуацију и да је скандалозно оно што је допустио, па се чак позива да поднесе оставку.

Гувернер Ломбардије Атилио Фонтана, преноси АНСА, назвао је оваква масовна окупљања веома опасним:

“Било је очигледно да би се такви догађаји могли догодити и сада је важно спречити њихово понављање. Морамо захетавти од људи да стриктно поштују мере. Надам се да ово неће довести до повећања броја оболелих, али о томе ћемо моћи да говоримо тек за неколико недеља".

Милано је, попут читавог региона Ломбардије, у жутој зони, а то значи да су се после годину дана отворила позоришта, биоскопи, музеји као и ресторани само на отвореном, док они који немају баште нити столове испред ресторана су и даље затворени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести