Пантић: Нема предаје, у фудбалу је све достижно

БЕОГРАД: Један од најбољих фудбалера Партизана, Данило Пантић, сматра да треће место на табели Суперлиге, са шест бодова заостатка за Радничким и чак 15 за Црвеном звездом, није прави одраз снага, што је, како истиче, показао и вечити дерби у којем су црно-бели испустили победу.
pantic, epa
Фото: Danilo Pantić u duelu sa Dušanom Jovančićem, foto: EPA (KOCA SULEJMANOVIC)

Талентовани везиста на позајмици из енглеског Челсија, један од ретких међу црно-белима са високим оценама, каже да нема намеру да се преда упркос огромном минусу.

"По мом мишљењу стање није реално, доста бодова смо губили у последњим тренуцима меча. Имали смо добре и лоше утакмице, а табела не одражава праву слику. Видећемо, има још да се игра и делиће се бодови. Онај ко мисли да је бољи, мораће то да покаже на терену", рекао је Пантић Танјугу у новогодишњем интервјуу. 

"Најбитније је да се година завршила, надамо се да ће нам 2019. бити доста успешнија. Прошле године је било доста лепих и светлих тренутака, али и мрачних јер некад нисмо имли среће, а ни знања. Незадовољни одлазимо на паузу, али је у фудбалу све достижно и нећемо да престанемо да се боримо", рекао је Пантић.

Оно што даје оптимизам Партизану је добра партија у дербију против Звезде (1:1), када је пропустио велику шансу за тријумф, што је према њему доказ квалитета тима.

"Не само ја већ и читава нација се слаже да је Партизан био бољи те вечери, али смо испустили победу у финишу оним ''чувеним'' голом (спорно да ли је лопта прешла гол линију после ударца Ричмонда Боаћија). Показали смо да имамо квалитет, да можемо свима да парирамо и да остали нису непобедиви", рекао је Пантић.

Широм Европе уводи се видео технологија (ВАР), чак и у Хрватској, многи сматрају да је време и да стигне у Србију, али су финансијска средства кочница.

"Није на мени да причам о томе, али би ВАР био позитиван за наш фудбал и било би много мање спорних ситуција. Најбитније је што би се скинуо терет са судија и свих осталих, људи би се више сконцентрисали на фудбал", рекао је Пантић.

Пантића с младом репрезентацијом Србије у 2019. очекује и Европско првенство у Италији и Сан Марину, где су амбиције највише, могуће и због тога што отварају могућност одласка на Олимпијске игре у Токију.

"Много очекујемо на ЕП, спремамо се дуго. Надам се да ће нам Савез изаћи у сусрет и да ћемо с нашим играчима из А тима покушати да нападнемо трофеј. Чак и ако не одемо у Италију у најјачем саставу, даћемо максимум да направимо што бољи резултат. Битан ми је тај турнир и једва чекам да дође. Многи играчи зависе од тог ЕП, на пијаци су сви и мења се пуно тога", рекао је Пантић.

Још није сигуран да ли ће и наредне сезоне носити дрес Партизана јер мора да се јави Челсију с којим уговор има до 2021. године.

"Људи из Челсија су у Београду већи број утакмица гледају и прате моје развијање. Задовољни су и видећемо шта ће бити на лето. Ја бих волео да останем у Партизану, али не знам шта ће бити. Не зависи све о мене, видећемо какве ће околности бити", закључио је Пантић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести