Партизан гостује екипи Златибора: Садик повређен, а има и уморних 

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана везали су два добра резултата и сада с непритајеним оптимизмом улазе у нове изазове. Први на реду је гостовање екипи Златибора, у оквиру осмог кола првенства, где црно-бели немају право на грешку.
sadik, tanjug
Фото: Sadik, foto:TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Уколико се жели ухватити прикључак за Црвеном звездом морају да победе. Оправдање не сме бити умор после исрпљујућег дуела са Сфинтулом.

После тешког путовања враћамо се утакмицама у првенству. То јесте проблем, али улог је велики и нема алибија. Златибор се стабилизовао, игра дефанзивније и дисциплиновање, може нам створити проблеме. Међутим, добро смо се припремили и верујем да можемо до тријумфа, рекао је тренер црно-белих Александар Станојевић.

Кадровска ситуација је неизвесна.

- Асано се опоравио, са Садиком је мало другачије, чекамо лекарски извештај. Буиће измена свакако неко  ће опаузирати, али још увек не знам ко. Морамо да одморимо играче са највећом минутажом, међутим, правог одмора неће бити у Европи сви играју на три дана.

Конкретно, Станојевић ће вероватно ротирати петорицу играча.

Свестан је млади стручњак да мора више фудбалера оспособити за најтеже напоре, како би што безболније завршио сезону.

- Денис Стојковић је најближи да против Златибора буде стартер. Чинимо све да се број кандидата убудуће повећа. То је важно и за њих, а и за клуб, јер тако континуирано можемо остваривати добре резултате. Свако нам је на радару.

Волео би тренер црно-белих да његов клуб ангажује још неког играча у прелазном року.

- Потребно ми је више од једног појачања, и надам се да ћу их добити. Видећемо шта ће бити.

Поново је Станојевић морао да прича о статусу младог голмана Поповића и потенцијалним проблемима са бонус играчима.

Не волим да Поповић брани јер је бонус играч, ни он се због тога не осећа добро. Стицај околности је такав, да нема тог правила, сигурно би Стојковић бранио, то је јасно. Имамо доста играча у нападу, али тамо смо најјачи, не можемо да склањамо странце. Видећемо да ли ће Лазар Павловић да буде спреман и , он је имао повреду. Мењаћемо свакако, поручио је тренер црно-белих.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести