Пантелић: Више сам бринуо за породицу, част донирати плазму

БЕОГРАД: Када сам сазнао да сам позитиван на корона вирус више сам бринуо за породицу и пријатеље, него за себе, али на срећу нико се од њих није разболео, а ја сам прошао без озбиљних тегоба, каже потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Марко Пантелић.
pantelic
Фото: Youtube Printscreen

Некадашњи голгетер Црвене звезде и репрезентативац Србије истиче да му је част што је донирајући крвну плазму у могућности да неком помогне, али и олакша посао правим херојима - медицинским радницима.

"Сад се осећам одлично. Кад сам сазнао да сам позитиван провео сам преко месец дана у стану, прво 15 дана у једној соби, а после тога сам добио на коришћење и цео стан, где сам провео наредних 18 дана. Све у свему је добро и срећан сам што опет могу нормално да функционишем и што нисам имао неке озбиљне тегобе", рекао је Пантелић Танјугу.

Теже ми је било због људи који су били у контакту са мном, па су бринули да ли су заражени или не, наравно под истим тим притиском била је цела моја породица, супруга, деца, родитељи, брат, сви моји пријатељи, наводи Пантелић.

"На крају сам срећан што нико није од мене добио вирус. Било ми је тешко и због људи из неких салона, фирми, са којима сам био у контакту и који су одмах морали да буду затворени. Наравно да нико није желео да буде заражен, да га нападне један незгодан вирус као што је Ковид, али после психа, дисциплина и упутства лекарске службе помогну ти да дођеш у ситуацију да је све иза тебе".

На питање колико му значи то што је међу порвима донирао крвну плазму, Пантелић каже да ниједног тренутка није тразмишљао и да му је част и првилегија да некоме помогне.

"За мене је то и част и дужност и привилегија, да могу да помогнем другим оболелим пацијентима и олакшам на неки начин нашој лекарској служби која је стварно поднела једну херојску борбу одва два месеца. Не знам како ћемо као грађани икад моћи да се захвалимо лекарима и медицинкој екипи.

Пантелић каже да тешке ситуације, попут ове у којој је био, додатно покажу колико човек има пријатеља широм света.

"Звали су ме пријатељи из свих земаља где сам играо, Немачка, Холандија, Грчка, Швајцарска, цела фудбалска Европа и Србија, тек кад се тако нешто догоди видиш колико људи мисле на тебе, колико те поштују, колико те воле. Наравно, у последњих годину и нешто како сам као потпредседник ФСС одговаран за питања везана са УЕФА и ФИФА, сви су ме звали председници, генерални секретари, пружали су речи подршке, не само мени, него и председнику ФСС Славиши Кокези. Ту видиш и величину тих људи, али и свих нас заједно и значаја ФСС у европском фудбалу".

„Надам се да ће се ускоро наставити фудбал, идеја и жеља свих нас је да се настави, разговарамо, мењамо идеје, каже Пантелић.

"У контакту смо са УЕФА, ФИФА, имамо рок до 25. маја да се изјаснимо о начину завршетка првенства, сигурно ћемо дати предлог. Жеља и нада свих нас је да ћемо завршити, на који начин, знаћемо у наредних неколико дана, следе састанци и јавност ће сазнати".

За крај Пантелић се још једном захвалио навијачима Ајакса који су га сврстали у избор најбољег нападача клуба икад.

"Огромна привилегија је да у једном клубу као што је Ајакс будеш номинован у избору за култног нападаћа. Као што сам рекао у обраћању Ајаксовим навијачима, хвала им, привилегија је бити већ у тако уском обзиру, остало је на њима, они ће својим гласовима одредити, али већ ово постигнуће је невероватно. Захвалан сам им што сам и даље у њиховим срцима и што не заборављају све што смо заједно постигли у сезони 2009/2010", закључио је Пантелић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести