Партизан чека казну Дисциплинске комисије УЕФА: Могуће и избацивање из Европе

Фудбалски клуб Партизан ће због изгреда навијача без сумње данас бити још једном кажњен.
vucelic, fk partizan
Фото: Милорад Вучелић, фото: ФК Партизан

Дисциплинска комисија УЕФА одрезаће казну нашем представника у Лиги Европе, а није немогуће да црно- бели буду и елиминисани са европске сцене! 

У Хумској се надају новчаној глоби, али страхују и од најгорег  сценарија. Пошто им је ово већ пети пут ове сезоне да су на тапету УЕФА челници црно-белих прибојавају се суспензије стадиона на првом мечу против Викторије Плзењ (15. фебруар), али и много горе казне – избацивања из Европе. Председник клуба Милорад Вучелић нада се да ће их мимоћи најтежа казна.

„Правила су јасна, зна се шта се сме, а шта се не сме. У већини ситуација јесмо криви, али постоје и неке за које уопште нисмо одговорни. На тапету смо због транспарента ,,Хвала мајци која те родила“, који је протумачен као подршка  Ратку Младићу. Али, ко може да тврди да се то односи баш на њега? Може се односити на било кога. Мислим да смо у немилости УЕФА, али шта је ту је, видећемо шта ће од свега бити. Оно што ме охрабрује је да наши навијачи нису изазивали туче и велике нереде због којих бисмо сигурно били избачени из Европе“, рекао је Вучелић.

Присталице црно – белих су на утакмици са Олимпијакосом топовским ударом гађали играча тог клуба Марка Марина, а његовог саиграча флашицама.

„Не оправдавам то и не бих волео да видим нешто слично на нашем стадиону. Ми, у принципу, имамо добру сарадњу са навијачима, али увек се појави нека усијана глава да све то поквари. Тада то није могло да се контролише, сада на стадиону постоје камере које све снимају и изгредници се одмах могу препознати. То је један од начина да се решимо хулигана са стадиона.“

УЕФА при изрицању казне у обзир ће узети и нереде које су навијачи црно-белих направили на 156. вечитом дербију.

„Све улази у фокус, али не верујем да ће то бити пресудно. Надам се да ће УЕФА препоручити да протерамо хулигане са стадиона и да нас неће избацити из Лиге Европе“, верује Вучелић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести